Hírek

Két világ határán – új dallal jelentkezett a The Devil’s Trade

Tíz európa turné, három sor- és két live lemez után, két új taggal zenekarrá duzzadva épp egy új fejezet nyílik a The Devil’s Trade munkásságában – ehhez szolgál átvezetőként a ’Flashing Through the Lack of Light’ című dal és a hozzá készült videó.

Idehaza viszonylag keveset lehetett hallani az utóbbi időben Makó Dávidról és szólóprojektjéről, amely már rég nem az – pedig elég izgalmas dolgok történtek a The Devil’s Trade-del. Egészen egyedülálló módon tavaly három (!) alkalommal, három különböző napon játszott a Roadburn Fesztiválon.  Az egyik ebből az LLNN zenekar két tagja, Ketil G. Sejersen és Rasmus G. Sejersen által működtetett John Cxnnorral közös koncert volt, amit rögzítettek is – ez a lemez néhány hete meg is jelent bakeliten a német Pelagic Recordsnál, digitális formátumban pedig Dávid jelenlegi kiadójánál, a Season of Mistnél. Aztán volt néhány koncert a Platon Karataev-el, most még egy pár lesz a VHK-val közösen, mielőtt ősszel egy 20 állomásos európai turnéra – a sorban a tizenegyedikre – indulnának a post-black / shoegaze egyik alapzenekara, a francia Alcest vendégeként.

De ne szaladjunk ennyire előre – addig még nyár elején megjelenik a negyedik The Devil’s Trade sorlemez, a ‘Vidékek vannak idebenn‘.

Az album még tavaly októberben született – az alkotói folyamat a korábbiakhoz hasonlóan egy elvonulással kezdődött, ahol körvonalazódtak a dalok, a felvételek a Templom stúdióban készültek, Szűcs Szabolcs felelt az utómunkáért. Annyiban más ez az anyag, mint az előzőek, hogy a végső dobtémák már Binder Gáspár – aki Dávid régi barátja és az élő zenekarban is a dobok mögött foglal helyet – ötleteivel gazdagítva nyerték el végső formájukat.

A ‘Vidékek vannak idebenn‘ eredetileg az előző két lemezzel megkezdett trilógia utolsó állomása lett volna, de Makó elmondása szerint oda már nem illeszkedett, bár igazán új csapást sem jelent  – egyfajta átvezető a korábbiak és a soron következők között. Ennek legkifejezőbb darabja az előfutárként most megjelent első single.

Ez a dal készült el az elsők közt és zeneileg tökéletes átkötés az előző két lemez és az új lemez zenei világa között. Témájában is ezt a hidat építi, tovább mélyül az eltávolodás, elszigetelődés, a bezárkózás, amit egy nagyon erősen identifikáló élmény erősít tovább: egy egészen rövid ideig megtapasztalhattam a tökéletes sötétséget és az abszolút csendet.” – mesél Dávid a ’Flashing Through the Lack of Light’ hátteréről.

A dalhoz készült kisfilm Guilherme Henriques munkája – a Tóth Gáborral (Harmed) és Binder Gáspárral közös zenekaros jelenetek a Teslában, a szabadtéri felvételek pedig a Fiumei úti sírkertben készültek.

A ‘Vidékek vannak idebenn‘ július 14-én érkezik – már előrendelhető – addig még két további kislemez várható. A TDT új hivatalos boltjában egy máshol nem kapható ‘artist exclusive’ színt is előrendelhető, amely mindössze 200 példányban lesz elérhető.

THE DEVIL’S TRADE turnédátumok 2023

április 28. Miskolc, Helynekem
április 23. Szentendre, Barlang – open air
június 23. Pécs, Káptalan Kert – open air
június 23.  Csongrád, Tisza Presszó – open air
július 8. Budapest, Dürer Kert – open air / ingyenes belépés

THE DEVIL’S TRADE +ALCEST

szeptember 29. Metz (FR) La Bam
szeptember 30. Bruges (BE) Cactus Club
október 01. Hamburg (DE) Knust
október 03. Copenhagen (DK) Lille Vega
október 04. Oslo (NO) Parkteatret
október 05. Stockholm (SE) Fryshuset Klubben
október 07. Dresden (DE) Stromwerk
október 08. Poznan (PL) 2Progi
október 09. Wroclaw (PL) Stary Klasztor
október 10. Hannover (DE) Musikzentrum
október 11. Frankfurt (DE) Zoom
október 13. Nijmegen (NL) Soulcrusher
október 14. Lille (FR) L’aeronef
október 15. Manchester (UK) Academy 2
október 16. Bristol (UK) SWX
október 17. Brighton (UK) Concorde 2
október 19. Vauréal (FR) Le Forum
október 20. St. Nazaire (FR) Le Vip
október 21.  Rouen (FR) Le 106
október 22. Savigny-le-temple (FR) L’empreinte

Kapcsolódó cikkek

Rendhagyó kollaboráció egy dán testvérpárral – egy régi The Devil’s Trade dal új köntösben

KMZ

Terápiás mélységek a Vas Csúcs örökkévalóságában – megjelent az új The Devil’s Trade lemez

KMZ

The Devil’s Trade interjú

KMZ

A spontaneitás és a kemény munka találkozása – új The Devil’s Trade videó érkezett

KMZ

„Ha valamitől megijedek, azt meg kell csinálni.” – új The Devil’s Trade dal érkezett

KMZ

Dead Sister – megérkezett az új The Devil’s Trade lemez előfutára

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek