Hírek

Killers albumok bakeliten

A Metal Mind Productions büszkén mutatja be Iron Maiden ex-vokalistája által vezetett KILLERS heavy metál banda három albumának bakelit kiadását. 1991-es alakulásukkal a KILLERS egyike a legelső metál szuperbandáknak. Olyanokat maguk között tudva, mint Iron Maiden, Tank, Raven és Battlezone a média úgy harangozta be őket mint „Judas Priest természetes utódjai”.

A bakelitek a brit zászló három színében lesznek elérhetők:

  • Murder One – kék
  • Menace To Society – fehér
  • South American Assault – vörös

Gitáros Cliff Evans így kommentálta: „Nagyon izgatottak vagyunk annak a három Killers albumnak a kiadásával, amiket még a kilencvenes évek elején csináltunk. Mindegyiket 24 sávos analóg lejátszón vettük fel, így jó lesz végre újra meghallgatni az eredeti formájukban. Kétség nincs arról, hogy a bakelit magasan ráver a digitális CD hangminőségére, főleg ha rockról és metálról beszélünk. A „Murder One”-t a legendás Power Station Studios-ban vettük fel (New York) a producere pedig Rob Fraboni volt, aki előtte a The Rolling Stones-al és Eric Claptonnal dolgozott együtt. Megörökítette Paul Dianno egyik legjobb előadását és a banda lendületét, amit igazán tényleg csak az analóg bakelitlemez barázdái adhatnak vissza. Aztán még ott van az az öröm, hogy kezedben tarthatod az albumot és tanulmányozhatod a lábjegyzeteket és a borítót. Nem meglepő, hogy a bakelit kezd visszatérni. Alig várom, hogy kezeim között tartsak egyet.

A KILLERS bakelitek megjelenése december 2-án várható. Mindegyik album elérhető exkluzív digipak CD formájában, melyet a Metal Mind Productions adott ki 2013-ban.

Killers “Murder One” Tracklist:

Side A:

  1. Impaler
  2. The Beast Arises
  3. Children Of The Revolution
  4. S & M
  5. Takin’ No Prisoners

Side B:

  1. Marshall Lokjaw
  2. Protector
  3. Dream Keeper
  4. Awakening
  5. Remember Tomorrow

Killers “Menace To Society” Tracklist:

Side A:

  1. Advance And Be Recognized
  2. Die By The Gun
  3. Menace To Society
  4. ?
  5. Think Brutal
  6. Past Due
  7. Faith Healer

Side B:

  1. Chemical Imbalance
  2. A Song For You
  3. Three Words
  4. Conscience
  5. City Of Fools

Killers “South American Assault” Tracklist:

Side A:

  1. Overloaded
  2. Murders in the Rue Morgue
  3. Wrathchild
  4. Remember Tomorrow
  5. Children of Madness
  6. Phantom of the Opera

Side B:

  1. Metal Tears
  2. Strange World
  3. Sanctuary
  4. Running Free
  5. The Promise
  6. We Will Rock You/Smoke on the Water

A bandáról:

1991 nyarán Paul Di’Anno, Cliff Evans és Steve Hopgood egy olyan új metál szupercsapat alapításáról beszélgettek, ami visszahozná az akkoriban eltűnő félben látszódó klasszikus brit metál stílust. Olyan legendák volt tagjaiként, mint az Iron Maiden, Tank és Battlezone, a srácok tudták, hogy megvan az a háttér amivel össze tudnak hozni egy olyan kiváló bandát ami majd igazságot szolgáltat annak a zenének, amit istenítenek. Hogy kerek legyen a felállás, John Gallaghert (Raven) is beszervezték a basszusgitárok mögé, valamint másodgitárosként feltűnt egyetlen amerikai tagjuk, Ray Detone, aki előzőleg a sikeres AOR bandában, a Drive She Said-ben játszott. A mögöttük levő tengernyi tapasztalatnak köszönhetően a banda gyorsan összekovácsolódott a színpadon, új életet lehelve Iron Maiden klasszikusokba és néhány másik metál kedvencükbe. Ennek a végeredménye lett a „South Americak Assault” élő album. Di’Anno hajmeresztő teljesítményt mutat be rajta, ami miatt minden rock rajongónak kötelező darab ez az album. Az eredetileg 1994-ben kiadott albumot egész eddig nehéz volt felkutatni a rajongóknak! Az élő album kiadása után nem sokkal Gallagher visszatért a Raven frontjára, Detone pedig a továbblépés mellett döntött. Helyüket Gavin Cooper (basszus) és Nick Burr (gitár) vette át. US managerük, Arne Goodman leszervezett pár bemutatót az összes nevesebb kiadóval, a kialakuló licitháború végén pedig KILLERS aláírt egy 250.000 dolláros szerződést a BMG-vel. Rob Fraboni produceri segítségét vonták be a debüt stúdióalbum elkészítéséhez, a banda pedig elvonult a The Powerstation Studios-ba a felvételek megkezdésére. Ebből született a „Murder One”. A sajtó világszerte az egekig magasztalta, az album pedig a brit metál szerelmeseinek klasszikusa lett. A következő 18 hónapban KILLERS bejárta a világot Japántól Európán át az USA-ig, parttól partig. Az album kiváló visszajelzései és a folyamatos turnék után a banda visszatért Angliába, hogy megkezdje következő stúdióalbumának munkálatait. Sajnos Di’Anno úgy döntött Los Angeles-ben marad egy rövid pihenő erejéig. Ott tartózkodása alatt letartóztatás alá került kábítószer és lőfegyverrel való visszaélés miatt és három hónapot kapott a Los Angeles megyei börtönben. Egy lépésnyit sem tántorodva a banda folytatta az új anyagok írását, a kazettát pedig elküldték a börtönbe, ahol Paul tovább dolgozhatott a dalszövegen. Börtönből való szabadulása után visszadeportálták az Egyesült Királyságba, ahol a banda stúdióba vonult, hogy felvegye második albumát, a „Menace To Society”-t. A dalok agresszívebbek voltak mint valaha, egyértelmű volt a rácsok mögött töltött idő behatása. Az album megkapta a „Best New Album” érdemet a német Metal Hammer magazintól.

A három bakelit kiadványon hallható majd a brit metál legjobb pillanatainak egyike, melyen egy olyan igazi legenda szolgáltatja a hátborzongató vokált, akit még ma is nagy tisztelet övez a világ minden rajongójától, minden korosztályból.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Killers’ remasters out next week, new studio album planned for 2014!

KMZ

Hot News: Killers’ remasters out in November!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek