Hírek

Koncertajánló: Conan, Un, Sixes

„Valljuk be, november 7-én egy elég fajsúlyos estének nézhetünk elébe, hiszen visszatér hozzánk a caveman sludge / doom trió Conan, hogy masszívan legyaluljanak mindenkit, aki ellátogat a Dürerbe ezen az estén. Ha ez önmagában sem elég, hogy erősítők fognak háborút vívni egymással, a Conan még két zseni bandát fog magával hozni az UN és a Sixes személyében. Ha mondanak neked valamit az olyan nevek, mint a Bell Witch, Samothrace, Thou, vagy a Cough, akkor mindenképp csekkold le őket is!
Füldugó használata erősen ajánlott!
A lassan 3 évvel ezelőtti Dürer kistermes koncertet reméljük senki nem felejtette el, hiszen akkor a Downfall of Gaia, Hark és a High Fighterrel egyetemben romboltak le mindent.
Azóta még egy lemezzel büszkélkedhet a liverpooli trió, ami 2018-ban került napvilágra „Existential Void Guardian” címmel. A Conan az utóbbi évtizedben tökéletesen megtalálta a saját hangzását, ami mellé óriási dalok párosulnak. Jon Davis és Chris Fielding remekül kiegészítik egymást. Amíg Jon Davis a magasabb sikolyokat / üvöltéseket adagolja, addig Chris a mély tartományokat szolgálja ki. Dobos poszton is történt egy csere a zenekaron belül: Rich Lewist John King (Dread Sovereign, ex-Altar of Plagues) váltotta 2017-ben, és a legutóbbi anyagot már vele vette fel a zenekar. Sok helyen lehet olvasni, hogy az „Existential Void Guardian” lett a Conan eddigi legkiforrottabb lemeze mind zeneileg, és szövegileg is egyaránt. Szövegvilágot tekintve azt le lehet szögezni, hogy sokkal kifejtősebbek a mostani számok. Míg korábban akár egy-egy kifejezéssel hívták életre a mondanivalót, a hangulati képet, ami meghatározta az egész dalt, most a szöveg tökéletes részét képezi a zenének, és zseniálisan kíséri végig ebben a 7 számban.
Gondolom nem kell ecsetelni, mire képes ez a banda élőben, mert nem e világi a hangzás, amivel operálnak. Óriási háborúra kell számítani!
Viszont a Conan mellett két másik zenekart is megnézhetsz az este folyamán, akik nem kevésbé lesznek fajsúlyosak.

Például Seattleből itt lesz az UN nevű formáció, akik kőkemény doom metalban utaznak.
A 2012-ben alakult 4 tagú banda legelső anyaga („The Tomb of All Things”) is sok helyre eljutott, illetve nem kisebb nevekkel játszottak eddig együtt, mint pl: a Hissing, a Body Void, a Fister, Usnea, Badr Vogu, vagy a Withered, viszont a tavaly kiadott „Sentiment” hozta meg a várva várt visszacsatolást az underground színtértől. Mázsás riffek, funeral doomba hajlás jellemzi őket, ami nem zárkózik el a death metaltól sem. Olykor Pallbearer-féle harmóniák ütik fel a fejüket, de inkább dallamvezetés formájában. Érzelmességben, dallamosságban nem mennek el azért addig. Hihetetlen, hogy még mindig tud újat mutatni ez a műfaj, aminek az UN az egyik legtökéletesebb példája. Dallamos, mégis borzasztóan letaszít a mélybe, mert olyan súllyal bírnak ezek a nóták, hogy nem igazán lesz kedve az embernek ezután már semmihez sem . A „Sentiment” óta egy splittel is büszkélkedhet a zenekar, ami ebben az évben februárban jelent az angol Coltsblooddal közösen.

Az este harmadik neve pedig a dél kaliforniai blackened sludgeban utazó Sixes lesz, akik 2016 óta aktívak, és azóta 2 lemezzel büszkélkedhetnek, amiből a második mestermű („Methistopheles”) már a Black Bow Recordsnál jött ki.
Igazából az általuk kreált filozófiával lehet a legjobban megfogalmazni a Sixes zenéjét és soundját, meg alapból az egész estét: „Worship Amps, Not Gods.”

Ne maradj le az év egyik legsúlyosabb sludge / doom eseményéről!
Az elővételes jegyeket online + a Waveben tudod beszerezni!
Start: 19.30″

Esemény:
https://www.facebook.com/events/2292045401062072/  

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Conan, Downfall of Gaia, Hark, High Fighter

KMZ

Hot News: Conan – New video „Foehammer”

KMZ

Hot News: Conan – signs with Napalm Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek