Hírek

Koncertajánló – Profanatica

Mint örök tekintélyrombolók, a PROFANATICA egyszerre black metal legenda és megtagadója a “legendás” koncepciójának. Mint egyike az 1990-es évek sötét és véres napjaiban létrejött legelső amerikai black metal bandáknak, a PROFANATICA a tökéletes istenkáromlás és barbár primitívség útját választotta, majd kultikus ikonként visszavonultak az árnyak közé, hogy aztán feltámadjanak évekkel később, amikor a black metal színtér már utolérte találmányukat és lealjasodásukat.
Paul Ledney nem szokványos megközelítéséből származó elemi dobolása képezi a zene gerincét, melynek mentén John Gelso egymás után szövi a feszes, örvénylő riffeket, egymásra rétegezve a buldózert és a fagyos ellenpontozást, ami az örvénylést túlvezérelve perverz módon szünteti meg a kapcsolatot a zenészek és a körülöttük zajló pusztító hangorkán között. Mindeközben Lendey szénfekete okádása hasít keresztül a pusztításon, hogy verbális megszentségtelenítést ontson magából a tiszták meggyalázására és a kutya fattyának bemocskolására, úgy, ahogy csak Ő tudja.

A RITES OF THY DEGRINGOLADE első, 1999-es demójuk és a 2005-ben megjelent harmadik albumuk közötti hat évig tartó tartó inkarnációját az ütőshangszerekre koncentráló, kontrollált káosz jellemezte. A Black és Death Metal teljesen egyedi keveréke volt, ami saját helyet követelt magának a műfajon belül, de végül idő előtt véget vetettek neki. Egy tíz éves szünetet követően Paulus Kressman alapítótag újraélesztette a bandát azzal a céllal, hogy hogy pár koncertet adjanak és esetleg új anyagot is írjanak.
A hamarosan megjelenő 4. lemez lesz a bizonyíték: a banda ugyanazt a szintet hozza, mint a kihagyás előtt.

A Taman Shud című LP-jük 2014-es megjelenése óta a Vancouver BC illetőségű AUROCH lassan Kanada legaktívabb death metal bandájaként lett ismert. Azóta a Sebastian Montesi gitáros/vokálos, Shawn Haché vokálos/basszeros és Zack Chandler dobos alkotta trió folyamatosan koncertezik, most pedig fenyegető közelségbe került a Death Metal káosz mindent beborító
árnyéka mely a kanadai innovatív Death Metal hagyományokat hordozza magában a Gorguts, Cryptopsy (szigorúan “None so vile!” előtt), Kataklysm (szigorúan “Temple Of Knowledge” előtt) nyomdokain járva.

Jegyek csak a helyszínen kaphatóak!
Ára: 4.500.-”

ESEMÉNY: https://www.facebook.com/events/1962782493963930/

Kapcsolódó cikkek

Profanatica interjú

KMZ

Hot News: Profanatica stream new album „Terrorizer” magazine’s website

KMZ

Hot News: Profanatica set release date for new album on Hells Headbangers

KMZ

PROFANATICA – Disgusting Blasphemies Against God

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek