Hírek

Koncertajánló: Skiltron, Isatha, Lux Perpetua, Elanor, Sárkánykönny – Augusztus 17

A folk power metalt játszó argentin Skiltron utolsó nagylemezével, a Legacy of Blooddal látogat el augusztus 17-én Budapestre egy nyári turné keretein belül. A zenekar nagyon hosszú utat járt be az évek alatt, a folk metal szcénán belül elég nagy hírnevet szereztek egyedi stílusukkal. Második lemezük a Beheading the Liars után olyan zenekarokkal turnéztak, mint a Grave Digger, az In Extremo vagy a Korpiklaani.

Egy power metal horda is érkezik egyenesen Varsóból, akik először lépnek fel Budapesten. A lengyel Lux Perpetua zenekarra nagy hatással voltak olyan nevek, mint a Manowar, Blind Guardian vagy a Judas Priest! 2017-ben debütálták első nagylemezüket The Cures of the Iron King néven, ami közös turnéra indította őket a Skiltronnal. Hamarosan hazánkban is megnézhetitek őket a KVLT színpadán.

A Tavaszi szél EP megjelenése után az Isatha már újult erővel készül a második nagylemezére. A számos tagcsere meghozta gyümölcsét és ezt bizonyítja a nemrégiben megjelent kislemez. A nyolc év alatt zeneileg sokat változott az együttes, a hegedű helyét a szintetizátor vette át később a női ének is erőteljesebbé vált. A zenekar nyári szezonjának utolsó koncertjét láthatjátok élőben.
Az Elanor zenekar már 2009 óta hódítja meg az epic metal rajongókat. Az együttes nemrég adta ki 2 számos (+2 instrumental) single anyagát Way of the Sword néven, új énekesnővel az oldalukon. Az olasz származású Roslen Bondi gyönyörű és egyben egyedi hangjával varázsolja el a közönséget augusztusban a zenekar oldalán.

Az est nyitó zenekaraként egy jászberényi akusztikus folk-fantasy formáció érkezik Budapestre Sárkánykönny néven, zenéjüket néhol rock és metál elemekkel is fűszerezik. Céljuk a fantasy világok megismertetése a közönséggel, valamint az ehhez kapcsolódó zenei világ megalkotása. 2011-ben jelent meg első lemezük Régi idők hajnalán címmel. Érdemes időben érkezni, hogy ne maradjatok le erről az akusztikus csemegéről.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek