Hírek

Koncertajánló: Slaegt / Demon Head – Robot

Április 11-én egy újabb remekbeszabott turné éri el hazánkat, hiszen a dán színtérről két feltörekvő reménységet csíphettek el a Robot klubjában. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni, akkor a Slaegt a skandináv Black metal legjobb pillanatait eleveníti fel, amire nem kicsit volt hatással a heavy metal, de ennyivel ezt a bandát nem lehet elintézni, hiszen a legújabb Century Media által gondozott ‘Goddess’ c. lemezen egy teljesen saját útját járó, nem egy stílust ötvöző, de mindemellett teljesen önálló atmoszférát teremtő jelenséget ismerhetünk meg  a személyükben. Egészen elképesztő, hogy ebben a 6 számban mit hoztak össze. Tényleg minden van itt: a káoszos, néha dillingerre hajazó tördelt témáktól kezdve a hirtelen thrashbe fulladó szólókig a Dissection, Tribulation legjobb pillanatait idéző riffekkel megspékelve. De mégis teljesen a saját arcukra formálták ezeket a stílusokat mind anélkül, hogy valaminek csak a reprodukcióját halljuk. Nem tegnap kezdték a srácok, eddig is rejlett bennük potenciál, de bátran kijelenthetjük, hogy most nőttek fel olyan szintre, amivel, ha még többet koncerteznek és ilyen kiadó van a hátuk mögött, akkor a legnagyobbak közé kerülhetnek.

Eddig 8 lemezzel a tarsolyukban és közel több, mint 150 koncerttel a hátuk mögött a budapesti bulin szinte biztosak lehetünk benne, hogy 2022 egyik legenergikusabb koncertjének lehetünk a szem és fültanúi. De, ha ez még nem volt elég, akkor velük fog jönni a Demon Head, akik a pszichedelikus kult heavy metáljukkal fognak elvarázsolni mindenkit, aki ellátogat a Robotba.

Tényleg csak szuperlatívuszokban érdemes beszélni a tavalyi ‘Viscera’ lemezről, amin egy kicsit magasra tették a mércét a stíluson belül. Viccen kívül itt olyan zenekarok hatásait lehet felfedezni egy szintén saját nyelven előadva, mint a Candlemass, Danzig, az In Solitude, vagy akár a Sabbath (elég csak a témákat nézni, a heavy okkult viben jelen van végig). Nekik a ‘Viscera’ a negyedik lemez, ami előtt szintén nem egy kaptafára felhúzott diszkográfiával operáltak, de mégis erre csapott le a Metal Blade. Élőben várhatóan egy pszichedelikus szeánszra számíthatunk a Demon Headtől, akik a Slaegthez hasonlóan napjaink egyik legnagyobb potenciállal rendelkező underground metál bandája.

Elővételes jegyek még kaphatóak a Tixán! Start: 19.30 

Esemény: https://www.facebook.com/events/894029617923105

Kapcsolódó cikkek

Slaegt, Demon Head – Koncertbeszámoló

bönin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek