Hírek

Koncertajánló: Yacøpsæ, Rudiosa Inmundicia, Nuclear Cult, Step On It, Jack

The Incredible Goat Booking közleménye:

Napra pontosan hat évvel a 2017-es Düreres bulijuk után ismét hazánkba látogat a német grindcore legenda, az osztrák hardcore tornádó a Rudiosa Inmundicia és az úgyszintén német thrash/grind berzerker a Nuclear Cult. Ez egy kihagyhatatlan buli mind a grindcore és mind a hardcore szerelmeseinek, mert egy este kapjátok majd az arcotokba a legkirályabb riffeket mindhárom műfajból, amiket csak a színtér nyújthat. Magyarországon ez egy hiányt pótló esemény, hiszen pont ezen a vonalon, underground berkekben kevés legendás banda buli kerül leszervezésre.

A Yacøpsæ német grindcore/powerviolence zenekar, melyet 1990-ben alapítottak a Ruhr-vidékén. Zúzós zenéjük a szélsőséges sebességet és az agresszív hangzást ötvöz a szövegeikben megjelenő társadalomkritikával. A Yacøpsæ koncertjeit kivételes energia jellemzi, amivel totális annihilációt zúdítanak a szívkoszorúerekre! A 2017-es buli óta Egy nagylemezzel (Timeo Ergo Sum – 2019) és egy EP-vel gyarapodtak (Ultra Thrash Noise Cranium Meltdown 1” Split E.P. – 2020).

Rudiosa Inmundicia osztrák punk/hardcore zenekar fast-core beütéssel, amelyet a linzi underground színtéren alapítottak 2012-ben. Zenéjükben keveredik a düh és a szenvedély, melyet egyedülállóan erőteljes és nyers hangzással és a színtér egyik legjobb, egészet sátáni hangú hardcore énekesével közvetítenek. Az éles szövegekkel ellátott dalok a társadalmi igazságtalanságokra hívják fel a figyelmet, ahogy azt elvárjuk a hc bandáktól. A Rudiosa fellépése már régóta váratott magára az országban, kár lenne kihagyni! Tavaly debütált a második albumuk (Ira – 2022), ami nagyon feszes lett, esélyes, hogy elsősorban erről fognak játszani.

A Nuclear Cult egy zseniális német grindcore zenekar, amelyet 2008-ban alapítottak Hannoverben. Zenei stílusukat a régi iskolás thrash core és fast core elemek határozzák meg, amelyeket modern hangzással és erőteljes riffekkel egészítenek ki. A Nuclear Cult felforgató dalai és lüktető energiája garantáltan sörlocsolásokba és ökölrázásokba fullasztja a bulit. Izomláz garantált!

Hazai oldalról a kiskunhalasi/budapesti grindpunk gépezet, a Jack és a budapesti grind/hardcore/pw epoptész, a Step On it fogják megtámogatni a bulit. Mindkét banda régi motoros a színtéren. A Jack-ék tavaly adták ki a Lobotómia c. nagylemezüket, amivel már azóta több mini-turnét tudhatnak maguk mögött mind belföldön, mind külföldön egyaránt. Ugh!

A Step on It pedig az előző Yaecopsae buli fellépője is volt (egyébként akkor a Liberal Youth és a S.O.T.E társaságában), a zenekar direkt kérte, hogy magyar oldalról ismét velük játszhassanak. Gyors, tökös, szanaszétblastbeatelt grindcore. Tudom, hogy tudjátok.

Nagy szükségét látom, hogy a Gólyáról is írjak pár sort, hiszen az elmúlt undergorund grind/hardcore bulikon amiken megfordultam ott, mindig találkoztam olyan emberekkel, akik először jártak azon a helyen. Mármint az új Gólyában, hiszen elköltözött az Orczy Tér mellé. A régi Gólya nem feltétlenül volt a legalkalmasabb hely egy grindcore vagy hardcore bulihoz, de az új Gólya ehhez képest egészen más. A szövetkezeti formában működő közösségi tér és underground klub immáron 2 emeleten, 2 pulttal és egy emelet méretű tetőtéri terasszal, továbbá nem utolsó sorban egy a jelenlegi Dürer kisterem méretű színpaddal szolgálja a színteret, ami teret enged akár egy 150-200 fős rendezvénynek is anélkül, hogy heringparty lenne az eseményből. Szóval, aki még nem volt ott, mindenképpen látogasson el oda, akár valamelyik punk/hardcore bulira, valamelyik techno bulira vagy csak egy laza sörözésre. Mostanában, ha siratjuk is a régi klubok megszűnését, észre kell vennünk az új helyeket, fel kell ismernünk az azok mögött levő tetemes munkát és támogatnunk kell azok fennmaradását! Szóval, tali a pultnál Szeptember 22-én az új Gólyában!

https://www.facebook.com/events/558054976134663/

Kapcsolódó cikkek

Változások a Yacøpsæ koncerttel kapcsolatban!

KMZ

Jack, Another Way – első számtól kezdve beindult a közönség

KMZ

Jack – Globalizált lobotómia (official video)

KMZ

Paediatrician, Jack, Apoptosis – Koncertbeszámoló

Steve

Jack – Lobotómia CD out now!

KMZ

Jack – „Regisztrált Gyűlölet” (official video)

KMZ

Crippled Fox / Jack / Another Way / Infectious Pit – teltházas brutális este

KMZ

Jack – Lobotómia lemez

KMZ

Jack – újabb split kiadvány!

KMZ

Jack/Niyazov Split 2020 megjelenés

KMZ

Jack interjú

KMZ

Jack/Sete Star Sept – split 7″ megjelenés

KMZ

Jack – Szabadulószoba (Official video 2020)

KMZ

Koncertajánló: Rotten Sound, Jack, Mass Reaction

KMZ

Koncertajánló: Meth Leppard, Powerchuck, Chepang, Jack, Apoptosis

KMZ

Jack/Meth Leppard – Split 7″

KMZ

Jack – Feldarabolt igazság (official video) premier

KMZ

Koncertajánló: Boak, Lugubrious Children, Step On It, Sote

KMZ

Jack – Ízelítő dal a hamarosan megjelenő lemezről

KMZ

Jack / Bombatölcsér split 7″ trailer

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek