Hírek

Krakow – Albumrészletek, debüt

Ha KRAKOW rajongói azt hitték, hogy pontosan tudják mit váratnak majd a norvég kísérleti post metálos banda új albumán, hát nagyon meg fognak lepődni, hisz az „Amaran”-on a banda nem csak hangzásuk nyugodtabb felét, de sokkal kísérletezőbb, drone oldalát is felfedezik, így alkotva olyasmit, ami egyszerre telik meg álomszerű hangképekkel és vészjósló, durva hangulattal. A Dark Essence Records egy kis ízelítőt nyújt abba, mi is várható majd az „Amaran”-on az „Atom” című dallal: https://soundcloud.com/dark-essence-records/krakow-atom

A banda ismét Iver Sandøy-al dolgozott együtt a Duper stúdióban. A hét dalos albumot a Dark Essence Records adja ki 2015. február 9-én CD-n, bakeliten és digitális formában.

Tracklist:

1. Luminauts
2. Atom
3. Genesis
4. Vitriol
5. Wait
6. Diorama
7. Ten Silent Circles

A banda idén kiadott egy stúdió összefoglalót, melyben azt taglalják, hogyan változott megközelítésük az „Amaran”-on az előző albumokhoz képest: „Tavaly év vége felé tíz demót vettünk fel amit magunkkal vittünk a Duper stúdióba Iver Sandøy-hoz. A mostani megközelítés másabb volt mint ami a „diin” sessionön volt. Még mindig mindent élőben veszünk fel bandaként, de egy kicsivel nagyobb kidolgozottságot, kevesebb torzítást, tisztább dobokat és a dalokra és dallamokra való nagyobb odafigyelést szerettünk volna elérni a szerzeményekben. A zene még mindig sötét, dallamos és rejtélyes, de most másik szögből.

Ez alatt a session alatt majdnem kicsináltuk Kjartan Mesa Mark III-asát egy acél reverbbel és space echo-val, melyhez a földteke ezen féltekéjén található legkisebb akusztikus gitárját használtuk, emellett pedig vettünk fel harmonikát, székek törését, gitárszörfözést, kazettás gitározást, és zongorából és vihar közepén nyitott ablakból való éneklést, hogy csak párat említsek. Az egész felvételi session rengeteg vörösbor és egy 18 perces vegytiszta dark drone-ba torkollott.

http://www.krakowofficial.com/
https://www.facebook.com/krakowband

Kapcsolódó cikkek

Az experimental post metálos Krakow kitűzi limitált kiadású bakelit és digi EP-jének megjelenési dátumát

KMZ

KRAKÓW – diin

Black

Hot News: Krakow – Reveal Track Listing and Video Album Teaser

KMZ

Hot News: Krakow – Debut Tracks And Reveal Thomas Hooper Artwork For New Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek