Hírek

Kugli 4 – Hajnalodik: megjelent az új album, szerdán lemezbemutató Mr. Basaryval és Kalapács Józsival

2016. május 17-én, kedden, a Rádió Rock adásának indulásának napján jelent meg a Kugli zenekar negyedik albuma “Hajnalodik” címmel a NAIL Records / Hammer Music gondozásában. A felvételek szokás szerint ismét a B.M.S. Best Music & Stage studióban készültek, a dobos, zenekarvezető, hangmérnök Gönczy Gabó irányítása mellett. Az anyag érdekessége, hogy az alapokat a banda egyszerre játszotta fel, így átüt rajta az élő zenélés hangulata.

Az új Kugli albumon a saját szerzemények mellett szerepel néhány feldolgozás is. Így például a“Hegykirály”, mely Edvard Grieg “A hegyi király barlangjában” című művének rockba oltása; az Animals által világhírűvé tett “A Felkelő Nap Háza” népdalnak egy teljesen újszerű feldolgozása, Gönczy Gábor műfordítása alapján; vagy Wass Albert “Záróvers” című versének Mr Basary (HitRock, Kormorán, Örökség, Telegram, Wastaps, Metal Company, stb.) által megzenésített változata, mely mára már a magyar rockbandák tucatjai (Kormorán, Örökség, Mr. Basary Group, Kalapács és az Akusztika, stb.) által játszott nemzeti rockhinusszá vált, így a Kugli műsorában is bérelt helye van.

Kugli: A Felkelő Nap Háza (népdalfeldolgozás) – videóklip
zene: népdal
szöveg: Gönczy Gábor műfordítása
ISRC: HUA631600426
Kugli 4 – Hajnalodik CD
2016 NAIL Records (HMR Music Kft.)

A “Hajnalodik” album nyolc olyan új dalt tartalmaz, melyek még nem szerepeltek korábbi Kugli CD-ken, illetve egy hosszabb bónusz blokkot, melyben féltucat Kugli klasszikus hallható 2016-os új felvételen, a jelenlegi felállás által újrafeljátszva. A Vrana Tamás basszusgitár (Wastaps, Syconor, S.O.S., Protekció, stb.), Gönczy Gábor „Gabó” dob (Lux, S.O.S., Olympia, Hurrican, Brillantin, stb.), Pásztor Brigi billentyűs hangszerek, ének (Cadillac, Lumen Christi, Madison, ReTurner – Tina Turner tribute, stb.), Garai Máté ének (Pulzus, Convoy, Action Rock Company, Kedélyes Urak, stb.), Igaz Tibor „Tibó” gitár (Speed, Fragile, Bravo, G Pont, Jefferson Blues Big Band, Johnny Cash Tribute Band, stb.) Kugli-felállási három éve, 2013-tól dolgozik együtt. Ez idő alatt összeért a banda, így egy alaposan bejátszott, kiérlelt produkció dalait tudták lemezre rögzíteni. Rajtuk kívül vendégként közreműködik még az egykori Kugli-tag, Dudinszky Zoltán, billentyűs hangszereken.

Gönczy Gábor dobos, zenekarvezető a következőket nyilatkozta a negyedik Kulgi CD kapcsán:

“A Kugli zenekar több, mint 35 évvel ezelőtt 1979-ben alakult. Annakidején bejártuk az egész országot. A keddi napokon, a Budai Ifiparkban volt, hogy két-háromezren is összegyültek a koncertünkre. A sikert látva az állami hanglemezgyár felkérte a csapatot egy kislemezre. Fel is vettük, ki is fizették a jogdíjakat, de aztán -banális dolgokra hivatkozva- mégsem jelentették meg. Rádiófelvételünk is készült, de nem “zésítették”, mert úgy ítélték meg, hogy túl kemény és túl kritikus. Az elmúlt években derült csak ki a levéltárból, hogy besúgó volt köztünk, aki azt jelentette, hogy a Kugli politikailag nem megbízható…


Húsz év szünet következett. Majd 2008-tól újra együtt a banda. Néhány tagcsere és három önállóan kiadott lemez után megszilárdult a formáció, három éve azonos felállásban játszunk. A Kugli soha nem állt be az éppen divatos stílusmajmolásba. Amíg van mondanivalónk, addig csináljuk ahogy érezzük, a saját egyéniségünk szerint.”

A dedikálással egybekötött lemezbemutató koncertre 2016. május 25-én, szerdán 19.30 órakor kerül majd sor Budapesten, a Városligeti Sörsátor színpadán. A Kugli vendégeként fellép Kalapács József, Mr. Basary és a korábbi billentyűs: Dudinszky Zoltán.

www.facebook.com/events/779932462108860/

Az új Kugli CD elérhető a digitális zeneáruházban is:

Google Play: play.google.com/store/music/album/Kugli_4_Hajnalodik?id=Bd62ntelesp44xovk45j4ixezka

Deezer: www.deezer.com/album/13136056

további Kugli info:

zenekari honlapok:
www.kuglizenekar.hu

zenekari facebook oldal: www.facebook.com/Kugli-182250161820283

kiadól facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek