Hírek

Kylfingar – Készül a második nagylemez és jönnek a koncertek

Ahogy talán már többen értesültetek róla, a zenekar második nagylemezén dolgozik, melynek immár elárulhatjuk a címét is: Világok határán. A közel egyórás korongra átvezetőkkel együtt 12 tétel fog felkerülni és minden egyes dalhoz látványos egyéni grafika készül Csuka Viktor (FreddyArt) jóvoltából. A friss szövegek jelentős része az északi mitológia óriásaival, a jötunokkal foglalkozik, de felvillannak az északi hitvilág más aspektusai is és a kölpények históriája is folytatódik.

Az utóbbi egy év elsősorban dalírással és demók készítésével telt. A demózós kör után ősz elején belevetettük magunkat a komolyabb stúdiómunkálatokba. A dobfelvételek nemrégiben fejeződtek be Óbudán, hamarosan pedig a gitárok kerülnek sorra házi stúdiónkban. Terveink szerint az akusztikus hangszereket és a népies vokálokat ezúttal a hazai folk metal és folk/világzene színtéren ismert vendégzenészek fogják szolgáltatni. A Világok határán 2016 elején fog napvilágot látni, de még év vége előtt szeretnénk kihozni egy dalt single formájában a nagyközönség számára.

Két új dalunk, az Örök vadászat és a Meghalni Jötunheimben azonban már a nyári bulikon is felcsendültek, ezek hallhatóak lesznek a hátralévő idei koncerteken is. Október 16-án jó barátaink, az Elfsong és a frissen újjáalakult Cross Borns társaságában debütálunk Esztergomban, a Sportalsóban, október 31-én pedig végre bevesszük Szegedet is. Itt a hazai folk/pogány szcéna krémjét felvonultató Folk-Rock-Maraton záróbandájaként prédáljuk fel a Rongy Kocsmát. A tavalyihoz hasonlóan az idei koncertszezont is egy nagyszabású nemzetközi rendezvényen, a finn Korpiklaani és az orosz Arkona közös turnéjának magyarországi állomásán, a Barba Negrában megrendezésre kerülő FolkFest Budapesten zárjuk november 6-án, ahova egy spéci „best of” setlisttel készülünk, melynek dalcsokrát a koncert Facebookos eseményénél kiírt szavazás eredménye alapján állítjuk össze. Az új számok mellett mindhárom eseményre visszük a mára már igencsak limitált példányszámban kapható pólóinkat és első CD-nket.

Várunk Titeket e bulikon és hogy ne maradjatok le a Világok határán megjelenésének részleteiről, kövessetek minket a Facebookon is!

A koncertek linkjei:
Október 16. – Esztergom: https://www.facebook.com/events/916425835088024/
Október 31. – Szeged: https://www.facebook.com/events/441989542645101/
November 6. – Budapest: https://www.facebook.com/events/1629784840630150/

https://www.facebook.com/KylfingarHungary

Kapcsolódó cikkek

Kylfingar – Tavaszi folk ünnep

KMZ

Vadak útján – a Kylfingar harmadik útmutatása a harcostársak számára

KMZ

Grima, Aether, Archaic, Kylfingar – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

KMZ

Kylfingar – Világok Határán – új lemez, koncertek, tervek

KMZ

Három kontinens négy folk metal zenekara érkezik a Dürerbe augusztus 28-án!

KMZ

Új single dal a Kylfingartól: Örök vadászat

KMZ

Új single és dalszöveges videó a Jötünheim kürtjeihez és további aktualitások a Kylfingar környékén

KMZ

Eluveitie, Arkona, Skálmöld – Koncertbeszámoló

Gwanath

Kylfingar – Még három koncertjük lesz 2014-ben

KMZ

Lesújt a magyar vikingek buzogánya – letölthető kislemez a Kylfingartól!

KMZ

Summer Folkmetal Night – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek