Hírek

Leecher – Sightless – szimfónikus metal, csellókkal és női énekkel az Apocalyptica és Within Temptation nyomában

2016. június 10-én jelent meg a Leecher zenekar bemutatkozó albuma “Sightless” címmel aNAIL Records / Hammer Music gondozásában. A lemezt elsőként a júniusi HammerWorldmagazin CD-mellékleteként lehet megvásárolni, a napokban pedig hagyományos terjesztésben is a boltok polcaira kerül. Az új album első nagyobb szabású pesti koncertje a Rock On! Festen lesz szeptember elején!

www.facebook.com/events/979438398787559/

A szimfonikus metalt játszó Leecher gitárok helyett csellókra alapozza a zenéjét, ami különleges hangzást köncsönöz a dalaiknak. A csellók a megnyugtató balladáktól az agresszív zúzásig terjedő skálán mindenütt remekül képesek érzelmeket kifejezni. A zenére dallamos női ének épül, illetve dob és néhol hörgés teszi teljessé. A lemez az intróval együtt összesen tizenhárom felvételt tartalmaz. A felvételek a szolnoki Denevér Hangstúdióban készültek, melyre azt követően nyílt lehetőségük, hogy a csapat megnyerte a Rockmaraton fesztivál és HammerWorld magazin közös tehetségkutatóját.

A dalok angol nyelven íródnak. Főként melankólikus témákról, szomorú emberi érzésekről, csalódásokról szólnak, ennek ellenére a zene inkább zúzós, pörgős. Minden dalhoz új nagyzenekari kíséret készült, így azok számára is új lehet a hangzás, akik a demóikat már ismerik. A legnagyobb kihívás a csellók felvétele volt, mivel a gitárokkal ellentétben a ritmusszekciót is mikrofonnal kellett felvenni, valamint rengeteg csellószólam található a dalokban. Az albumon Bokodi Bálint, a Lost Continent énekese is hallható vendégként.

Horváth Anett énekesnő így foglalta össze a fontosabb tudnivalókat:

“A “Sightless” a Leecher első stúdiólemeze, amire a zenekar elmúlt nyolc évének legjobb dalai kerültek fel. Ez majdnem pontosan egy órányi játékidőt és sok-sok belefektetett munkát jelent. Utóbbi, reméljük hallatszik majd a felvételeken is. Az albumnak eredetileg nem volt koncepciója, de ahogy a címen gondolkodtunk, feltűnt, hogy valamilyen szinten az összes dal az elvakultságról szól, a valóság véletlen vagy szándékos figyelmenkívül hagyásáról. Innen a cím és a borító is. A lemez “slágerdala” számunkra egyértelműen a “Fading”, amelyhez a közeljövőben imageklip is fog készülni. Ez a dal a barátok elvesztéséről szól, valamint arról, amikor – sokakkal ellentétben – végre kinyitjuk a szemünket és megpróbáljuk jóvá tenni, amit még lehet.”

Az első szöveges videó az “All The Stars” című dalhoz készült, amely azokról az emberekről szól, akiket először híressé tesz a média, majd a hírnevüket kihasználva a legapróbb botlásaikból, a magánéletükből is drámát csinál, csak hogy legyen szenzáció, az “áldozatok” pedig ezt nem látják előre. A klip érdekessége, hogy a zenekar tagjai készítették.

“Az “All The Stars” videóban arra a szomorú tényre is rá akartunk világítani, hogy egy bizonyos szint után a zene helyett már mindenkit az előadó magánélete érdekel, a művei pedig senkit. A képeken – ironikus céllal –  azért is szerepelnek a zenekar tagjai, mert tudjuk, hogyha egyszer híresek lennénk – amit nagyon szeretnénk – akkor talán ránk is ilyen a sors várna. Amire viszont egyáltalán nem vágyunk.”

Hatások: Nightwish, Apocalyptica, Epica, Within Temptation

Az album fő témája:

A Sightless ugyan nem koncept-lemez, de alapvetően egységes üzenettel rendelkezik. A dalok többsége arról szól, hogy az emberek elvakultan cselekszenek, nincsenek tisztában a tetteik következményeivel, vagy nem hajlandók tudomást venni a szándékaiknak ellentmondó valóságról. Erre a vakságra utal az album címe, mely napjainkban kifejezetetten jellemző az emberi viszonyokra (Damnation, Fading), az ember és a környezete viszonyára (Eclipse), illetve az egymással szorosan összefüggő politika és média világára is (Slaves To A Dream, All The Stars).

 

Az új Leecher CD elérhető a digitális zeneáruházban is:

iTunes: itunes.apple.com/hu/album/sightless/id1123598343?l=hu
Google Play: play.google.com/store/music/album/Leecher_Sightless?id=B7q67njdqyt5nxpsidt3shskiq4
Deezer: www.deezer.com/album/13328607
Spotify: open.spotify.com/album/0g9G5cVfKKPt77y0VZ2neW

további Leecher info:

zenekari weboldal: www.leechermusic.com
zenekari facebook oldal: www.facebook.com/leechermusic
kiadói facebook oldal: www.facebook.com/NailRecordsHungary

Kapcsolódó cikkek

Leecher / Tengerszem – jó kedvvel, jó élményekkel, plusz energiákkal jöttünk el

KMZ

Leecher – dal- és klippremier a jövőre érkező Deviant albumról!

KMZ

Leecher dalpremier szöveges videóval – a “Get Over It” már meghallgatható a jövőre érkező Deviant albumról!

KMZ

Három énekesnő, három zenekar: indul “A fény nyomában” turné, a Tales of Evening, a Nova Prospect és a Leecher közösen járja az országot

KMZ

Leecher – Új dallal és videóval vezetik fel a következő lemezt: Messengers Of Fear

KMZ

Tales Of Evening, Serenity, Visions Of Atlantis, Dragony, Temperance, Leecher – Koncertbeszámoló

Mountain

Leecher – Európai turné után, új lemez és Indiegogo kampány előtt

KMZ

Leecher: szimfonikus metal akusztikusan, magyarul

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek