Hírek

Legionfest a DürerKertben november 7-én

A Legion Metalfesten a magyar underground bandáiból 14 fog fellépni 3 teremben. A november 7-i esemény főként 2 stílustengely köré fog építkezni.

Egyfelől lesz a szokásosnak mondható extrém/modern vonal, ahova a fesztivál legismertebb bandáján, a Watch My Dyingon kívül, az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Omega Diatribe, a már az új lemezére készülő Lost Continent, az Akela gitárosát is magában foglaló, és manapság a Meshuggah dallamosabb verziójaként értelmezhető Horda is tartozik.

Másrészt megtalálható lesz a doom/stoner/sludge vonal, olyan ászokkal, mint az trve old school Magma Rise, az egri füstölős csapat, a Shapat Terror, az éppen szárnyait bontogató, ám egyre népszerűbb Hot Beaver és a grunge-dzsal is kacérkodó, de mindenképpen ide veendő, kultikus Angertea.
Aki a dallamokat részesíti előnyben a Salvus, picit In Flames hatású zenéjébe, illetve a DivideD elektronikus elemekkel tűzdelt, ámde fogós aréna metaljába kóstolhat bele. Ráadásul egymás után a 041-es teremben.
A legdurvább zenék kedvelőinek ott lesz a göteborgi death metalt hibátlanul hozó Whitebacon és a melodeath Begotten Silence.

Aki a pofánvágós hardcore-t szereti, annak ott a Dolor, aki a súlyos groove-ba oltott muzsikát, annak a SamaS, aki pedig a motscharmetalt, annak meg az Éjfény.
Röviden, ha kíváncsi vagy arra, hogy éppen hol tart a magyar underground és szeretnéd, hogyha ezek a bandák pár év múlva is a színtér részesei legyenek, akkor gyere és támogasd a hazait!

Kapunyitás: 19:00

Sorrendek:

NT

19:20 Dolor
20:20 Lost Continent
21:20 Omega Diatribe
22:30 Watch My Dying
00:00 Magma Rise

Room 041 (középterem)

20:00 Éjfény
21:00 Divided
22:00 Salvus
23:10 Angertea
00:20 Horda

KT

20:00 Hot Beaver
21:00 White Bacon
22:00 Samas
23:20 Shapat Terror
00:20 Begotten Silence

Mihály Gergő (Angertea) kiállítása

A Legionfest keretében megtekinthettek egy kisebb kiállítást, Mihály Gergő, az Angertea énekes/gitárosa festményeiből.
Itt olvashattok pár sort a művésztől, lent pedig a link, ahol azok képek vannak, amelyekből fog válogatni Gergő.
Mihály Gergő vagyok, főállásban angoltanár a szentesi Horváth Mihály Gimiben, másodállásban az Angertea zenekar énekes gitárosa…
Rajzolgatni mindig is rajzolgattam, de csak úgy, mindenféle cél nélkül fecnikre golyóstollal; meg ugye a rajzóra…De úgy 2002 decembere körül megtaláltam faterom régi tuskészletét, és elkezdtem próbálgatni. Először évekig fekete-fehér tusrajzokat készítettem, aztán ráálltam a festészetre is pár éve. Akrillal festek általában kasírozott vászonra. Egyszerűen spontán, hangulatok alapján, előre tervezés nélkül alkotok, meg persze úgy, hogy közben szólnak a kedvenc zenéim, mint például Tool, Meshuggah, Primus, A Perfect Circle, Pantera, Neurosis, Soundgarden, Deftones, Sepultura stb…
A festményeket a kisteremhez vezető folyosón lehet majd megtekinteni a koncert napján.

https://www.facebook.com/gergely.mihaly.angertea/media_set?set=a.1575406517215.80736.1597162941&type=3

Jegyár: 20:00-ig: 1000 Ft / 20:00 után: 1500 Ft

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek