Hírek

Lemezajánló: Clawing / Catafalque – „Memento Mori”

1. Clawing – Concrete Heat / River of London / Subway Rats / Etiquette
2. Catafalque – Drifting Ashes
3. Catafalque – The Parasite
4. Catafalque – Signs of Stigmata

Ismét szeretnék ajánlani egy érdekes albumot. Ezúttal egy split lemezt, amelyen a Catafalque (UK) és a Clawing (USA) zenekar 4 dala szerepel. Pontosabban a Clawing-tól csak 1 dal, ami 23 perces, a másik bandától 3 dal és 1 perccel rövidebb mint az első :). Nem a hosszúság a lényeg, csak megjegyeztem. Egyébként a Trewanation Records kiadónál jelent meg október 25-én!

Az album borítója emlékeztet arra, hogy meg kell halnod. Igazából kezdésnek nekem is a borító hívta fel a figyelmemet, aztán meghallgattam a zenét és megtetszett.

A Clawing egy nagyon sötét ambient muzsikát rejt. Folyamatos félelem alatt tartsa a hallgatót. Lágy monológok, heves zaj a pokol mélyéről, harang csengés, temetési felvonulás! Torzult hangokkal egy igazi borzadály fogad minket a legsötétebb részeknél, amelyet vészjósló suttogás koronáz meg! Valójában egy rémálomszerű ipari gépzene végső siránkozással!

A Catafalque dalai már több ipari hangot tartalmaznak. Egy sodródás a drónokkal, erősen torz sikolyokkal amik beléd hatolnak. Hasonlításképpen megemlíteném a Sunn O))) nevét.Természetesen a nyomasztó légkör itt is adott, mint a Clawing esetében. Tehát az élet fájdalmas és mind meghalunk.

Nekem a Clawing alkotása jobban tetszett, de azért a Catafalque szerzeményeit sem vetem meg :). Természetesen másnak más lehet a véleménye. Aki gondolja közeledjen bátran ehhez a 45 perces zajhoz.

Kapcsolódó cikkek

Lemezajánló: Gråande – „Gråande”

KMZ

Lemezajánló: Drengskapur – „Was der Morast verschlang”

KMZ

Lemezajánló: Exit – “Traces of Human Existence”

KMZ

Lemezajánló: Funérarium – „La Clepsydre”

KMZ

Lemezajánló: Frigoris – „…in Stille”

KMZ

Lemezajánló: Ofdrykkja – „Gryningsvisor”

KMZ

Lemezajánló: Constellatia – „The Language of Limbs”

KMZ

Lemezajánló: Kaeck – „Stormkult”

KMZ

Lemezajánló: Ad Nemori – „Akrateia”

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek