Hírek

Lengyel lemezbemutatóval és hazai premierekkel érkezik a IV. Nordic Metal Night!

Idén sem marad el az északi hatású metal rajongóinak éves találkozója! Április 8-án a Dürer Kert középső termében (Room 041) négy kitűnő magyar és egy külföldi zenekar fogja megidézni az északi erdőségek hangulatát.

A tavalyi nagy siker és a már Old Buso Production név alatt szervezett őszi teltházas SamhainFest után a szervezők úgy döntöttek, a feltörekvő és már jól ismert hazai csapatok mellé egy lengyel fellépőt is meghívnak a IV. Nordic Metal Nightra. Mindezt ráadásul egy igencsak barátinak nevezhető 900 forintos jegyár mellett tekinthetik meg a folk, epikus és skandináv vonalas melodeath metal rajongói.

Az estét fél 8-kor az Elanor hordája nyitja, akik hol szimfonikus, hol népies-középkori elemekkel megtűzdelt epikus metaljukkal már jól ismertek a fővárosi közönség számára. Az idei Nordic Metal Nightra új dalokkal, a tavasz végére elkészülő nagylemezük tételeivel készülnek.

Az igéző női énekről, brutális hörgésekről és táncba hívó tradicionális dallamairól ismert Isatha szintén új albumon dolgozik, így tőlük is friss dalokra számíthatunk egy zúzós csűrdöngölés keretében.

A vikingek tetteit itthon egyedüliként megéneklő Kylfingar legnagyobb szabású tavaszi koncertjére készül ezen az estén. Új és régebbi csatadalok mellett ezúttal elővesznek néhány rég nem hallott klasszikus feldolgozást is és új basszusgitárosukat is itt mutatják be a nagyközönségnek.

A kölpényeket a Krakkóból érkező Open Access követi majd, akik vadi új nagylemezük, a Towards the Wilderness bemutatójával debütálnak hazánkban. A vadon hangjait dögös hangú énekesnővel, csodás hegedűdallamokkal és karcos gitártémákkal megidéző lengyel hatos már nagyon készül első magyarországi fellépésére, kár lenne hát kihagyni!

A záróakkordokért ezúttal a Black Sequoia felel, akik látványos show-val, dal- és klippremierrel és persze földbe döngölő dallamos death metallal érkeznek. A csapat első EP-jének különleges atmoszférája és progresszív melódiái súlyos bulit vetítenek előre.

A merch pultban a zenekarok CD-in, pólóin kívül ezúttal is megtalálhatók lesznek különböző folkos és fantasy ihletésű kézművestermékek, mint például fűzők, ékszerek és kiegészítők a Lightning Dark, a Phoenix Design és a Gothic Rosette jóvoltából. Érdemes lesz a koncertek között oda is ellátogatni.

Az est tervezett menetrendje:
19:00 – kapunyitás
19:30-20:15 – Elanor
20:30-21:15 – Isatha
21:30-22:30 – Kylfingar
22:45-23:45 – Open Access (PL)
00:00-01:00 – Black Sequoia

A koncert hivatalos FB-eseménye: https://www.facebook.com/events/1181626395278424/

A rendezvény házigazdái az Old Buso Productions és a Folk Metal Hungary. A grafikát a FreddyArt készítette.

Kapcsolódó cikkek

Júliusi folk-pogány minifesztivál hat bandával a Dürerben: VI. Nordic Metal Night

KMZ

V. Nordic Metal Night június 22.

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek