Hírek

Lesújt a magyar vikingek buzogánya – letölthető kislemez a Kylfingartól!

Einherjárok és Valkűrök!

Az utóbbi időben viszonylag kevés hírt adtunk magunkról, mivel egy hegyi barlang mélyén a törpök segítségével kovácsoltuk készülő nagylemezünket. Ma azonban közhírré tétetik, hogy megjelent Magyarország első viking metal zenekarának, a Kylfingar debütáló digitális kislemeze, az Észak Népe promóciós EP!

Az EP három dalt tartalmaz és borítóval, dalszövegekkel és dalkoncepciókkal együtt ingyenesen letölthető a zenekar Facebook-oldalán és a lejjebb található linken! A címadót és a Helheimet már korábban is hallhattátok, míg egyik korai dalunk, az Út a Valhallába igazi csemegeként szolgál mindenkinek! Mindhárom dal új verziója szerepelni fog az ősz elején megjelenő nagylemezen, a Halhatatlanokon is, mellyel igen jó tempóban haladunk és melyhez jelenleg lemezkiadót keresünk!

Töltsétek le a kislemezt, terjesszétek hírünket és látogassatok el koncertjeinkre, melyekről hamarosan részletes információval jelentkezünk!

A dalok és koncepcióik

Észak Népehttp://www.youtube.com/watch?v=z1c6WHUs2GY

E dal az északi hitet és harcosokat helyezi előtérbe, akik átkelnek a jeges tengeren, hegyen és völgyeken át, hogy bebizonyítsák isteneik előtt, mire születtek és megmutassák a többi népnek, miben is hisznek. Megvívják csatáikat azokkal, akik „hitetlen kutyáknak” tartották őket és ezzel isteneik kedvére tesznek. Csaták előtt, közben és utána is éneklik az indulót, ami egész életükben elkíséri őket. Ez a szövegben is elhangzik egy ízben: „És a hamvak zengik nevünk, csontok mormolják énekünk, rúnák írják hős tettünk, egy életen át…” Majd a zene igazi hangsúlyát egy szavalás, egy bemutatás adja, amit Odin mond el fentről azoknak, kik fiai ellen vannak. „Hitetlen kutyáknak nevezték az én fiaim?” – mondta Odin, és elindította gyermekeit a hősi csatába. A végén pedig, mint vér- és diadalittas harcosok, éneklik a Mindenek Atyjának írt indulójukat az örökkévalóságig!

Út a Valhallábahttp://www.youtube.com/watch?v=MAvNBSa9dcg

Történetünk egy messzi északi tájra visz minket, hol békésen élnek faluközösségekben az emberek. Hősünk is épp vadászni indult egy hűvös őszi reggelen. Ám a vadászat közben sikoltások és harc zaja ütötte meg a fülét. Tudta, hogy a szerettei veszélyben vannak. Visszaindult, de már csak a porig rombolt falut és a lemészárolt családját és barátait találta. Elindul hősünk, árnyként lopakodva végig a hófödte tájon, hegyeken s völgyeken át, erdőkön s folyókon átkelve. Napokon át megy, hajtja előre a bosszú. Hamarosan rátalál a gyilkos hordára, s egyedül száll szembe a többszörös túlerővel. Hamar megmutatkozik, hogy a vikingek harci tudása messze a legjobb eme földön. Főhősünk beteljesíti bosszúját, de számos sebet kap a harc közben és a csatamező közepén leheli ki a lelkét. Arcán még utoljára mosoly, szemében fény csillan meg.

S mikor a nap leszállt, a táj sötétbe borult, egyedül neki fénylett a messzeség, mert rátalált a Valhallába vezető útra. Elindult hát ezen az úton, hogy újra együtt legyen a szeretteivel…

Helheimhttp://www.youtube.com/watch?v=POZ3pgYu24E

E dal egy aggastyán harcosról szól, ki már visszavonultan éldegél messzi északon, egy hóval és jéggel borított fennsík kis házikójában. Megélt már jót is, rosszat is. Harcolt nagy csatákban, elvesztett mindent és mindenkit, akit lehetett. Már csak egy valaminek él: írja az életéről szóló történetet. Egy valamit nem tud lejegyezni, és ez az, ami meggátolja őt abban, hogy eltávozzon erről a világról. A szerelem az, ami még kimaradt életéből, s ennek az érzésnek a hiánya tartja őt Midgardon. Egy szép napon azonban rámosolyog a szerencse, eljő’ hozzá az asszony, akire várt. Boldogok lesznek. Ám ez a boldogság egyetlen napig, egyetlen éjszakára szólt. Mivel már semmi nincs ebben a világban, amit elérhetne, ami a célja lehetne, másnap már nem ébred fel aggastyán vikingünk. Asszonya búcsúzik tőle, testét hajóra teszi, alatta lángra lobban a rakás, majd teste így indul el Helgrind, az alvilág kapuja felé. Boldogsággal telt lélekkel vág neki az útnak Hel istennő hazájába, Helheimbe, az örök tél élettelen birodalmába! Útja hosszú és veszélyes. Helheim kapujában kakas kárál a holtaknak, túl kell jutnia rajta, majd át kell kelni a Zengőhídon, hogy eljusson Hel várához, ahol nyugalmat találhat.

Elérhetőségek:

E-mail: kylfingarhun@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/KylfingarHungary

SoundCloud: http://soundcloud.com/kylfingar-hungary

ReverbNation: http://www.reverbnation.com/kylfingar

Az EP innen tölthető le: http://uploaded.net/file/ywyin7d9

Kapcsolódó cikkek

Kylfingar – Tavaszi folk ünnep

KMZ

Vadak útján – a Kylfingar harmadik útmutatása a harcostársak számára

KMZ

Grima, Aether, Archaic, Kylfingar – Koncertbeszámoló

Herczeg Frigyes

Kylfingar, Esperfall, Rumproof, Eravistae – végeláthatatlan érdeklődő arcok sokasága

KMZ

Kylfingar – Világok Határán – új lemez, koncertek, tervek

KMZ

Három kontinens négy folk metal zenekara érkezik a Dürerbe augusztus 28-án!

KMZ

Új single dal a Kylfingartól: Örök vadászat

KMZ

Új single és dalszöveges videó a Jötünheim kürtjeihez és további aktualitások a Kylfingar környékén

KMZ

Kylfingar – Készül a második nagylemez és jönnek a koncertek

KMZ

Eluveitie, Arkona, Skálmöld – Koncertbeszámoló

Gwanath

Kylfingar – Még három koncertjük lesz 2014-ben

KMZ

Summer Folkmetal Night – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek