Hírek

Luca Turilli’s Rhapsody – ‘Rosenkreuz (The Rose And The Cross)’ dalszöveges videó és single!

A CINEMATIC METAL megalkotói végre visszatértek eddigi legkiemelkedőbb lemezükkel: »Prometheus, Symphonia Ignis Divinus«, melynek tervezett kiadási dátuma június 19. (EU), június 22. (UK) és június 23. (US) a Nuclear Blast Records gondozásában.

A napokban jelent meg az első digitális single Rosenkreuz (The Rose And The Cross)’ címmel, melyhez a banda nagyszerű dalszöveges videót készített. Nézzétek meg itt: https://www.youtube.com/watch?v=bY031PZVNjM

A single digitális megrendelése:

iTunes:            http://nblast.de/RhapsodyPrometheusiT (instant grat single)

Rendeld elő az albumot, és kapd meg rögtön a “Rosenkreuz (The Rose And The Cross)” single-t!

AMZ:               http://nblast.de/RHAPRosenkreuzAMZMp3
Google:           http://nblast.de/RHAPRosenkreuzGP
NB MP3:         http://nblast.de/RHAPRosenkreuzNBMP3

Luca Turilli így kommentálta a dalt és a dalszövegi hátterét: “Miközben a metafizika és spirituális evolúció témáját kutattam, szándékom az volt, hogy többet tudjak meg arról az ősi spirituális forrásról, mely később az ember által többé-kevésbé bölcsen manipulálva megszülte a vallásokat. Sok ember tette már fel erre a témára életét és munkásságát, például HELENA BLAVATSKY, aki próbálta mindezt teozófiai perspektívájába helyezni, vagy RUDOLF STEINER, aki antropozófiájával próbálta jobbá tenni kora társadalmát. Az igazság az, hogy bárki, aki többet próbált megtudni erről az ősi foton energiával összekötött spirituális forrásról, előbb vagy utóbb találkozott CHRISTIAN ROSENKREUZ mítoszával. A ‘Rosenkreuz (The Rose And The Cross)’ című RHAPSODY dal a Rózsakeresztes Rend legendás eredetéről mesél, valamint a 12 bölcsről, az Ősök spirituális bölcsességének őrzőiről, akik idejük legmagasabb szintű intellektuális tudásával rendelkeztek, és akik próbáltak koruk erkölcstelen és korrupt társadalmán változtatni, megtalálva a „tizenharmadikat”, aki a fény és szeretet abszolút és legtisztább lényegében tükröződő halhatatlan titok megszemélyesülése volt.”

Az első albumelőzetest, mely bepillantást enged ebbe a hatalmas eposzba, itt nézheted meg: https://www.youtube.com/watch?v=f0vVHdhP6D0&feature=youtu.be

“A mozi és a filmzenék szeretete az album minden dalában érződik. A zene epikus, filmszerű hatása a véremben van, belevésve a génjeimbe”, mondta Luca Turilli, aki a szimfonikus részek minden egyes hangjegyét maga írja.

A »Prometheus, Symphonia Ignis Divinus« felvételei és keverése Sebastian Roeder (többek között Bonfire) Backyard Studios-ában készült, mastering Christoph Stickel (t. k. TEMPLE OF ROCK Michael Schenkerrel) által az MSM studios-ban.

Hét hónapnyi komponálás, három hónapnyi gyártás, több mint 50 napnyi keverés, két kórus, és több különleges vendég, köztük Ralf Scheepers (PRIMAL FEAR), Dan Lucas (KARO) és David Readman (PINK CREAM 69) az album mércéje. 70 percnyi epikus zenéjével, hangra váltott képszerű élményként, olyan fantasztikusan és drámaian mint még soha, az új RHAPSODY remekmű egy érzelmes és emlékezetes utazásra viszi hallgatóját kvantum kapuk, párhuzamos dimenziók, kozmikus igazságokat rejtő mítoszok és legendák, ősi titkok és spirituális látomások közé.

Ezúttal a banda nem elégedett meg egyszerűen a filmszerű hangzással. A RHAPSODY számára eljött az idő, hogy filmszerűen is „látszódjanak”. Ezért az új albumborító és album füzet, mely a banda új, filmszerű grafikus stílusát mutatja be, az ismert és lenyűgöző Stefan “Heile” Heilemann (EPICA, LINDEMANN, stb.) művész által kerül megvalósításra.

»Prometheus, Symphonia Ignis Divinus« számlista:

 1. Nova Genesis (Ad Splendorem Angeli Triumphantis)
 2. Il Cigno Nero
 3. Rosenkreuz (The Rose And The Cross)
 4. Anahata
 5. Il Tempo Degli Dei
 6. One Ring To Rule Them All
 7. Notturno
 8. Prometheus
 9. King Solomon And The 72 Names Of God
 10. Yggdrasil
 11. Of Michael The Archangel And Lucifer’s Fall Part II: Codex Nemesis
 12. Codex Nemesis Alpha Omega
 13. Symphonia Ignis Divinus (The Quantum Gate Revealed)

III.  The Astral Convergence

 1. The Divine Fire Of The Archangel
 2. Of Psyche And Archetypes (System Overloaded)

Digipak Bonus:

 1. Thundersteel (Cinematic Version)

Előrendelés: http://smarturl.it/RhapsodyPrometheus

Az album digipak verziója tartalmazni fogja a ‘Thundersteel’ cinematic verzióját, mely a híres RIOT száma, előadva a RHAPSODY énekese, Alessandro Conti és Ralf Scheepers duettjében!

www.ltrhapsody.com | www.facebook.com/ltrhapsody | www.nuclearblast.de/rhapsody

Kapcsolódó cikkek

Luca Turilli’s Rhapsody: spirituális albummal érkeznek Budapestre

KMZ

KME videók: Manimal, The Apex, Devil You Know, Billion Dollar Babies, Brainstorm, Vesania, Zygnema, Sólstafir, Degradead, Soulbound, Wisdom, Luca Turilli’s RHAPSODY

KMZ

Luca Turilli’s RHAPSODY – Megjelent az album hivatalos előzetese (I. rész), rajta számrészletekkel!

KMZ

Luca Turilli’s Rhapsody – Új single és dalszöveges videó: ‘Prometheus’

KMZ

Luca Turilli’s Rhapsody – Megjelent a »Prometheus, Symphonia Ignis Divinus« első albumelőzetese

KMZ

Luca Turilli’s Rhapsody – Részletek a »Prometheus, Symphonia Ignis Divinus« című új albumról

KMZ

Luca Turilli’s Rhapsody – „Prometheus, Symphonia Ignis Divinus” utolsó felvételi szakasza elkezdődött

KMZ

Hot News: Rhapsody – New Tour Dates Announced!

KMZ

LUCA TURILLI’S RHAPSODY – Ascending To Infinity

Menegroth

Hot News: Luca Turilli’s Rhapsody – Announce Special Guests On Tour

KMZ

Hot News – Luca Turilli’s Rhapsody: A New Adventure Begins

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek