Hírek

Luciferian Rites – A Moribund Records új büszkesége

Mindig az underground black metál legjobbjait vadászva, a Moribund Records büszkén jelenti be a Luciferian Rites együttes első albumát a kiadónál, május 12-ei tervezett kiadással, When the Light Dies címmel. Az egyébként a BM underground felfedezetlen gyöngyszemének számító Luciferian Rites Mexikóból származik, és eddig egy teljes album (Evangelion of the Black Misanthropy) kötődik nevükhöz. Most, a When the Light Dies albummal a négyes felkészült, hogy dermesztő támadásukat nagyobb közönségen gyakorolják. Földrajzi helyüket meghazudtolva a Luciferian Rites a klasszikus finn és lengyel black metálból nyeri ki leghatásosabb elemeit, mindegyik borzongató esszenciát eredeti mágiává desztillálva. Eretnek hangzásukat szűnni nem akaró lüktetéssel  és váltakozóan melankolikus / fenséges riffekkel támogatják, amik egyenesen 1995-ből is jöhettek volna.

Tracklist:

1. Eternal Misanthropy of the Black Cosmos
2. Incinerated Cross
3. Infernal Manifestation
4. When the Light Dies
5. Rotten Creed
6. Conviction of Nocturnal Raven
7. Garden of Spirits
8. A Dreadful Chant for Self-Destruction
9. All Your Lies (Diabolical Memories)
10. Ghost in the Shadows

A Luciferian Rites 2006 végén született három taggal, akik csak élő koncertekkel és saját maguk által felvett demóval büszkélkedhettek 2011-ig. A banda első teljes albumát a mexikói kiadó Azermedoth Records jelentette meg Evangelion of the Black Misanthropy címmel. 2012 végén a Luciferian Rites egy második album felvételéről döntött, ami a bandán belüli gondok miatt időbe telt, de végül megtalálták a vágyott hangot. 2014 elején a dobos, AntiChrist személyes okok miatt elhagyta a bandát, de az albumhoz hozzájárult. A Luciferian Rites 2014 közepén felvette a kapcsolatot a Moribund Records kiadó tulajdonosával, Odin Thompsonnal, és annak az évnek a végére megegyeztek a When the Light Dies album kiadásáról.

When the Light Dies tagok:

Count Shadows – ének
Abomination – gitár
AntiChrist – dobok

A banda közleményében ez szerepelt: „A Luciferian Rites második albumát főként azok az érzések és helyzetek inspirálták, amik lelkileg és testileg közelebb hoznak minket az élet és az emberi elme pesszimista oldalához. A mizantrópia, halál, depresszió és az okkult témák köré összpontosulva ez a kiadvány egy nagyon ortodox megközelítést ad a black metálhoz. Az album jól tükrözi a banda haladását az érettebb kompozíciókkal és egy olyan hangzással, ami kikövezi az utunkat a hírnév felé. A When the Light Dies albummal annyi emberhez akarunk eljutni a világon amennyihez csak lehetséges, és helyet akarunk magunknak a black metál szcénában. Számunkra megtiszteltetés a Moribund Records mellett dolgozni, ami sok olyan bandát támogatott, akik ránk is hatással voltak. Nagy öröm továbbá egy ekkora kiadó névsorát gazdagítani. Ez a megegyezés nagy reményeket fűz új anyagunkhoz, és nagy lendület a banda karrierjének. Büszkék vagyunk erre az albumra, és remélem ti is élvezni fogjátok.

https://www.facebook.com/pages/Luciferian-rites/181171758584729

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek