Hírek

Macabre Omen – A görög epikus/pogány black metál banda kiadja második LP-jét a Ván Records által; két szám online

Miközben a Ván Records büszkén kiadja a görög epikus/pogány black metálos MACABRE OMEN banda nagyszerű második albumát Gods Of War – At War címen, az album két száma is kijött a kiadó Soundcloud oldalán.

Az album második és egyben címadó „Gods Of War – At War” és a nyolc óda közül a hatodik „Rhodian Pride, Lindian Might” c. száma után a hallgatót rögtön rabul ejti a MACABRE OMEN megkapó harmóniája és grandiózus előadásmódja, melyek után könnyebben esünk áldozatul ezen harcos himnuszok zord és gonosz magjának. A Gods Of War – At War felvételei az angliai Priory Recording Studios-ban készültek, a produceri, hangmérnöki és masteringgel kapcsolatos munkák pedig Greg Chandler keze alá estek The One felügyelete alatt, hat hónap és a 2013-as nyári napforduló alatt, a dobok felvételei pedig eközben, 2013 februárjának utolsó két hetében T. J. F. Vallely hangmérnök által az Eidola Studios-ban készültek. Az album egyórás játékideje alatt többféle éneki megközelítés és entitás jelenik meg kórusok, akusztikus és elektromos gitárok, furulya, dorong, szintetizátor, csörgődob, gong, és ezerféle ütős hangszer hullámaiban, hihetetlenül kerekké és végtelenül szórakoztatóvá téve az albumot, mely rögtön ismételt meghallgatást követel.

A MACABRE OMEN „Gods Of War – At War” és „Rhodian Pride, Lindian Might” számai elérhetőek ezen a LINKEN.

A Gods Of War – At War már megjelent a német Ván Records által limitált CD és 2xLP verzión is ITT. 

Gods Of War – At War számlista:

  1. I See, The Sea!
  2. Gods Of War – At War
  3. Man Of 300 Voices
  4. Hellenes Do Not Fight Like Heroes, Heroes Fight Like Hellenes
  5. From Son To Father
  6. Rhodian Pride, Lindian Might
  7. Alexandros – Ode A’
  8. Alexandros – Ode B’

A MACABRE OMEN 1994 augusztusában alakult Alexandros és Mournful által a görögországi Rodoszon, Kremasti és Ialysos településeken. Az első kiadás a Secrets Of The Moonlight demó volt (1994). 1995-re, négytagú bandaként (Alexandros – gitár, Lefteris – ének, Mournful – basszus és Stephen – billentyűk), kiadták második demójukat Before Darkness címen. 1996-ra csak Alexandros és Mournful maradt. Alexandros vette át az énekesi posztot, valamint bekerült a bandába Polyvios dobos és Michalis Savvakis vendég-billentyűs is; így jött létre az Olympus promó kazetta, melyen megszületett a tipikus MACABRE OMEN hangzás. 1997-ben Polyvios elhagyta a bandát, Stephen pedig visszatért a billentyűkhöz. Ugyanabban az évben kijött a ciprusi Godblood bandával közös split 7”-uk. 1998-ban Alexandros Londonba költözött, így a banda egytagú lett. Csak Alexandros maradt, aki a dobokon kívül minden hangszeren játszott, és a finn Walhallával közös split 7” 1999-ben napvilágot látott. A négyes split None Shall Escape With Wrath címen 2000-ben jelent meg, az Ad Inferos-szal közös pedig 2001-ben.

A MACABRE OMEN 2004-ig rövid szünetet tartott, amikor is Gionata Potenti dobos és Claudio Alcara akusztikus gitáros csatlakozott. Újra teljes bandaként kiadták első teljes albumukat The Ancient Returns címen, mely 11 évvel azelőtti alakulásuk után az első volt. 2006-ban feltűntek a Kyrck Productions & Armour által összeállított Hellas – The Black Death Anthology – 1989-2006 válogatáson „We Won With War” számukkal. 2006-ban és 2007-ben pedig kijött két split 7” EP a Bathory felé való tisztelgésként. 2013-ban Tom Vallely dobos is a banda tagja lett, tíz év utáni első albumuk pedig végre 2015 elejére várható Gods Of War – At War címen.

MACABRE OMEN:

Alexandros – ének, vokál, kórus, gitár, basszus, furulya, dorong, sample, szintetizátor
T. J. F. Vallely – dob, timpani, középkori dob, bodhrán, csörgődob, gong, cintányérok

http://macabreomen.bandcamp.com

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek