Hírek

Maeotis – új dal és klip: Zúgó nyilak

Egy igen hosszúra nyúlt, és különféle nehézségekkel terhelt időszak után végre elkészült a Maeotis első nagylemeze. Az album még kiadásra vár, azonban a nyitódalhoz készült klip már most megtekinthető.

A Zúgó nyilak szövege annak a sorsdöntő ütközetnek az emlékét kívánja felidézni, melyet ma pozsonyi csataként ismerünk. 907 nyarán a Keleti Frank Birodalom főként bajor katonák alkotta serege indult meg a Magyar Fejedelemség ellen. Eleink nomád harcmodorukkal hatalmas csapást mértek a támadókra, a csatát követően pedig több mint 100 évig nem lépett nyugati irányból ellenséges sereg magyar területre.

A videó megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=Ecl8q60e2FI

A korábban már közzétett lemezelőzetes dalokról:

Élő zsarátnok (videoklip)

Az Élő zsarátnok szövege egy történetet mesél el a kereszténység felvételét követő időkből, amikor az ősi hitet és szokásokat megtartó személyek üldözötté váltak. A dal egyben emléket szeretne állítani azoknak a táltosoknak, regösöknek és gyógyítóknak, akik áldozatul estek az erőszakos hittérítésnek.

A videó megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=S9J9MpbWyH4

Tavaszünnep (szöveges videó)

A dal őseink téltemető ünnepélyéről szól, melynek bizonyos elemeit a néphagyomány is megőrizte. Ismereteink szerint a tavaszi nap-éj egyenlőség különös jelentőséggel bírt a nomád népek körében, és egyben az új év kezdetét is jelentette számukra.

A videó megtekinthető az alábbi linken: https://www.youtube.com/watch?v=zY09lUQODZQ


Maeotis
maeotis.bandcamp.com
facebook.com/maeotiszenekar

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek