Hírek

Maeotis – új dal és szöveges videó a jövőre érkező lemezről!

Megjelent a Maeotis Tavaszünnep című, friss dala, mely immár a második előfutára a jövő év folyamán megjelenő nagylemeznek. A videót Egri-Kiss Dávid (Nygmalion), az annak alapjául szolgáló grafikákat pedig a Grafit és Hamu műhely készítette.

A dal őseink téltemető ünnepélyéről szól, melynek bizonyos elemeit a néphagyomány is megőrizte. Ismereteink szerint a tavaszi nap-éj egyenlőség különös jelentőséggel bírt a nomád népek körében, és egyben az új év kezdetét is jelentette számukra.

További infó a zenekarról:

A Maeotis egy pagan metal projekt, mely azzal a céllal jött létre, hogy a zenén keresztül mutassa be őseink életét és történetét. Dalaink írásakor a műfajban megszokott hangszereken túl autentikus, népi hangszerek bevonásával is kísérletezünk. Zenénk egyik jellegzetességét képezik az anyanyelvünkön írt dalszövegek, melyek forrásául a magyar őstörténet és mitológia szolgált.

A Maeotis 2010 és 2018 között aktívan koncertező zenekarként működött Debrecenben. A csapat első stúdiófelvétele a 2011-ben rögzített Tetemre hívás volt. A dal bónuszként felkerült a zenekar 2014-ben megjelent Avarok Gyűrűje címre keresztelt 4 számos EP-jére is. A következő hanganyag a 2015-ös Vérbulcsú című három dalt és két átvezetőt tartalmazó EP volt. A közel évtizedes fennállás alatt számos koncertet és tagcserét megélt Maeotis jelenleg az alapító Somoskői Viktor (ének, vokál, basszusgitár, akusztikus gitár) és Molnár Bence (ritmus és szólógitár, billentyűs hangszerek) stúdióprojektjeként működik tovább.

Kapcsolódó cikkek

MAEOTIS – A táltos álma

Herczeg Frigyes

Maeotis interjú

KMZ

Maeotis – meghallgatható a teljes album!

KMZ

Maeotis – lemezelőzetes dal, borító és dallista

KMZ

Maeotis – új dal és klip: Zúgó nyilak

KMZ

Maeotis – Elkészült az első videóklip

KMZ

Maeotis – Ingyenesen letölthető EP

KMZ

Elkészült a Maeotis bandcamp oldala

KMZ

MAEOTIS – Vérbulcsú EP

ST. Toma

Megjelent az ősmagyar metalt játszó Maeotis második EP-je

KMZ

MAEOTIS – Avarok Gyűrűje EP

ST. Toma

Maeotis – Megjelent a bemutatkozó hanganyag

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek