Hírek

Manes – Közzétette második dalát új albumáról

„Hiszitek vagy sem, a norvég MANES black metál bandaként kezdte pályafutását. 1993-ban, mikor a Fantoft Kirke (Fantofti deszkatemplom) maradványai még parázslottak, egy maroknyi trondheimi lakos úgy döntött összerak néhány nyers, hangulatos black metál dalt. Figyelmük hamar elkalandozott, és mint az ULVER, MANES lassacskán messze-messze sodródott az extrém metáltól és sokkal kísérletezőbb utakon kezdett járni.

Az 1993-as „Mataanens Natt” demó és közelgő „Be All End All” közötti különbség óriási, bár 20 év leforgása alatt sok minden történhet. A 2014-es MANES-nak több közös vonása van MATMOS-szal mint MAYHEM-mel. A dalok, mint a „Name The Serpent” a trip-hoppal és az összetettebb electronica-val szemezgetnek, az alapoknál pedig érintik az industrialt, így építve fel a furcsaságok művészi kuszaságát, mely köré narratívájukat költik. A fókuszpont a dübörgő backbeatre és a vokalista lelkes kiáltásaira esik, így adva teret a játékos, alulértékelt gitároknak a sziporkázásra. Furcsa és egyben gyönyörű.”

A „Name The Serpent” meghallgatható Pitchfork médiapartneren keresztül.

A dal a második szám a „Be All End All”-ról, mely gyönyörű darabja az avant-garde (metál?)-nak kilenc felejthetetlen költeményével:

01. A Deathpact Most Imminent
02. Ars Moriendi (The Lower Crown)
03. A Safe Place In The Unsafe
04. Blanket Of Ashes
05. Broken Fire
06. Free As In Free To Leave
07. Name The Serpent
08. The Nature And Function Of Sacrifice
09. Turn The Streams

Augusztusban az „A Deathpact Most Imminent” került bemutatásra az ’annyit fizetsz amennyit akarsz’ digitális EP-n, a „Vntrve”-n, mely elérhető a Bandcamp-on.

Az „A Deathpact Most Imminent” elérhető még narancs-flexi formájában a kiadó webshop-jában

Ez a várva várt mestermű október 10-én jelenik meg digipak CD és digitális letöltés formájában. A különleges piramis dobozos CD verzió limitált példányszámban lesz kapható. A gatefold 12’’ LP bakelit november elején jelenik meg.

A borítót Ashkan Honarvar készítette, melyről a banda így nyilatkozott: „Akkor essünk át a metaforák másik oldalára, hisz úgy érezzük ismét túl mély vízbe eveztünk piciny csónakunkkal. Talán láthatsz minket a partokról, de mi csak sodródunk ebben a vakító ködben, mit sem tudva a közelben lévő kikötőkről. Ördögi kör!

Még ezzel a borítóval is úgy érezzük, hogy sikerült felpörgetni magunkat: jobban, mint amit várnál egy átlagos borítóval kapcsolatos felpörgéstől.  Sokkal konceptuálisabb mint amit valaha csináltunk, már rég elhagyta az új iskolás tervezési normákat vagy régi iskolás másolási mániát. Egyedül érezzük magunkat itt a mélységben, de ez így van jól.

Ashkan Honarvar minden rétegében és kapcsolatában valami igazán tartalmasat és majdnem megrázót készített. És ezt úgy csinálta, hogy nem kell attól tartanunk, hogy a tömegbe olvad vagy elkerüli a figyelmet. Jó tudni, hogy kicsit olyanok vagyunk, mint a pestises lány a szépségversenyen.”

Kapcsolódó cikkek

Manes – „Be All End All” új albumának részletei

KMZ

Manes – Digitális EP

KMZ

Hot News: Manes – Entire anthology streaming now

KMZ

Hot News: Manes – Two new songs available for streaming

KMZ

Hot News: Manes – Anthology details unveiled

KMZ

Hot News: Manes – Anthology of unreleased and hard-to-find tracks

KMZ

Hot News: Manes signs with Debemur Morti Productions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek