Hírek

Manimalism hamarosan kiadja Adversum debütjét; első dal premierje

ADVERSUM büszkén jelenti be Manimalism – s/t debüjtét: a norvég 90-es évek avant garde metáljának gyöngyszemét!

Manimalism-öt 1992-ben alapította Kim Sølve három másik taggal. Saját idejükben anomália, Manimalism csendes segítője volt az első hullámú norvég post black metálnak, amikor olyan nevek mint Ved Buens Ende és Fleurety jelentették egyedüli kortársaikat legendássá válásuk előtt. Taarenes Vaar név alatt kiadtak két demót, egyszer ’96-ban és egyszer ’97-ben, mindkettőt jól fogadták a helyi magazinok. A konformistáknak nehéz volt értelmezni a Manimalism-t; nem volt sok, ami tartotta volna magát a már agymosott black metál színtér elvárásaihoz. Túl bizarr, hogy saját idejében elismerjék, túl furcsa, hogy felkapja a kb. évtizede lezajlott demo újrakiadási hullám, két demójuk egyetlen bizonyítéka művészi tehetségüknek.

Ez most fog változni. „Manimalism” című albumuk a két demóra és két másik dalra épült – mindet 1993 és 1999 között írták – és hamarosan nemzetközileg megjelenik november 17-én az Adversum által 12’’ bakelit LP formájában.

Manimalism Manimalism

1. Demons in Tuxedos
2. Carnal Catering Service
3. The Gentleman is in the Details
4. Romance
5. The Dandified and the Devilish
6. The Crooner
7. The Cocktail Party to End Them All

Bár 2002 és 2013 között vették fel, teljes mértékben tiszteletben tartották az eredeti műveket, időszakot és víziókat. Tizenévesek írták, de életük teljében lévő felnőtt férfiak vették fel határtalan tehetséggel, tapasztalattal és komiszsággal; az album emlékként magasodik egy olyan korszak felé, mikor a metálban uralkodó sötétség valós volt.

A „Manimalism”-t úgy vették fel, mintha egy black metál ihlette doom banda adná elő a hatvanas évek crooner balladáit. Itt ez a bestia, pofáján kaján vigyor, headbangelés helyet sztepptáncol, bőrszerkó helyett bársony öltönyt visel. Egy hely, ahol a nekrofília és a csillogás kéz a kézben jár. Ez a kilencvenes évek avant-garde metálja. Disszonáns, hajmeresztő, rémisztő dark metál egy időből, amikor a dolgok még máshogy működtek és az egyediség fontos volt.

22 év vajúdás után eljött az idő. A legsötétebb múltból adjuk nektek a MANIMALISM-ot. Ennek az egyedi őrületnek első bizonyítéka, a „Demons in Tuxedos” nyitódal (és mondhatni modus operandi) meghallgatható ITT.

MANIMALISM tagok
Kim Sølve (Blitzkrieg Baby, Trine + Kim Design Studio)
Petter Berntsen AKA Plenum (Virus)
Bjeima (Yurei, ex-Virus)
Member 01 (The Konsortium)
Joachim Svebo

ww.facebook.com/manimalism

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek