Hírek

Mátyás Attila 50: egyetlen koncerten együtt az F.O. System és az eredeti Sex Action

Mátyás Attila 50. születésnapja alkalmából fesztivált rendeznek az A38 Hajón, az eredeti Sex Action és a legendás F.O. System részvételével. A különleges műsor egyetlen alkalommal, november 15-én lesz látható.

25 éves pályafutását, és 50. születésnapját ünnepli idén Mátyás Attila, aki zenésztársaival a kerek évfordulón különleges koncertre várja az ünnepelni és szórakozni vágyókat. “Mindegyik zenekarommal 4-5 dalt játszunk majd, így legalább két órás lesz a műsor. A próbák már elkezdődtek és hosszú hetekig tartanak. Egy nagy best of bulira készülünk, ahol végre egy színpadon, egymás után játszanak az elmúlt 25 év számomra legfontosabb csapatai.” – mondta el Mátyás Attila, aki énekes frontemberként és gitáros zeneszerzőként az est főszereplője.

A koncerten fellép az eredeti Sex Action Szaszával és Miksával – ez a felállás 7 éve állt legutóbb színpadon együtt. Ez a közös buli egyszeri alkalom – a klasszikus felállás kizárólag Matyi szülinapja miatt áll össze újra, és próbál heteken át erre a koncertre.

Természetesen játszik az F.O. System is, mely az elmúlt 15 évben mindössze öt koncertet adott – kettőt a VOLT fesztiválon, hármat a Petőfi Csarnokban -, 2013-ban pedig ez lesz az egyetlen fellépés.

Hallhatjuk majd az Agnus Dei dalait is, ahol a tagok 1998 óta nem játszottak együtt. Erre a különleges eseményre Juhász Róbert gitáros csatlakozik Mátyás Attilához és állandó zenésztársaihoz, hogy az egylemezes, de legendás csapat dalait felidézzék.


Az este folyamán sajátos időutazás zajlik majd, megidézve Mátyás Attila zenei pályájának korszakait a jelentől egészen a kezdetekig. Miközben az előadás gerincét Matyi energikus színpadi jelenléte, jellegzetes gitár riffjei és jól ismert tenorja jelentik majd, a zenekarok stílusa azért egymástól jól megkülönböztethető: az F.O. System sejtelmes dark világát oldja majd a Sex Action pikáns szövegeivel és nyers, erőteljes dalaival, míg az Agnus Dei zenéje emelkedett, transzcendens hangulatot teremt. A három albummal rendelkező Mátyás Attila Band pedig a csápolásra és ugrálásra késztető rock slágereket szállítja.

“Egy nagy, összegző koncertre készülünk, amely a legjobb pillanatokat sűríti egy intenzív estébe. Hogy utána mit hoz a jövő, azzal most nem foglalkozunk” vetíti előre a tervet az ünnepelt. A koncert 20.30-kor kezdődik, majd az élőzenés rész után egy hajnalig tartó születésnapi party-n vehetnek részt a vendégek, a Dürer Kertből ismert DJ Ozsi legjobb rock és wave lemezeivel.

Mátyás Attila 1963-ban született Budapesten. 1978-ben kapta első gitárját, majd 1986-tól (az akkor még kötelező katonai szolgálati ideje alatt) az F.O. System frontembereként lett ismert. 1991-ben a Sex Action-ben turnézott országszerte, majd 1998-ban megalapította az Agnus Dei zenekart. 2001 óta készít szólólemezeket és elsősorban saját zenekarával, a Mátyás Attila Band-el (M.A.B.) ad koncerteket. Ezenkívül – Merkaba alkotói néven – számos, rangos hazai és nemzetközi díjat nyert természetfilmhez írt kísérő zenét. Koncertezett a Sziget és VOLT fesztiválok nagyszínpadain, a Budapest Sportcsarnokban és minden jelentős rock klubban. Szerzeményei és zenekarai összesen 12 stúdióalbumon, 2 koncert DVD-n hallhatók – láthatók.

A Reverb Productions bemutatja:
2013. november 15., péntek 20 óra
Budapest, A38 Hajó
Mátyás Attila 50. születésnapi koncert
Belépő: november 10-ig 3500 Ft, november 11. és 15. között 3990 Ft.
Jegyek elővételben már kaphatók a helyszínen és online: http://goo.gl/4g3Kp9
A koncert után születésnapi rock mulatság hajnalig.

Az este során szereplő zenekarok:
F.O. SYSTEM
Jerabek Csaba, Zana Zoltán, Földi Tamás, Mátyás Attila

SEX ACTION
sok-sok év után először együtt:
Szendrey ‘Szasza’ Zsolt, Somlyay ‘Miksa’
Zana Zoltán és Mátyás Attila
vagyis  az eredeti felállás !!!

AGNUS DEI
Juhász Robi + Mátyás Attila (+ Bense Sándor és Gerő Balázs)

MÁTYÁS ATTILA BAND
Bense Sándor, Gerő Balázs, Farkas Töpi.

Videók:
F.O. System: MÉG (2009, Petőfi Csarnok) http://youtu.be/Su678d_i61A
Sex Action: HALLOD A HANGOM (élő, Rocktükör, Magyar Televízió) http://youtu.be/5POh8bpOmvE

Kapcsolódó weboldalak:
Mátyás Attila weboldala:
http://www.matyasattila.com
A születésnapi koncert Facebook eseménye:
http://www.facebook.com/events/519932651389218
Jegyelővétel az A38 megújult weboldalán:
http://www.a38.hu/hu/jegyvasarlas/program/matyas-attila-band-hu-vendeg-hu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek