Hírek

Megérkezett az idei év nagy dobása, az Ascension!

2022. február 1-én debütált a Project for a Better Dream zenekar friss EP-je, az Ascension. Az ötszámos kislemez sok szempontból is meglepetéseket tartogat a rajongók számára.

Végre megérkezett: a Project for a Better Dream 2022. február 1-én kiadta új kislemezét, amely Ascension címmel jelent meg. Hosszú hetek teltek el, mióta beharangozták a lemez megjelenését, de még ennél is hosszabb idő volt az anyag elkészítése.

Lugosi Gergely „G”, a zenekar énekese ezt mondta az EP elkészüléséről: „Amikor beléptem a zenekarba, már voltak kész számok, amikkel vártak, de ezekből csak a Prometheus került rá az EP-re. Ez volt az első szám, amihez szöveget írtam és aminek a véglegesítése alatt megszoktuk egymást. Erre szükség volt, mert a korábbi munkáink nem hasonlítottak egymásra, és közelebb kellett hozni egymáshoz a két világot, ami sikerült. A többi szám elkészítésénél próbáltunk egy olyan stílust és szövegkoncepciót követni, amiről úgy láttuk, hogy egy egyedi dolgot tudunk kiadni a kezünkből.”

Az EP-n öt új számmal készülnek a srácok a közönség számára melyek közül az első szám egy videóklip formájában debütált 2022 januárjában Prometheus címmel. A klip hangulata, és a szám stílusvilága előfutárként mutatta be a kislemezt, mely egy rövid kikacsintás a „concept” albumok világába, hiszen a számok többsége, főként a szövegek egy összefüggő történetet mesélnek el.

Az ötből három szám egy egyiptomi fáraó életéről, haláláról és felemelkedéséről szól. „Az Ascension, az EP címadó száma szól a lényegről: a célba érésről, a beteljesedésről és a felemelkedésről. Az utazás végén a fáraó végül maga mögött hagyja a halandó életét és eggyé válik az örökkévalósággal.” – mondta a lemez névadó számáról az énekes.

Többet is megtudhatnak az új lemezről, a számok szövegeiről és a megjelenést megelőző háttérmunkáról a rajongók, mert a zenekar egy nagyinterjúval is készül az elkövetkező időben.

A lemez felvételében a gyulai No Silence Studios volt segítségükre, illetve a kezdeti munkákat a Revolver Sound Studio-ban végezték. A tagok ezúton is szeretnék megköszönni a munkát mindenkinek, aki csak részt vett az EP elkészítésében.

A zenekar a jövőben is tervezi, hogy az előző évek gyakorlatával szemben aktív marad a közösségi médiában és építi a kapcsolatot a követőivel. Az új számokról, eseményekről, tervekről a csapat továbbra is Facebook és Instagram felületein számol be a rajongóknak.

A srácok tavasszal néhány koncertet is szeretnének adni az új EP és a visszatérésük örömére, de mindent természetesen a járványügyi helyzettől tesznek függővé. Kenesei Kristóf, a zenekar dobosa így nyilatkozott a tavaszi tervekről: „Reméljük, hogy lesz lehetőségünk koncertezni, hogy megmutathassuk az új számainkat a közönségnek élőben is. De persze csak akkor, ha a vírushelyzet engedi és mindenki számára biztonságos lesz egy ilyen esemény megszervezése. Az ezzel kapcsolatos infókról mindenkit időben tájékoztatunk közösségi média oldalainkon.”

Kapcsolat:

Facebook

Instagram

Youtube

Spotify

Kapcsolódó cikkek

Mesterséges intelligenciával erősít legújabb klipjében a Project for a Better Dream

KMZ

Project for a Better Dream, Flout, Before The Last Breath – még egyszer nem fogunk visszatérni, inkább itt maradunk

KMZ

Visszatérő koncert: ismét színpadon a Project for a Better Dream

KMZ

Project for a Better Dream – itt a tavasz, friss tartalommal készül a magyar metalcore zenekar

KMZ

Itt a Prometheus – megjelent a Project for a Better Dream új klipje!

KMZ

Rebirth után Ascension: Új lemezzel tér vissza a Project for a Better Dream

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek