Hírek

Megjelent a Ghost Toast új lemeze!

Artwork: Tod Antal Miklós

A mai napon megjelent a debreceni Ghost Toast negyedik nagylemeze, a Shape Without Form, a finn Inverse Records-nál.

Ezen alkalomból készült egy újabb videó, ezúttal az Eclipse című dalhoz, mely itt található: https://youtu.be/U2un_fhOmno

lemez elérhető a streaming szolgáltatóknál és a bandcamp oldalunkon is:

Youtube: https://youtu.be/jPpYleDmbyY

Spotify: https://spoti.fi/2TfDWUQ

Deezer: https://www.deezer.com/us/album/126961622

Tidal: https://listen.tidal.com/album/128493906

Apple Music: https://apple.co/2x4BoQY

Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com/album/shape-without-form-2020


A lemez dalairól röviden:

Frankenstein’s-t zeneileg elsősorban a filmzenék ihlették, a látszólag teljesen eltérő teátrális zongora intro és az azt felváltó, gyorsabb, zakatolós, matekos részek kerülnek a végén összefércelésre, ahol a főmotívumai egyesülnek a dalnak.

Az Eclipse mottójának azt szántuk, hogy “everything is on the move, until they all stop forever”, vagyis minden mozgásban van, amíg végleg meg nem áll.

Az Y13-at (Yankee 1-3) modern és klasszikus filmzenék inspirálták (mint többek között Hans Zimmer vagy John Williams szerzeményei), próbáltuk úgy megírni és hangszerelni, hogy a szimfonikus zenei betétek és a riffek jobban egybe olvadjanak, mint korábban. A hangminták a Space Men című Antony Daisies (Antonio Margherit) által rendezett, kvázi ismeretlen sci-fi-ből származnak.

A Hunt of life egyJón Thoroddsen nevű izlandi zeneszerző művének furcsa psy-dub szerű átdolgozása, a hangminták egy Kelly Jenny nevű Youtube felhasználó amatőr videójából származnak. A szöveg egy vadászó hollóról szól.

Follow mottójának azt szántuk, hogy follow someone or something you trust, to get through the everyday chaos”, vagyis kövess valakit vagy valamit, akiben/amiben bízol, hogy átjuss a mindennapi káoszon.

A cím magyarul “Kövesd”, ami egyben az egyik zenekartag gyermekkori otthonát is szimbolizálja, és számunkra a megpróbáltatásokról, akadályok legyőzéséről és a továbblépésről szól.

Before Anything Happens: Mielőtt bármi történik, érdemes elmerülni a jelenben. A dal esetében a rejtett kis témákban/dallamokban.

W. A. N. T. (We are not them.): A hangminták az 1984 című George Orwell regény Michael Radford által rendezett filmverziójából, illetve a már említett The Hollow Men című versnek a Francis Ford Coppola által rendezett Apokalipszis most című filmben felbukkanó soraiból származnak és ebben a tételben különösen érdemes rájuk odafigyelni.

Bízunk abban, hogy a lemezen hallható zene képes arra, hogy a hallgatóját, ha csak időlegesen is, de kiragadja a megszokott környezetéből és segít számára abban, hogy, ha csak érintőlegesen is, de megkérdőjelezze a körülöttünk lévő világot.

A lemezt a Denevér Hangstúdióban keverte és masterelte Cserfalvi Zoltán (Töfi) és Boros Béla.

A Ghost Toast-ról:

A Ghost Toast egy kísérletezős, instrumentális progrock zenekar Debrecenből. Rengeteg különböző zenét szeretünk (súlyosat, könnyűt, utazóst, filmzenét, elektronikus zenét, ambientet stb.), és használjuk is ezeket a hatásokat, hogy valami számunkra (és remélhetőleg a közönség számára is) különlegeset alkossunk, teljes szívvel. 

A főbb hatásaink (csak példálózó jelleggel): Tool, Faith No More, Mastodon, Crippled Black Phoenix, Ulver, A Perfect Circle, Deftones, Oceansize, Jaga Jazzist, Shpongle, Orbital, Ott, Plaid, Future Sound Of LondonThe Mars Volta, Isten Háta Mögött, valamint sok-sok filmzeneszerző.

A zenekar legutóbbi (sorban a harmadik) lemeze, az Out of This World a finn Inverse Records kiadónál jelent meg 2017-ben és számos pozitív újságcikk, kritika méltatta a világ minden táján, a magyar zenei portálok pedig HangSúly díjra is jelölték az év albuma kategóriában.

Eddig megjelent lemezeink:

1. Toast in the shell (szerzői kiadás, 2011.)

2. There is no en… (szerzői kiadás, 2013.)

3. Out of this World (Inverse Records, 2017.)

Website: http://www.ghosttoast.hu
Facebook: https://www.facebook.com/ghosttoastband
Twitter: https://twitter.com/ghosttoastband
Bandcamp: https://ghosttoastband.bandcamp.com
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCDLXjxzvhQdpYlECCTF2hEA 

Kapcsolódó cikkek

Mad Robots, Ghost Toast – tapintani lehetett a szeretetet és boldogságot

KMZ

Ghost Toast – megjelent a „Get Rid Of” klip!

KMZ

Ghost Toast interjú

KMZ

Megjelent a Ghost Toast új lemeze: Shade Without Color!

KMZ

Új Ghost Toast dal a közelgő Shade Without Color lemezről

KMZ

Új Ghost Toast dal és klip: Chasing Time

KMZ

Új Ghost Toast dal és érkező nagylemez

KMZ

Új Ghost Toast videoklip

KMZ

Ghost Toast – Frankenstein’s videoklip

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek