Megjelent a pozvakowski új lemeze

Print Friendly, PDF & Email

2017. dec 13, 11:15 :

Idén volt 10 éve, hogy megjelent a 2007-es Microtron című pozvakowski lemez, melynek nagyon sokat köszönhetünk. Sokan ezzel az albummal ismerték meg a zenekart, a Mictrotron dalait évekig játszottuk koncertjeinken, eljutottunk vele számos országba, felkerült év végi listákra, és azóta is úgy érezzük, hogy közönségünknek is fontos ez a lemez.

Szerettük volna emlékezetessé tenni a 10 éves évfordulót, így hát fogtuk a Microtron dalainak néhány fő- vagy sokszor nem is annyira fő motívumát és újragondolva, kicsavarva, átstruktúrálva összegyúrtuk ezeket egyetlen, majd 42 perces utazássá, melyben most tényleg a zenekar legkísérletezőbb oldala domborodik ki.

A microdrone.17 címet viselő anyagot a már jól megszokott Győr melletti Music Chapel stúdióban vettük fel, ahol a tavalyi iterum című lemezünk is készült. Ismét Kapui Szabolcs hangmérnökkel dolgoztunk, a keverést pedig a hazai experimentális, zaj körökben ismert T.Balira (ION, Rosinflux) bíztuk. A lemezt klasszikus gitár-basszus-dob trióban rögzítettük, de néhány tételben Szitha Miklós barátunk, a Talamba Ütőegyüttes muzsikusa is játszik vibrafonon.

Egyetlen koncertet tervezünk jövőre, ahol élőben bemutatjuk a microdrone.17 zaj és ambient áradatát, ezt várhatóan tavaszra ütemezzük.

Ezt a cikket eddig 264 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..