Hírek

Megjelent a Stoneblood Shrines of Morbid Indignity című nagylemeze!

Stoneblood_cover221202

Nagy öröm számunkra, hogy a a JUNKIES-tagokból verbuválódott STONEBLOOD nevű alakulat „Shrines of Morbid Indignity” címet viselő albumának megjelenése kapcsán írhatunk nektek.

A teljes lemez az alábbi linken végighallgatható: https://www.youtube.com/watch?v=nehwyzXVAp0

Gravel gondolatai a megjelenés kapcsán: “2017 végére biztos voltam benne, hogy a Black Metal, annyi év után, többé sosem fog számomra kreatív talajt adni. Akkoriban már más önkifejezési formákban gondolkodtam. Most mégis, erős belső indíttatásra újra a műfaj mélyére ereszkedtem, hogy megszülessen a Stoneblood lemeze. Számomra egy elképesztően személyes album jött létre, viszont hiszem, hogy a ‘Shrines of Morbid Indignity’ dalai olyanok számára is értéket nyújtanak, akik nem élték meg a zenekar alakulása körüli tragikus eseményt. P. dalszövegíró művei önmagukban is megérinthetnek, hiszen azok nálunk, embereknél hatalmasabb erőkről szólnak.”

Kosovics István, az anyag társproducere a következőképp nyilatkozott a lemezről: “Gravellel 2022 januárjában vettük fel a fonalat az akkor még név nélküli projekt kapcsán. Miután lassan másfél évtizede vagyunk egymás kreatív és esztétikai ellensúlyai, mondhatom, hogy a szemem előtt öltött formát a Stoneblood. Inspiráló és nagyon különös volt látni a kibontakozó, intenzív időszakot, aminek energiáit, szellemiségét barátunk elvesztése hatotta át. A lemezanyag aktualitását adó dalszövegek abból az örvénylő sötétből származnak, ami a Spiritside alkotói közösségünk fundamentális alkotóeleme, így aztán a felkérést követően nem is volt kérdés, hogy elvállalom-e a produceri feladatokban való részvételt, a kiadvány grafikai előkészítését és a hanganyag maszterelését. Mivel megszámlálhatatlan szál köti össze köztünk a közös munkát, minden gördülékenyen zajlott a stúdiómunkák során, stabilan dolgozunk már egymás keze alá. A felszín alatt azonban mindvégig ott volt az album időszerűsége, ami iránytűként vezetett bennünket… “

CD és merch előrendelés: https://metal.hu/shop/zenekar/stoneblood

“Bár nagyon zöldfülű black metalos vagyok, szerintem ez a zene bárki részéről simán befogadható. Ebben a dalban van minden: valaki az első szám (Everlasting Breath) megjelenése után mondta, hogy nem rossz, nem rossz, de blastbeat biztos nem lesz az albumon. Na, ebben még az is van. Olyan volt nekem ezt a lemezt csinálni, mint a nagyszülő-unoka viszony. Komolyabb dolgom nem volt vele, csak max elrontani tudtam.” – osztotta meg Szekeres András gondolatait a dallal kapcsolatban.

Andris korábban ezt írta a STONEBLOOD-ról a JUNKIES oldalán: “Rendkívül élveztem a stúdiómunkát, nekem egy kicsit ilyen „utazás az ismeretlenbe”-érzésem volt végig. Nem tudom, hova fut ki ez a projekt, de szeretem minden percét, bármeddig is tart.”

Korábban bemutatott dalok:
Everlasting Breath: https://www.youtube.com/watch?v=lT_1pjkU-Hk
Dive and Divide: https://www.youtube.com/watch?v=-0V2x9eCVgc

Second Moon: https://www.youtube.com/watch?v=gCToBUO1H2o

„Shrines of Morbid Indignity” album dalai:

  1. Chant of the Outside
  2. Scars Bleeding Fire
  3. Everlasting Breath
  4. Dive and Divide
  5. Second Moon
  6. Downfall Distress
  7. Inner Devil
  8. Rise of the Titans
  9. Weeping Hollowness
  10. Crown of Ravishment
  11. The Sign of Evil Royalty
  12. Tortured by Disingenuous Light – The Seventh Shrine
  13. Alexander
Stoneblood221202

STONEBLOOD elérhetőségek:
Honlap: http://stoneblood.spiritside.info
Facebook: https://facebook.com/stonebloodband
Instagram: https://www.instagram.com/stoneblood_band/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwD8_GfkLCBpZyrvoWHrSMA

Kapcsolódó cikkek

Stoneblood – a színpadon átélt élményekre nehéz szavakat találni

KMZ

Új dallal jelentkezett és egyetlen koncertjét adja a Stoneblood

KMZ

STONEBLOOD – Shrines of Morbid Indignity

Herczeg Frigyes

Second Moon dalpremier a Stoneblood-tól, a black metalos Junkies-projekttől

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek