Hírek

Megújul a Barba Negra, van mit Nézni a Trackben

BARBA NEGRA: AZ IGAZI KLUB

Maximális üzemmódra kapcsolt a Barba Negra Track, a nyár bőven tartogat programokat, egymás után jönnek a nagy koncertek a szabadtéri szórakozóhelyen.

A teltházas Kowalsky meg a Vega után ma a Junkies ünnepli meg legsikeresebb albumának a „Nihilnek” 20 éves jubileumát, az év egyetlen önálló budapesti koncertjét adja a Fish!, újra együtt Jamie Winchester és Hrutka Róbert, de lesz Lord, Zártosztály „bakancsos Edda” dalokkal, Leander Kills, The Carbonfools, és Ganxsta Zolee is újra színpadra állítja, a „Jégre teszlek” album szabadtéri változatát. A hazai élvonalból hátra van még közel negyven koncert, valamint olyan külföldi produkciók jönnek a Trackbe amelyek alapjaiban rengetik meg a megújult nézőteret. A Mastodon és az Anthrax után végre itt lesz a francia Gojira, a svéd viking Amon Amarth, és az utcazene koronázatlan királya Dub FX is.

Hét hónap klubszezon, öt hónap kint a szabadban, évente kétszáznál is több programmal egész évben tart a Barba Negra könnyűzenei maratonja Budapesten. Miután áprilisban megnyitott a 2016-ban az „Év helyszíne” címet is elnyerő Barba Negra Track, a Barba Negra Club bezárta kapuit, hogy szeptembertől egy alapos ráncfelvarrás után újra beinduljon a klubszezon. A 2011 óta működő helyen eddig több mint 500 ezer látogató fordult meg, az idei évről pedig elmondható, hogy a legsikeresebb mind a programok, mind pedig a látogatói szám alakulásának tekintetében.

„A Barba Negra Music Club egyértelmű erőssége, hogy nem egy rendezvényhelyszín, hanem igazi klub, ahol a koncert rész és az italpultok egy térben vannak elhelyezve, így a közönségnek nem kell az italozás és a szórakozás között választani.”– mondta Pócsi István programigazgató. „A közönségtől és a szakmától a családias, közvetlen hangulatot kapjuk meg pozitív visszaigazolásként még egy teltházas buli estén is.”

A Barba Negra Music Club idén nyáron megújul, a programszervezés mellett jelentős átalakítások várják majd elsősorban a fellépő zenészeket.

„A 2016-os és 2017-es szezonban már éreztük, hogy a nagy produkciók teljes kiszolgálásában nagyot kell fejleszteni.” – indokolta a megújulást Pócsi István. „Közel 400 négyzetméter kerül bővítésre, elsősorban a háttérben várható komoly fejlődés. Egy korszerű kiszolgáló felületet alakítunk ki, bővül a backstage, nyugati mércének is megfelelő öltözők és igényes vizesblokkok várják majd a fellépő művészeket, valamint a catering is kényelmesebb, komfortosabb keretek közé kerül. Természetesen a közönségtérben is lesznek változások, egy új bejárati oldalt nyitunk, kényelmesebb beléptetést biztosítva. Ennek az átalakításnak köszönhetően komfortosabbá válik a közönség tér, nagyobb felületen tudnak a zenekarok shopot kialakítani a rendezvényeken.”

A fejlesztésnek ezzel még nincs vége, a Barba Negra komoly terveket készít a klubbon és a Track-en kívül is.

Mondhatjuk, hogy mindig jó pár lépéssel előrébb tartunk a jelennél, viszont minden lépésünket igyekszünk maximálisan megalapozott döntésekre építeni.”– vázolta sejtelmesen a jövőt Pócsi. „A Track és a klub jelenlegi átalakítása nem a végső stádium, szeretnénk a későbbiekben is még színesebbé válni, reagálva a közönség igényeire, ami akár érthető a programok színességére és egyéb terveinkre is. Reméljük, hamarosan be tudjuk mutatni a projekteket.”

Ahogy nyáron a Track, úgy a Barba Negra Music Club is izgalmas szezonnal nyitja meg kapuit szeptemberben. Az év második felében már biztos, hogy itt koncertezik a Testament, az Annihilator és a Death Angel. Jön az ausztrál hard rock nagyágyú Airbourne, a Bars and Melody, a hazai élvonalból pedig biztos fellépő a Karthago, a Paddy And The Rats, a Kalapács és Moby Dick, valamint visszatér Révész Sándor és Závodi János is a Piramis Évekkel.

További információk:
www.barbanegra.hu
facebook.com/barbanegrahungary

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek