Hírek

Melechesh a „Multiple Truths” hátteréről mesél

A sumér thrash metál úttörője, MELECHESH nemrég kiadta a „Multiple Truths” dalszövegvideóját. Ezernyi rajongói megkeresés után a banda énekese, gitárosa, írója és frontembere, Ashmedi elmagyarázza a dal történetét:

A dal akkor jött fel, amikor egy érdekes párbeszéd közepén voltam egy barátommal. Sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy van egy abszolút, egyedüli igazság, de ez nem ilyen egyszerű. Rengeteg idea van, amik nem feltétlen ellentétei egymásnak. Emellett viszont sok dogma és paradigma ajánl egy igazságot, de honnan jön az az arrogancia és hiúság, hogy saját nézőpontjukat tekintsék igazságnak. Kettősség van itt, több igaznak mondható ötlet és természetesen tucatnyi hazugság. Ki tudja – talán az összes úgymond természetfeletti lény és dogmatikus figura az emberek között jár és folyamatosan fejleszti civilizációját és nézeteit, de talán manipulálja is azt egy bizonyos cél érdekében. Ez lehet az Annunaki, vagy más. Így ez egy elgondolkodtató dal. A „Multiple Truth” kifejezésből jöttek a gitár riffek ezáltal pedig maga a dal!

A „Multiple Truths” közelgő „Enki” albumukról van: http://youtu.be/euzd-Om57vM

2010-es „The Epigenesis” című mesterművük folytatása a hatodik nagylemezük, és olyan hírességek tűnnek majd fel, mint Max Cavalera, Sakis Tolis és Rob Caggiano.

Énekes, író és frontember Ashmedi így kommentálta: „Egyszerre hízelgő és megtisztelő ilyen megbecsült vendégeket fogadni ezen a sokoldalú albumon. Az „Enki” különböző megközelítéseket és új élményeket igényelt. Max egy oroszlán – imádom a hangját, életünk törzsi és történelmi párhuzamai pedig hihetetlenek, remek munkát végzett a „Lost Tribes”-on. Sakis régi barátom és a múltban együtt turnéztunk. Az ő hangja a miszticizmus újabb dimenzióját adta az „Enki – Divine Nature Awoken”-nek. Robbal mindig is akartunk egy közös munkát, mozgékony és remek gitárjátékos, így a „The Palm, The Eye And Lapis Lazuli”-n végzett lead munkája egyszerűen tökéletes; ütős, de a dalt segíti. Mindannyian hihetetlen munkát végeztek és a végletekig megfeszítették magukat, hogy lehetővé tegyék ezt az együttműködést sűrű napirendjük mellett. MELECHESH több mint egy banda – ez egy közösség!

Caggiano az alábbiakat fűzte hozzá: „Egy ideje hatalmas rajongója vagyok MELECHESH-nek, igazi megtiszteltetés volt eljátszani egy szólót új albumukon!!! A srácoknak semmihez sem fogható hangzásuk van!

Az extrém metálos ínyenc Max Cavalera így kommentálta: „Nagyon megtisztelő volt, hogy MELECHESH engem kért fel új albumán való énekléshez! Hatalmas rajongójuk vagyok és szerintem a „The Epigenesis” a valaha készült egyik legjobb extrém metál lemez! Imádom azt, hogy a világ különböző pontjairól jöttek, pont mint én. Így világaink végre találkoznak! Sokáig éljen MELECHESH!

Rotting Christ frontembere, Sakis Tolis pedig így szólt: „Mikor meghallottam, hogy testvérünk, MELECHESH szülővárosomban akarja felvenni következő albumát, azonnal tárcsáztam Ashmedit, hogy valahogy helyet kapjak. Ashmedi helyeslően reagált, így felkészültem hogy nagy ramazurit csapjak… érdekes volt, hisz egyéni szinten is ugyan azt a mediterrán mentalitást képviseljük. Úgy érzem ez az egyik legegyedibb és leghangulatosabb metál album amit az elmúlt években hallottam. Ashmedi elvitt dicső keleti útjukra és megmutatta nekem az új Babilonhoz vezető utat. Természetesen nagyon büszke vagyok, hogy a tűz királyaival dolgozhatok együtt, és csak ajánlani tudom az új MELECHES album meghallgatását – nagyon jóóó!

Az albumot a Görögországban vette fel Giorgos Bokos (Rotting Christ), Jonas Kjellgren (Immortal, Legion Of The Damned, Overkill, Hypocrisy) pedig a mixelést és masterelést végezte híres Black Loung stúdiójában.

Az „Enki” megrendelhető különféle formákban (digipak, különböző színű bakelitek) különleges póló csomagban az alábbi linken: http://smarturl.it/MELECHESH-Enki-NB

„Enki” tracklist:

1. Tempest Temper Enlil Enraged
2. The Pendulum Speaks
3. Lost Tribes (featuring Max Cavalera)
4. Multiple Truths
5. Enki – Divine Nature Awoken (featuring Sakis Tolis)
6. Metatron And Man
7. The Palm The Eye And Lapis Lazuli (featuring Rob Caggiano)
8. Doorways To Irkala
9. The Outsiders

www.melechesh.com
www.facebook.com/melechesh
www.nuclearblast.de/melechesh

Kapcsolódó cikkek

Immolation, Melechesh, Azarath, Sincarnate – Koncertbeszámoló

Georgius

Melechesh – „Lost Tribes” feat Max Cavalera dalszövegvideó

KMZ

Melechesh – Új dal és dalszövegvideó megnézhető

KMZ

Melechesh frontembere és vendégei az „Enki” munkálatairól beszélnek

KMZ

Melechesh – „Enki” borító, megjelenés halasztva

KMZ

Melechesh – „Enki” megjelenés 2015. februárban

KMZ

Melechesh – Új albumfelvétel, stúdiós bejelentkezés, képek

KMZ

Hot News: Melechesh – announces new drummer, clarifies guitarist situation!

KMZ

Hot News: Melechesh – Ashmedi featured on Canadian TV!

KMZ

Hot News: Melechesh – drum auditions for new album!

KMZ

Hot News: Melechesh – Update, Line-Up Change!

KMZ

Hot News: Melechesh – To Tour Europe with Vader!

KMZ

Hot News: Melechesh – Debut Album Available Again Through iTunes!

KMZ

Hot News: Melechesh – Release Digital EP!

KMZ

Samael, Melechesh, Keep of Kalessin, Darkend, Minkus – Koncertbeszámoló

Hermes

Hot News – Melechesh: On Tour With New Bass Player!

KMZ

Nile, Melechesh, Dew-Scented – Koncertbeszámoló

Golysz

MELECHESH – The Epigenesis

Morhguel

Melechesh Interjú

KMZ

Immolation, Melechesh, Sickening Horror – Koncertbeszámoló

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek