Hírek

Metallegendákkal és nézőcsúccsal indított a FEZEN Fesztivál

Ősi riffek és modern dallamok csaltak hatalmas embertömeget Székesfehérvárra szerdán. Judas Priest pedig ismét bizonyította, hogy nem a legendás múltból élő zenekarról van szó, hanem a heavy metal ma is aktív, ma is mindenkit maga alá gyűrő feltalálóiról – ’bár a koncert előtt sem találkoztunk kételkedőkkel… 

A nagykorúvá vált fesztivál ezúttal nem nulladik, hanem minimum az egyest, de akár az összes többi pozitív számot is megérdemlő nappal nyitotta meg kapuit szerdán. A kimagasló előzetes érdeklődés miatt már délelőtt megnyíltak a kapuk, a kempingben nőni kezdett a sátorerdő, és az első sörök is átfolytak a csapokon. A korán érkezők is találtak programot: az egyik helyszínen a Videoton FC UEFA legendái várták a csocsó kihívókat, a másikon a slam poetryvel ismerkedhettek kora délután, de a babzsák mozi is sokakat csábított koncert előtti lazításra.

A kerthelyiség és a csarnok törte meg a csendet, de a két szabadtéri nagyszínpadunkra sem kellett sokat várni, beindult az igazi fesztivál élet. Wellhello, Punnnany Massif, Halott Pénz hívta a táncosabb lábúakat Tele Élettel színpad elé, míg a Kalinka nagyszínpad nézőtere kezdett egyre sötétebb színt ölteni. Fekete pólók, farmerek, bőrök mindenhol – a közönségen is látszott, hogy a heavy metal nagy ünnepe lesz a mai nap.

Nem is tévedtek; Gus G. már délután megadta az alaphangot, fémes riffekkel csalogatta a kemény zene híveit a nagyszínpad felé, és mire besötétedett eljött a Black Label Society ideje. Zakk Wylde és csapata nem hagyta a rajongókat őrjöngés nélkül, és egy igazi metalvihar söpört végig a fesztivál területén. Szóló szóló hátán, Zakk nem hagyta pihenni a közönséget. Ekkora már hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy megnézze, hogy zúznak az igazi metalon nevelkedetett amerikai fenegyerekek.

De a szerda fő szenzációja, vitathatatlanul a brit metállegenda a Judas Priest fellépése volt. Fiatalok és idősebbek egyaránt özönlöttek a színpad elé, hogy egy percet se hagyjanak ki. A zenekar pedig nem volt rest és egy igazi velőtrázó rock koncerttel örvendeztette meg a közönségét. Metalvillák és skandálások záporoztak mindenhonnan amikor a banda játszani kezdett. Felcsendültek friss számok és természetesen igazi klasszikusok is, mint a Breaking the law vagy a Victim of changes. A balladák és a pörgős számok éjbe nyúlóan szórakoztatták a közönséget. Akik viszont nem akartak leállni a pörgéssel, találtak maguknak programot. A FEZEN klub csarnok és a Tele élettel színpad is várta a kitartó fesztiválozókat, de dj-k és karaoke is segítette átvészelni az éjszakát.

Természetesen a mai csütörtöki napon sem fog unatkozni senki. A nagyszínpad továbbra is a keményebb zenék híveit csábítja: a kanadai Danko Jones után a svéd metal kapja ma  főszerepet: a Soilwork és Sabaton veszi kezelésbe a fehérvári közönséget. De aki kevésbé fémes szívű, az is talál szórakozást: Kiscsillag, Vad Fruttik és még számos zenekar szórakoztat csütörtökön is.

Kapcsolódó cikkek

FEZEN Fesztivál 2019 – Koncertbeszámoló

Azagtoth

Teltházzal zárt a jubileumi FEZEN Fesztivál

KMZ

Ismét az amerikai foci mellé állt a FEZEN – a Divízió I. névadó szponzora lett a fehérvári fesztivál

KMZ

FEZEN Fesztivál 2015 – Koncertbeszámoló

Azagtoth

FEZEN 2015 – Újabb jóslat Nostradamustól

KMZ

A HIM is fellép a FEZEN-en

KMZ

Jönnek az Északiak – svéd metál és kanadai punk rock a FEZEN-en

KMZ

A „Metal Istenek” Fehérváron – Judas Priesttel nyit a FEZEN

KMZ

FEZEN Fesztivál 2013 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

FEZEN Fesztivál 2012 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

FEZEN Fesztivál 2011 – Koncertbeszámoló

stickerey

FEZEN Fesztivál 2010 – Koncertbeszámoló

Darkjedi

FEZEN Fesztivál 2008 – Koncertbeszámoló

Anonymous

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek