Hírek

MetalWar Fest 2013 – A Demonlord írta a fesztivál nemzetközi himnuszát

A július óta öt fővel zúzó Demonlord írta meg az ingyenes szeptemberi MetalWar Fest angol nyelvű himnuszát, amely…

…szimplán csak a Metal War címet kapta. Jurásek Balázs énekes így kommentálta a klipet:

„Amikor tavaly volt róla szó, hogy megrendezésre kerül a fesztivál, már akkor felötlött bennem, hogy kéne írni egy ilyen dalt. Mert hát a MetalWar elnevezés igazán kiált egy jó kis menetelős nóta után! Aztán az előző évben – külső okok miatt – sajnos elmaradt a feszt, úgyhogy az ötlet is lekerült a napirendről. Aztán egyik este beugrott megint, hogy meg kéne valósítani, úgyhogy mozgósítottuk magunkat; a dal állati gyorsan összeállt, nem egy progresszív darabról van szó, ugye… A dalszöveggel sem volt gond, hiszen elképzelésem szerint szerettem volna jónéhány fellépő zenekar nevét is beleírni a versszakokba. Persze akkor még nem lehetett minden bandáról tudni, meg nyilván azok kerültek be, akiknek azért angol nevük van – kizárólag a hangzásuk miatt.

Szóval alapvetően egy jó poént akartunk elsütni, és hogy a fesztnek legyen egy valóban Metal War címre hallgató saját dala! A szervezők is üdvözölték a kezdeményezést, meg az volt az érzésem, hogy mindenki szívesen és teljes mellszélességgel áll a buli mellé. A felvétel most leginkább otthoni körülmények között zajlott, bár azt hiszem, így is teljesen rakenroll, mi remekül szórakoztunk közben. Aztán csapatépítő tréningnek sem rossz egy ilyen összeröffenés. Sőt, egészen ultrameglepő módon leküldtünk egy már-már vállalhatatlan adag sört is mellé…

A projekt fölött Faragó „Flynn” Péter barátunk bábáskodott, aki amúgy a videoklipjeinkért és a borítóinkért felel, és most sem tudunk neki eléggé hálásak lenni. Ugyanis arra gondoltunk, hogy ha kész a nóta, dobjuk a Youtube-ra, mögé rakunk egy MetalWar fesztes logót azt guttentág, faszikáim. Petyának azonban elszállt az agya, és kitalálta, hogy szöveges klipet fog hozzá készíteni. Mondtuk, rendben, legalább jobban követhető a magvas mondanivaló… Egy hét alatt összerántott egy kis animációs cuccot hozzá, ami igen pofásra sikerült! Ha már MetalWar, akkor dukál hozzá az igazi háborús propagandamozi is! Amit a régi filmhíradókban meg világháborús uszító plakátokon látsz, na az itt mind megvan, csak metálra formálva! Már a keret, a fíling is „régifilmes”, aztán bombázók helyett jönnek a repülő Flying V gitárok, tankok helyett dobszerkók fenyegetnek, robban minden, reflektorok pásztázzák az eget, a szocialista munka hőse alteregója pedig nem lehet más, mint egy igazi gitárhős!

Így viszont lehetőség nyílt rá, hogy minden fellépő bandát megjelenítsünk, felsoroljunk, hogy senki ne érezze elhanyagolva magát! Ha valaki meghallgatja a nótát / végignézi a klipet, tisztában lesz azzal, hogy kiket lehet elcsípni a három nap alatt. Reméljük minden rockarcnak bejön majd a cucc, és a résztvevő zenekarok is szívesen fogadják a gesztust!

Úgyhogy ez a dal a Demonlord zenekar ajándéka, meglepetése az igazi metal rajongóknak! Élőben is bemutatjuk majd a fesztiválon, addig tanuljátok meg a refrént – nem nagy kihívás… –, mert ott már együtt kell, hogy énekeljük! Készüljetek, mert szeptemberben startol a MetalWar!” 

A Demonlord által készített dal, a Metal War: http://www.youtube.com/watch?v=ScPIAN8bwbs

A MetalWar Fest 2013 hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/MetalWarFest

A Demonlord hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/DemonlordOfficial

Kapcsolódó cikkek

MetalWar Fest 2013 – A sörök királya és egy különlegesség, csak erre az alkalomra

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Egy betegség közbeszólt

KMZ

MetalWar Fest 2013 nyeremények

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Üzenet a polgárháborúból

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Végleges program

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Egyetlen gombnyomással támogathatod a fesztivált

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Jön a Nagy Ember is

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Mániákus születésnap szombat este

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Pörögnek az események

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Wisdom az ex-Sabaton tagokkal

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Üzenet egy kerti partiról

KMZ

MetalWar Fest – A fiataloké a terep

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Szinesedik a program

KMZ

MetalWar Fest 2013 – A thrash metal sem marad ki a fesztivál kínálatából

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Egy születésnapos ajándéka a rajongóknak

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Világpremier Budapesten!

KMZ

MetalWar Fest 2013 – Az első fellépők

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek