Hírek

Meteora – készül az új nagylemez, a My Reality már elérhető digitális kislemezként is!

Tragedy Of Delusion címmel készül a szimfonikus metalt power, gothic- és death metalos elemekkel, klasszikus hangszerekkel és kórusokkal ötvöző METEORA zenekar legfrissebb nagylemeze, mely a 2020 márciusi HammerWorld Magazin CD mellékleteként lesz elsőként kapható. Az első friss dalt még júliusban mutatták be, a “My Reality” viszont a mai napon digitális single formában is megjelenik, így hallgatható a Spotify, Deezer, Amazon Music Google Play Music és Apple Music felületein is.

Meteora: My Reality (Official lyric video)
www.youtube.com/watch?v=KniAinvfhpg

“My Reality” online felületeken:
songwhip.com/album/meteora/my-reality

Király Atilla billentyűs a My Reality dalról:
My Reality az első single a lemezről, egy trilógia első felvonása. Ebben a három számban egy toxikus kapcsolatot mutatunk be, ahogy az ember eleinte önmagát ostorozza, majd a végén a lelki gyógyulás útjára tér és tovább lép. Zeneileg úgy érezzük a lemezen ez egy arany középút-dal, megvan benne az erő, a mélység és a slágerpotenciál is, anélkül, hogy nagyon elborult volna, mint ahogy azt a megjelenés után pár számnál majd hallhatjátok, és jól megmutatja mire lehet majd számítani tőlünk a közeljövőben.

METEORA frontján Holló Noémi énekesnő és a hörgős énekért is felelős Fülöp Máté basszusgitáros áll, így a zenéjüket főleg az úgynevezett “Beauty and the Beast” stílusban, a kettejük énekének, illetve hörgésének a dinamikájára építik. A Tragedy Of Delusion című új lemezen már Király Atilla billentyűs is csatlakozik hozzájuk a mikrofon mögött, így Mátéval együtt itt-ott tiszta férfi énekkel is színesítik a dalokat. A zeneszerzés nagy részét – a gitáralapokat és a szimfonikusokat – szintén Atilla végzi, a dalok kidolgozását így fejtette ki részletesebben:

A kidolgozott gitár- és billentyűs alapokkal már egy vázat tudok küldeni a többieknek, ők pedig erre építik rá a saját ötleteiket. Az új lemezzel azonban mindegyikünknek elvárása volt, hogy még nagyobb, még energikusabb, még érdekesebb legyen mint az előző, és habár jó sok időt töltöttünk  a számok csiszolásával, úgy érezzük ezt sikerült is végül elérni.

A zenekar nem ma alakult – hiszen hivatalosan 2010 óta zajlik a munka a formáció körül –  de az érdemi haladás és munka az első nagylemez, a 2017-es Our Paradise felvételei körülre tehetőek, így változatlanul friss lendülettel vágnak bele minden újabb projektbe. 

Tragedy of Delusion címre keresztelt második nagylemez lesz az első hivatalosan kiadott szerzeményünk, így nagyon izgatottan várjuk a Nail Recordsszal a közös munkát! A számok többsége a félretájékoztatás és dezinformáció pusztító erejét, valamint a valóság relatív mivoltának a témakörét járja körbe. Eddigi munkáink alapján a ‘magyar Epica’ és az ‘újjáéledt After Forever’ cimkéket hallottuk a legtöbbet, és habár igaz hogy ezek az előadók nagy hatással voltak, és vannak ránk, de igyekszünk megtalálni a saját hangunkat, és a saját utunkat a zenénkben.” – tette hozzá Atilla. 

METEORA már elkezdte forgatni a videoklipet másodikként kiadandó számhoz is, aki a hónap elején a Female Metal Voices Tour magyar állomásán, a Sirenia koncert után benézett a zenekar koncertjére is a Dürer Kertben, az meg is hallgathatta már az új dalt élőben is.

Meteora tagok:
Holló Noémi – ének
Fülöp Máté – basszusgitár, hörgős ének
Solymosi Csaba – gitár
Király Atilla – billentyűs hangszerek, tiszta ének
Kása Gábor – dobok

Meteora online:
www.facebook.com/meteorabandhungary/
www.youtube.com/user/Meteorabandhungary/

Hammer Music Hungary Facebook oldala:
www.facebook.com/HammerMusicHungary/

Kapcsolódó cikkek

Temperance, Phantom Elite, Attractive Chaos, Meteora, Æternight

KMZ

Meteora, Pennhurst – egy szuper bulit tudhatunk magunk mögött

KMZ

Meteora, Pennhurst, The Fifth Page, Subcortic

KMZ

Kalandozás a szimfonikus metal ezerarcú birodalmában – Harmadik nagylemezével jelentkezett a Meteora

KMZ

Meteora – Szeptemberben érkezik az “…Of Shades and Colours” nagylemez!

KMZ

Meteora dalpremier: Danse Macabre – Chris Harms (Lord Of The Lost) vendégszereplésével!

KMZ

Nemoreus / Isatha / Sollen / Meteora – nagyon várjuk mikor játszhatunk Budapesten újra

KMZ

Meteora interjú

KMZ

Subcortic ★ Pandas of Princess ★ Meteora ★ Holdt – Nyolcas Műhely

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek