Hírek

Minsk – Megkezdte az új album felvételeit

A peoriai (Illinois) pszichedelikus metálos MINSK öt év után megkezdte munkálatait új nagylemezén. Két év küszködés után a banda újult erővel belekezdett eddigi legambiciózusabb anyaguk megírásába. Az albumot a Champaign (Illinois) mellett található Earth Analog stúdióban veszik fel július/augusztus folyamán, producerük pedig régi partnerük, Sanford Parker. A még cím nélküli album várható kiadása 2015 eleje a Relapse Records-on keresztül.

Alapító Timothy Mead így jellemezte a banda újjászületését: „Rengeteg figyelmet és gondoskodást kapott a megújulás folyamata. Tudjuk, hogy annak érdekében hogy Minsk előre léphessen, átfogóan meg kell emelnünk a színvonalat. Ez a megvilágosodás gyújtotta bennünk a fényt, ami oda emelt ahol vagyunk. Annyi mindennek kellett történnie ahhoz, hogy úgy legyen ahogy nekünk kell. Új ritmus részleg, végre egy második gitáros a banda alapítása óta először, több vokál, Sanford segítsége, hogy az album a synth/noise felé haladjon. Rengeteg változás, mégis a végeredmény félreérthetetlenül Minsk… csak a Minsk, most egy teljesen másik szinten mozog. Alig várjuk, hogy megosszuk munkánk gyümölcsét.”

Alapító Christopher Bennett ezt fűzte hozzá: „Minden egyes albummal tapasztalatok és behatások tömkelege egyesül egy átfogó és reprezentatív hangzássá. Ez az album betekint majd azokba a zenei archetípusokba, amiket a banda kezdetekor terveztünk, de olyanokat, amiket a nagy képet tekintve még nem érintettünk.  Megtestesíti a Minsk azon kiteljesedését és haladását, amire a múltban vágytunk, azonban ezen dalok felbukkanásáig nem valósítottunk meg. Elemek összességének tömörülése egy egységbe. Reméljük, hogy megmutathatjuk ezt a folyamatot mindenkinek, aki szeretné meghallgatni.”

MINSK korábbi kiadványait meghallgathatjátok a banda Bandcamp oldalán itt.

MINSK tagok:

Aaron Austin
Christopher Bennett
Zachary Livingston
Timothy Mead
Kevin Rendleman

Együttműködtek:
Sanford Parker
Ryan Thomas

thesoundofminsk.com
www.facebook.com/Minsk

Kapcsolódó cikkek

Minsk – Tavasszal kiadja új nagylemezét

KMZ

MINSK – With Echoes In The Movement Of Stone

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek