Hírek

Minsk – Tavasszal kiadja új nagylemezét

Hat év szunnyadás után Illinois rejtélyes hangmágusa, MINSK készen áll új, túlvilági szerzeményének, a „The Crash & The Draw”-nak bemutatására.

Peoria álmos kisvárosa és Chicago között szétszórt bandát egy kis belorusz városka inspirálta, mely porig égett majd újraépült, mint főnixmadár a hamvaiból. A banda 2002 óta űzi hangkísérleteit és alkímiai megnyilvánulásait. A post metálban gyökerező MINSK új albumával kilép a műfaj óriásainak árnyékából és létrehozza a dallamos, trance-es súlyosság pszichedelikus keverékét.

A „The Crash & The Draw” felvételeit teljes egészében a banda végezte Sanford Parker (Twilight, Voivod, Eyehategod, Yob, stb) társaságában az Earth Analog stúdióban, a mixelést a Hypercube-ban végezték, a masterelésért pedig Collin Jordan (Eyehategod, Indian, Wovenhand, Voivod, stb) végezte a The Boiler Roomban. További ének trackelést Scott Evans (Kowloon Walled City, Old Man Gloom, Floor, stb) végzett az Antisleep Audióban, valamint kiegészítő trackelést, szerkesztést és mixelést Kevin Rendleman a Trash Rocket Audióban és Aaron Austin a We Know Who You Are-ban. A lemez borítóját Orion Landau (Yob, Inter Arma, Red Fang, stb) készítette.

Az új album a banda régóta fennálló alkímiával és ezoterikus ideológiákkal való megszállottságának folytatása, melyben fejet hajt Kahil Gibran gondolatai, Hermes Trismegistus szavai és Corpus Hermeticum felszentelt írásai előtt. Az album olyan pillanatokkal taglóz le, melyek átlépik a post metál, sludge és psychedelia határait. Létfontosságú átmenetek a sötétség és fény között, melyek egyszerre zúznak, kápráztatnak, néha-néha pedig lelkileg fellendítenek; dalok, melyek egyszerű eleganciával és tapintható feszültséggel hullámzanak.

Tracklist:

1. To The Initiate
2. Within And Without
3. Onward Procession I. These Longest Of Days
4. Onward Procession II. The Soil Calls
5. Onward Procession III. The Blue Hour
6. Onward Procession IV. Return, The Heir
7. Conjunction
8. The Way Is Through
9. To You There Is No End
10. To The Garish Remembrance Of Failure
11. When The Walls Fell

Az album 2015. április 3-án (Németország, Benelux, Finnország) és április 6-án (UK, Európa) jelenik meg a Relapse Records-on CD, dupla LP és digitális letöltés formájában.

Tagok:

Aaron Austin – gitár, vokál
Christopher Bennett – gitár, vokál
Zachary Livingston – basszusgitár, vokál
Timothy Mead – vokál, billentyűs
Kevin Rendleman – dob

www.facebook.com/Minsk
www.thesoundofminsk.com

Kapcsolódó cikkek

Minsk – Megkezdte az új album felvételeit

KMZ

MINSK – With Echoes In The Movement Of Stone

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek