Hírek

Monolithe – Újra megjelenik a „Monolithe II”

A Debemur Morti Productions épp arra készül, hogy újra kiadja a kozmikus doom metál mestereinek, a MONOLITHE-nek a kultikus második albumát.  Ez az új kiadású „Monolithe II” egy gyönyörű digipack CD formájában kerül megjelenésre egy lélegzetelállító új borítóval a norvég Robert Hoyem (Overhaus) művész által.

A javított és remasterelt verzió elérhető lesz július 18-tól (Észak Amerika – július 22), de addig ez a kis ízelítő videó lehetőséget ad, hogy (újra)felfedezzük ezt a megállás nélküli szörnyű Doom Metal mesterműt.

„… keríts magadnak időt amikor egyedül lehetsz egy óráig. Szakítsd ki magad minden másból, az örömeidből, félelmeidből, aggályaidból és hétköznapi érzelmeidből. Aztán… merülj el.”

A „Monolithe IV” a banda legújabb mesterműve teljes hosszában streamelhető ezen a Bandcamp oldalon, és jelenleg világszerte elérhető digipack CD és digitális verzióban.

A „Monolithe II” előrendelhető itt.

A kortárs doom metál bandák közül akik az elmúlt évtizedben emelkedtek ki a nemzetközi színtérbe, a francia alapítású MONOLITHE, akinek zenei útja új lehetőségeket nyitott meg a műfajban, már korai szakaszában is kitűnt a tömegből.

A Monolithe zenéjét inkább át kell élni, mint meghallgatni. Hangulata grandiózus és epikus. Az egész diszkográfia egy zenei történet, mely a súlyosságot, rejtélyességet és összetett szerkezeteket keveri, egy kis progresszív csapongással megfűszerezve. A hallgatót egy gyönyörrel, horrorral és ürességgel teli világba hívja.

——————————–

A 2001-es alapítású MONOLITHE Sylvain Bégot szüleménye. Kezdő albumuk, a „Monolithe I’ 2003-ban került kiadásra (Appease Me…) és kezdte meg az 50 perces egyszámos albumok sorozatát, mely a későbbiek során a banda ismertetőjegyévé vált.

A „Monolithe I”-et jól fogadták, és MONOLITHE megalapozhatta magát a nemzetközileg is. A „Monolithe II”- 2005-ös kiadásával (Candlelight Records/Appease Me…) a banda betartotta, hogy nem akarnak önismétlők lenni, de próbálták harmonizálni történetüket zenei és dalszövegi állandósággal.

Az Interlude Premier (2007) és Interlude Second (2012) EP-jükkel a MONOLITHE megpróbálta feszegetni a műfaj határait szokatlan zenei eszközhasználattal. Ezt a két lemezt feltöltötték az internetre ahol ingyenesen elérhető.

A folyamatosságon keresztüli folytatásként beharangozva a harmadik nagylemezük, a 2012-es „Monolithe III” jelölte partnerségüket a Debemur Morti Productions-al. Az album ismét egyöntetű elismerést kapott, lehetővé téve hogy a banda a világszintű elismerés új fokára lépjen.

A MONOLITHE utolsó felvonása a „Monolithe IV”,  2013 végén lett világszerte elérhető.

Az új egydalos album mellett ennek a pontosan 10 éve elkezdődött történet lezárásának ünneplésére adja újra ki az egész MONOLITHE katalógust a Debemur Morti Productions. A „Monolithe I”, „Monolithe II” és „Monolithe Zero” (tartalmazva az „Interlude Premier”-t és „Interlude Second”-öt és bónusz tartalmat) ismét elérhető lesz az átdolgozott hozzá passzoló borítóval.

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Monolithe – Entire new album streaming

KMZ

Hot News: Monolithe – Excerpt from new album streaming

KMZ

Hot News: Monolithe video trailer available

KMZ

Hot News: Monolithe completes new album

KMZ

Hot News: Monolithe – Reissue of „Monolithe I”

KMZ

Hot News: Monolithe – Recording fourth chapter of its cosmic journey

KMZ

Hot News: Monolithe – Recording last chapter of its epic saga

KMZ

Hot News: Monolithe – Album trailer available

KMZ

Hot News: Monolithe – Album details revealed

KMZ

Hot News: Debemur Morti Productions – New signing: Monolithe

KMZ

Hot News: Monolithe signs with Debemur Morti Productions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek