Hírek

Monte Cristo – Újra itt az Ördöglakat

Az egri Monte Cristo zenekar, nagyjából egy évtizedes fennállását rendhagyó módon ünnepelte: reboot lemezt készített az ezredforduló utáni években felvett Ördöglakat albumból. A csapat első hanganyaga, akkoriban még más előadókkal készült és egészen a mai napig nem volt elérhető, 2014 elején azonban, mint egy „előzményfilm”, hivatalosan is megjelent, és a teljes album ingyen meghallgatható a hivatalos honlapunkon.  Első nagylemezünk nem ráncfelvarrást kapott, hanem teljesen újravett dalokat is tartalmaz, mindezt pedig friss mai hangzással. Az album fizikai (CD) formában is beszerezhető a zenekaron keresztül. (montecristozenkar@gmail.com)

Az Ördöglakat lemez csakúgy, mint elődjei 10 dalt tartalmaz klasszikus hard rock/heavy metal stílusban, alkalmazva más zenei műfajok elemeit is. Többszólamú vokálok, fogós refrének, technikás gitárszólók, súlyos riffek, hatalmas térhatás, monumentális hangzás jellemzik az albumot, ahol középtempós power elemek váltakoznak a néhol száguldó tempóval. A dalok különböző hangulatú és eltérő hangnemben íródott darabok, melyek mind saját arculattal rendelkeznek, ahogy az album dinamikája is folyamatosan változik, ezáltal nincsenek unalmas üresjáratok. A dalszövegek elgondolkodtatók és többféleképpen is értelmezhetők, akár több korosztályt is megérinthetnek.

Az Ördöglakat zeneileg és tartalmilag is minőséget képvisel, amivel a csapat az igényes és különleges zenékre nyitott hallgatókat igyekszik megtalálni. A lemez megírásakor fontosnak tartottuk, hogy egy olyan művet alkossunk, ahol a zenészek egyéni teljesítménye sem átlagos. A Monte Cristo nem a „hagyományos” operaénekesnős zenekarok vonalát követi, hanem egy attól eltérő utat kíván járni. Ciscoo az eredetileg férfiénekesre írt részekkel is könnyedén megbirkózik és azokat saját énekstílusában előadva ad további egyedi ízt a daloknak. Egy kis ízelítő az új albumból: http://www.youtube.com/watch?v=vLOy7aFjEwI

Létezik egy saját fejlesztésű weblapunk is (www.montecristozenekar.hu), ahol minden eddigi albumunk meghallgatható teljes hosszában. Az oldalra látogatók hozzájuthatnak a CD verziókhoz is, egy beépített Space Invaders retro játékon keresztül, amit egy kicsit „montecristosítottunk” és a lemezeinken túl további értékes, a zenekarhoz is kötődő nyeremények várják a legtöbb pontot elért játékosokat.

A zenekar az élő megszólalásban is arra törekszik, hogy a dalaink közel lemez minőségben jussanak el a közönséghez. 2014 a felkészülés éve lesz, minden meghívásnak igyekszünk eleget tenni, a honlapon pedig folyamatosan frissülő információkkal jelentkezünk majd.

A Monte Cristo zenekar:
Schmiedmeiszter Szilvia „Ciscoo” – ének, vokálok, hegedű
Somoskői Viktor  „Vik” – basszusgitár
Gerják Gábor – dob
Nagy Péter  „Peet” – gitárok, szintetizátor, dalszövegek

A két éve változatlan felállású zenekar eddig három albumot készített:
          2009 – Az Emberiség bölcsőjében
                2012- Életvonat
                2013 – Ördöglakat

montecristozenkar@gmail.com
www.montecristozenekar.hu

Kapcsolódó cikkek

Monte Cristo – Elkészült a hamarosan megjelenő Ördöglakat album video trailere!

KMZ

Monte Cristo – Ördöglakat újrafelvétel – Életvonat lemezbemutató

KMZ

Monte Cristo – Megjelent az új lemez

KMZ

Monte Cristo – Hamarosan megjelenik az Életvonat

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek