Hírek

Mortuus visszatér második nagylemezével

MORTUUS visszatér második nagylemezével, a „Grape of the Vine”-al, melyből ugyan az az elkeseredés és reménytelenség árad mint „De contemplanda Morte: De Reverencie laboribus ac Adorationis” című 2007-es első albumából, és saját magukról elnevezett 2005-ös 7’’-es albumáról, melyeket a THE AJNA OFFENSIVE adott ki. A „Grape of the Vine” nemzetközi megjelenési dátumát szeptember 16-ára tűzték ki a THE AJNA OFFENSIVE-en keresztül.

A banda előző munkáját „sötétnek” és „pokoli kopárnak” tartották, hangulatát pedig egyöntetűen a sivár, reménytelen, közepes tempójú halálmagasztalás jellemzett. Elcsépeltnek tűnhet, lévén rengeteg banda emlegeti magát hitelesként és komorként a death és black metál színterében, azonban a dalszövegek sima átfutása során is látható, hogy itt olyan átfogó elmésség lappang, amely mélyebbre hatol az egyszerű halandóságnál.

A banda új anyaga az előző nagylemez során feltárt hantok mögött lapuló sötét járatokat és üres testeket fedezi fel. És mint az előző anyag esetén, a hangzás tiszta, szerves és hátborzongatóan kísérteties.

A „Grape of the Vine” olyan kilátást nyújt a death tájaira, mely kicsit tágabb mint az előző albumé – nem annyira, hogy az emberek megkérdőjelezzék a megvalósítást, de pont annyira, hogy ne süthessék rájuk az önismétlés bélyegét.

Tracklist – MORTUUS: Grape of the Vine

1. Layil
2. Grape of the Vine
3. Torches
4. Sulphur
5. Disobedience
6. Nemesis
7. Tzel Maveth

www.facebook.com/mortuusswe

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek