Motschar – Az Éjfény új lemeze a novemberi Hammer melléklete

Print Friendly, PDF & Email

2012. okt 15, 19:20 :

Az Éjfény következő lemeze lesz a novemberi HammerWorld Magazin melléklete. A zenekar 2000-ben, egy középiskolai örömzenélés után alakult. Az Éjfény első, bemutatkozó lemeze 2002-ben készült el, 13 magyar nyelvű dallal. 2005-ben, egy éves kihagyás után, új tagokkal elkészült a második lemez is, mely a Szent nevet kapta. A zenekar az elkövetkezendő években olyan bandákkal koncertezett, mint a Wackor, az Agregator vagy az Ideas. 2008-ban megjelenik az Alkonyzóna, majd rá egy évre ennek angol nyelvű kivonata, 6 nótával. Erre a lemezre már a média is felfigyel. A Motschar munkálatai során a zenekar ismét átalakult, így a lemez Takács Árpád alapító tag és Szabó Dániel dobos közreműködésével készült el. Hogy teljes és koncertképes legyen a banda, basszusfronton csatlakozott az Éjfényhez Greskó Károly, az Animid Effect tagja. Az őszi koncertezést már ez a felállás kezdte meg. A novemberi HammerWorld Magazinban megjelenő album 12 magyar nyelvű nótát tartalmaz majd. Az Éjfény az elkövetkezendő hónapokban fellép majd Veszprémben, Székesfehérváron és Tatabányán, a lemezbemutató koncert pedig december 21-én lesz a budapesti Crazy Mamában.

Éjfény: Az alapvető, állandóan megválaszolandó kérdések adottak. Be lehet-e skatulyázni az érzelmeket? Vajon képesek vagyunk korlátok közé szorítani legőszintébb szeretetünk vagy éppen dühöngő állatunk? Nap, mint nap, percről percre változunk, érünk, romlunk, fejlődünk, korcsosulunk, imádunk, gyűlölünk, ragaszkodunk, álmodunk és ébredünk… megannyi gondolat, érzet vagy éppen azok hiánya jelenti az Éjfény létezését, valós vagy talán csak vágyott szellemiségét. Minden örömünk és bánatunk zenei interpretációja az a kusza hangtenger, amit hallotok, ezek vagyunk, ezt és így szeretjük.

„Precíz gépezet. Megszólalnak és ledarálnak. Először csak állsz szótlanul, majd a zene a zsigerekig hatol. A zene, mely a hang, a ritmus és az ezekből kialakuló dallam összessége, hirtelen érzelemmé alakul. Nem érted, pedig már ott van a szívedben. Megérintett és örökre magához láncolt”

Leljétek benne örömötöket!

https://www.facebook.com/Ejfeny

http://ejfeny.hu/

Ezt a cikket eddig 205 alkalommal tekintették meg.

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.