Hírek

Myrkur – Bejelenti M című új albumát

MYRKUR sokat dicsért debütáló EP-jének szorosan a nyomában jön az M, a dán black metál fenomén várva várt első teljes albuma. Az Oslo különböző helyszínein Garm társproducerrel – aki a legendás Ulver nevű black metál banda kiötlője – felvett M MYRKUR énekesnő nagyszabású babérokra való törését mutatja be. A dallamok burjánzanak és brutálisan pusztítanak. Az M egy fejlett remekmű, mely második hullámos black metált, skandináv népzenét, klasszikus hangszerelést és kísérteties kórusokat ötvöz. A Mayhem és Nidingr bandák tagjainak játékával kiegészített, és az Arch Enemy banda Christopher Amottjának vendégszereplésével felvett lemezzel MYRKUR sikeresen bebetonozta magát napjaink egyik legjobb és legérdekesebb black metál zenészei közé.

Az M nemzetközi kiadása augusztus 21-re várható a Relapse által első élő fellépésével együtt, a dán Roskilde fesztivál headline koncertjén a Deafheaven és Tombs bandákkal. További fesztiválfellépések várhatóak szerte Európában. A fizikai és digitális előrendelések már elérhetőek egy speciális delux LP csomaggal együtt, mely magába foglalja a „Skadi” című demót is bónuszként.

„Hævnen” meghallgatása/megosztása: YouTube vagy Soundcloud

MYRKUR élő fellépések:

July 4: Roskilde Festival – Roskilde, Denmark
August 22: Midgardsblot Metalfestiva – Borre, Norway

MYRKUR az M koncepciójáról: „Az album egy történet, melyben a dalok összekapcsolódnak. Skandináv népzene, black metál, klasszikus refrének és még több keveréke. Olyan, mint valami skandináv mitológiai horror aláfestő zenéje. Sok dologról írtam, például egy istennőről aki bosszúra szomjazik és le akarja gyilkolni az embereket az életében, aki talán egyben az egyik személyiségem is. Erős megosztottságot érzek magamban, mintha nem egy, hanem kettő lennék, egy világos és egy árnyakkal teli én harcol bennem. Néha pedig elszállok a valóságtól. Egy lecsatolás a normális létről, és valódi énemhez való csatlakozás. Az album az én történetemet írja le, az eggyé olvadás pedig már kész a fejemben.”

Kristoffer Rygg aka Garm (ULVER) producer az M-ről: „Egy – számomra – rövid, de annál tartalmasabb időintervallumban sikerült egybevarrni a produkciót, mely egyből felismerhető lesz a „történelemtudatos” metálzene palettáján, a klasszikus, folk, rock (shoegaze) és (black) metál hagyományok közötti stílusbeli utazásként. Az „M” ugyanakkor különös módon kortársnak is hangzik számomra. Körbe-körbe megy, talán. Hangzásilag teljes mértékben klasszikus analóg cucc. Nincsenek betörő dobok, téglafalazás vagy homlokegyenes zúzások. Egy természetes hang, mely régi napokat idéz. Ezt az érzést (vagy lelkületet) akartuk megfogni, és szerintem sikerült is. Nem titok, hogy Amalie imádja a Bergtattot (első albumunk), és ezt az album egyik száma is bizonyítja! Nem vagyok az áradozó típus, de Myrkur egy sokoldalú tehetség, és tudja is magáról. Szerencsére jól együtt tudunk működni, és az elejétől egy oldalon állunk… Azt hiszem, találkozásunk pont jókor jött, hiszen nemrég dolgoztam az Ulver régi black metál anyagán, így az a cucc még frissen a fejemben volt, és teljesen természetesen jött az alkotás – egy igazi trip volt számomra megidézni azt az epikus, erdei skandináv hangzást. Tényleg büszke vagyok, hogy részt vehetek ebben az egészben, hogy segíthetek valóra váltani látomását, és hogy úgymond a kezébe adhatom a fáklyát. Szerintem ütős album, és már alig várom, hogy az emberek mit gondolnak róla.”  

MYRKUR
M
Relapse Records
2015. augusztus 21.
Előrendelés: Physical | Digital | iTunes

1 – Skøgen Skulle Dø
2 – Hævnen
3 – Onde Børn
4 – Vølvens Spådom
5 – Jeg er Guden, I er Tjenerne
6 – Nordlys
7 – Mordet
8 – Byssan Lull
9 – Dybt i Skoven
10 -Skadi
11 – Norn

facebook.com/myrkurmyrkur
myrkur.bandcamp.com
instagram.com/myrkurmyrkur

Kapcsolódó cikkek

Myrkur és Jo Quail játszik a Dürer Kertben

KMZ

Myrkur bemutatja „Skøgen Skulle Dø” című új dalát

KMZ

Myrkur bemutatja „Onde Børn” című videóját

KMZ

Myrkur – Következő albumának részletei

KMZ

Myrkur – Megerősíti Roskilde fesztivál fellépését; új demó „Skaði”

KMZ

Myrkur – „Nattens Barn” (Official Music Video)

KMZ

A Relapse Records Myrkur és Iron Reagan új albumát közzétette

KMZ

Myrkur bemutatja új dalát, a Latvian Fegurö-t és rövidfilmjét

KMZ

Myrkur leszerződött a Relapse Records-al

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek