Hírek

Nagy Feró és Vikidál Gyula is énekel az Alcohol zenekar Rockhimnuszában

Legújabb dalának már a címével is jelzi az Alcohol zenekar, hogy ezúttal nem egy hétköznapi nótát, hanem egy igazi Rockhimnuszt írt Csöves vezetésével a felfrissült felállású banda. A dal és a hozzá készült videó rögzítéséhez egy igazi allstar csapat jött össze: mikrofon mögé állt többek között Nagy Feró, Vikidál Gyula, Gidófalvy Attila (Lord), Schrott Péter, Petrás János (Kárpátia), Rudán Joe (Mobilmánia), Szendrey „Szasza” Zsolt (Zorall), Áfonya (Sex Action), Noa Rock (Lovegun), Gondosch „Güzü” János (Crossholder), Sicu és Balogh Anita(Vasmacska), de hallhatjuk Barbaró Attila (Junkies, Zorall) és Vörös Attila (Leander Rising) gitárosokat, valamint Horváth Zsolt (Tűzmadár) billentyűst is.

„A szívünk acélból épül” – igazi Rockhimnuszt tett közzé a Youtube-on és a digitális zenei felületeken (Deezer, iTunes, stb) az Alcohol zenekar. Az idén 10 éves hazai rocbandában az Akela egykori dobosa, Ratkai „Retek” Miklós és az Irigy Hónaljmirigy korábbi gitárosa, Ambrus Zoltán játszik Tóth Sándor, becenevén Csöves vezetése mellett. Idén ősszel új lemezt is kiadnak, de a Rockhimnusz videója máris elérhető: http://hammerworld.hu/2013/07/07/alcohol-dal-es-klippremier-rockhimnusz/
vagy http://youtu.be/WXWfS8dnTnQ

A hazai rockzenei élet több mint egy tucat szereplőjét szerepeltető dal a szeptember elején, a Népligetben megrendezésre kerülő MetalWar Fesztivál indulójaként is szerepet kap majd, és itt élőben is előadják a közreműködők. A dal és a hozzá készült videó különlegessége, hogy néhány pillanatra a műfaj elhunyt hőseit, így például Cipő emlékét is megidézik benne.

A klipben többek között Vikidál Gyula is feltűnik. A színházi szerepei mellett a P. Mobil, a P. Box, a Dinamit és a Mobilmánia együttesekből is ismert énekes hosszú évek óta először hallható egy igazi rockdalban. A „nemzet csótánya”, Nagy Feró is megjelent: az X-Faktor egykori mentora annak ellenére tudott beugrani a felvételre, hogy éppen Tudományos Rockizmus néven ad ki egy 81 tételből álló, kétlemezes hiánypótló albumot, mely 1981-be, a zenekar betiltott korszakából repíti vissza a hallgatót.

Szintén énekel a Rockhimnuszban Gidófalvy Attila, aki a 40 éves Lord zenekarral nemrég adta ki a jubileumi koncertjük hang- és videóanyagát. Szerepel Schrott Péter, a Tűzmadár énekese is, aki Magyarország legjobb rockhangjaként szerepelt a The Voice tehetségkutatóban, és májusban éppen egykori Mestere, Malek Andrea közreműködésével készítette el első szóló dalát, Szívdobbanás címmel.

Feltűnik még Petrás János, a Kárpátia frontembere, valamint Rudán Joe is, aki a Pokolgép és a P- Mobil után jelenleg a Mobilmániában énekel, és legutóbbi koncert DVD-jüket hamarosan 3D-s blu-ray lemezen is kiadják, a műfajban elsőként Magyarországon. Az idén 50 éves rockénekest novemberben születésnapi koncerten is köszönthetjük majd.

Együtt szerepel a Sex Action egykori és jelenlegi énekese, Szendrey „Szasza” Zsolt és Vékony Sándor „Áfonya”. Szasza jelenleg a Zorallal ad ki DVD-t, és az újjáalakított Action zenekarral járja nyáron az országot, Áfonya és a Sex Action pedig Olaj a tűzre címen adott ki a napokban új lemezt, és a Neked szól című dalhoz elkészült az első videóklipjük is.

A Rockhimnuszban hallhatjuk még Sicut és Balogh Anitát a Vasmacska zenekarból, valamint Noa Rockot, a Lovegun énekesnőjét is. Három gitáros játéka is hallható: a Nevermore-ban is megfordult, és jelenleg a Leanderrel lemezt készítő Vörös Attila mellett a Junkies-os Barbaró Attila is feltűnik, valamint – az ötletgazda Alcohol tagjaként – Ambrus Zoltán, az Irigy Hónaljmirigy egykori gitárosa, aki balesete utáni felépülését követően most először jegyez társszerzőként is egy dalt.

Az Alcohol zenekarról:
Tóth Sándor „Csöves” – ének,basszus
Ambrus Zoli – gitár, vokál
Ratkai „Retekkoma” Miklós – dob
https://www.facebook.com/Alcoholzenekar
http://www.youtube.com/AlcoholOfficial

A Rockhimnusz elérhető digitálisan is:
iTunes: https://itunes.apple.com/album/rockhimnusz-single/id669852451
Deezer: www.deezer.com/hu/album/6742185

Kapcsolódó cikkek

Alcohol – Halál a májra – Klippremier a 20 év kocsMArock album felvezetéseként, a Tankcsapda az előzenekar a jubileumi bulin

KMZ

Alcohol klippremier: a baljós üzenetű Vegyszer című dalhoz készítettek videót

KMZ

Alcohol és Stula Rock a szombathelyi Végállomásban – Vendég: Bad Ferro

KMZ

Alcohol és Stula Rock – Március 8-án a debreceni Kaptárban

KMZ

Alcohol – 9 év várakozás után megjelent a ‘Remélem zavarok’ lemez

KMZ

Mr. Fotel-Rocker – új Alcohol videoklip érkezett Ambrus Zoltánnal és KITT-tel, a beszélő autóval, szeptemberben lemezmegjelenés

KMZ

Alcohol: A káosz birodalma – friss klip, új kislemez, ősszel album

KMZ

Alcohol: Rockhimnusz – túl az egymilliós látogatottságon, jövőre új album

KMZ

Pokolgép, Irigy Hónaljmirigy, Crossholder, Alcohol – MetalWar Tour – előzenekar kerestetik!

KMZ

Dobost keres az Alcohol – légy Te a zenekar „hátulütője”

KMZ

ALCOHOL – Ezen A Szinten

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek