Hírek

Native Construct – Debütáló album áprilisban

A NATIVE CONSTRUCT több diák közös munkájának eredménye, mely a neves bostoni Berklee College of Music-ban kezdődött 2011-ben. Myles Yang gitáros és zeneszerző szenvedélye az újításra, társítva kiterjedt akadémiai dalszerzői tudásával a NATIVE CONSTRUCT zenekart egy igazán egyedi és feltörekvő metál együttessé teszi. Yang, karöltve Max Harchik basszusgitárossal és Robert Edens énekessel 2011 és 2013 között fejezte be debütáló „Quiet World” albumának munkálatait. 2014-re a banda zenéje eljutott Brian Slagel füléhez is a Metal Blade Records-höz, ami szerződéshez és végül a debütáló album nemzetközi kiadásához vezetett. Az album előrendelése és a „Mute” című első single meghallgatása ezen a linken lehetséges: metalblade.com/nativeconstruct.

A „Quiet World” nagyrészt önállóan gyártott és írt projekt volt 2011 és 2013 között a banda tagjainak a Berklee College of Music-ban folytatott tanulmányai mellett. Ami egyszerű jammelésnek indult végül teljes körű zenei vállalkozássá nőtte ki magát. Minden számfelvétel és programozás a banda otthoni, bostoni stúdiójában történt az ének kivételével, mely Jamie King közreműködésével történt a The Basement Studios helyszínen Winston-Salemben. Az album keverése Rich Mouser munkája a The Mouse House Studio-ban Los Angeles-ben, a mastering pedig Jamie King (Between the Buried and Me, The Contortionist) keze munkája.

Egy rövid részlet a „Quiet World„-ből már elég hogy lássuk: itt koncepció van a háttérben. De a legjobb hagyni, hogy a banda saját szavaival írja le az albumot: „A „Quiet World” egy srácról szól, aki szeret egy lányt. A srác kicsit fura és különc alak – egy számkivetett. Néma is, és egy kicsit instabil, mint kiderül. A lány nem viszonozza érzéseit, de a srác nem bírja rávenni magát, hogy elengedje. Míg a viszonzatlan szenvedélye megszállottsággá és végül megvetéssé válik, az elméje egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed. Meggyőzi magát arról, hogy állapota és abnormalitása miatt nem lehet őt szeretni. Ezért elhatározza, hogy kreál magának egy olyan új, fantasztikus világot, ahol ő az ura mindennek – ahol nincsenek kiközösítettek vagy számkivetettek. Egy helyet, ahol mindenkit olyan emberek vesznek körül mint ők maguk: egy sokkal csendesebb világot.

Ennél a pontnál kezdődik az album első száma, a „Mute”. És úgy tűnik, a világának sok tagja nem olyan boldog ezzel az élettel mint ő maga. A második számban jön egy új karakter, az Archon, aki egyesíti felhők közti népét a régen messze élő tengeri néppel. Sereget vezet főhősünk ellen, akit a nép „Sinister Silence” néven kezd emlegetni. Az album többi része a „Csendes Világ” történéseit mutatja be, és az Archon és Sinister Silence közti küzdelmet. Az egyedüli kivétel a negyedik szám, a „Your Familiar Face,” ami egy pillanatra kilép ebből a világból és bemutatja az első szám előtti eseményeket, és Sinister Silence tragédiáját.

Ami igazán lenyűgöző a NATIVE CONSTRUCT-tal kapcsolatban az nem feltétlenül a debütáló albumuk koncepciójának megléte, hanem az, hogy a lemez írása, gyártása és felvételei tanulmányaik mellett történtek, diákpénzből. És amit a NATIVE CONSTRUCT akar, az az, hogy a rajongók tudják, hogy „az album zeneszerzői folyamata messzemenően aprólékos volt elejétől a végéig. Minden hangjegy, minden szöveg, minden csavar a legnagyobb gonddal került a helyére. Így képesek voltunk gazdag, sokszor mögöttes értelmet hordozó rétegeket vinni a zenébe és a szövegbe. Nagyon izgatottan várjuk, hogy meghalljátok munkánk gyümölcsét! A „Quiet World” kiadása 2015.04.17-re várható a Metal Blade Records gondozásában.

A NATIVE CONSTRUCT:
Robert Edens – ének
Myles Yang – gitár
Max Harchik – basszus

https://www.facebook.com/NativeConstruct
https://twitter.com/NConstructBand
https://www.youtube.com/NativeConstruct 

Kapcsolódó cikkek

KME videók: The Moth Gatherer, Orpheus Omega, Native Construct, Dream Of Insomnia

KMZ

A Native Construct bemutatja új számát a Metal Sucks oldalon!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek