Hírek

Nelson – Vadonatúj stúdióalbum: Peace Out

Zenei duójuk 25 évében Gunnar és Matthew Nelson, együttesen csak Nelson, popzenei ikonokból tapasztalt dalszerzőkké és előadókká váltak. Most, hogy a banda a nemzetközi zenei színtér frontjában állásának negyed évszázadát ünnepli, a Peace Out anyaggal tér vissza, ami eddigi legambiciózusabb stúdióalbumuk.

Megjelenés: május 15. (EU), május 19. (É-Am) a Frontiers Music Srl által. A Peace Out azoknak a jól összerakott popszámoknak a visszatértét jelzi, melyekkel a banda a 90-es évek Billboard listáinak élére került. A himnusz-szerű “Invincible” számtól kezdve az ugrándozós, hamarosan popklasszikussá váló “Back in the Day” dalig a Peace Out színtiszta Nelson.

Előző anyagunkkal (Lightning Strikes Twice) elég magas mércét állítottunk magunk elé. Az a lemez eddig a kritikusok által messze a legjobban fogadott anyagunk volt… a Peace Out reményeink szerint MÉG JOBB lesz. Célunk az volt, hogy határainkat a lehető legtávolabbra terjesszük – messzebb, mint amit valaha lehetségesnek gondoltunk,” mondta Gunnar Nelson. “A valaha volt legizgalmasabb, legeredetibb, legfelemelőbb és legrockosabb Nelson lemezt akartuk összeállítani! Küldetés: egy klasszikus teremtése.

A testvérek mindig is maguk végezték a munkát, Amerika legünnepeltebb szórakoztatóipari családjának harmadik generációjaként. Családjuk minden héten ott volt az amerikai háztartásokban 1952 és 1966 között az ABC-n vetített sitcom, a The Adventures of Ozzie & Harriet által. Nagyapjuknak, Ozzie Nelsonnak ünnepelt bandája volt, melyben ott játszott nagyanyjuk, Harriet; néhai apjuk, Ricky pedig egyike volt a Rock’n’roll legkorábbi szupersztárjainak, a The Rock N Roll Hall of Fame egyik tagjaként, és sokan őt tartják a country-rock atyjának is.

Mikor a Nelson ikrek betörtek a zenei színtérre Billboard #1 “(I Can’t Live Without Your) Love & Affection” slágerükkel 1990-ben, új Guinness rekordot állítottak fel, mivel az egyetlen család lett az övék, melynek három generációja lett első helyezett zenei listákon! A Nelson ezután kiadott féltucat rock albumot majdnem 7 millió eladott példánnyal, kezdve a többszörös platinum After The Rainnel.

A Peace Out 2010 óta negyedik kiadványát jelenteti meg a Frontiers kiadón keresztül. A Nelson világkörüli turnéra indul az album kiadása után. “Ezekben a pillanatokban is koncertet szervezünk… a karrierünk legjobb élő dalait fogja magába foglalni… A fókusz pedig erősen a Peace Out albumon lesz,” mondta Gunnar.

A Nelsonok több műfajban is kipróbálták magukat, így a popban, hard rockban és még countryban is. Most, a Peace Outtal visszatérnek zenei otthonukba, melyet a legjobban ismernek: harmónia hajtotta pop rock, melynek dallamai legalább annyira fülbemászóak, mint amennyire maradandóak.

Peace Out számlista: Hello Everybody; Back In The Day; Invincible; Let It Ride; I Wanna Stay Home; On The Bright Side; Rockstar; Autograph; What’s Not To Love?; You And Me; Bad For You; Leave The Light On For Me.

NELSON – PEACE OUT ELŐZETES: https://www.youtube.com/watch?v=9_d0YTF5fro

NELSON – PEACE OUT ELŐRENDELÉS via Amazon: http://geni.us/PeaceOutAmazon

További NELSON: http://www.matthewandgunnarnelson.com

Kapcsolódó cikkek

NELSON – Perfect Storm – After the Rain World Tour 1991

Dehumanizer

NELSON – Before The Rain

Dehumanizer

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek