Hírek

Niburta – NiburTour, nagylemez, tagcserék

A Niburta zenekar elég mozgalmas félévet tudhat maga mögött. Már év elején mélyen belegázoltunk a koncertezésbe, szinte minden hónapban volt egy nagyobb lélegzetvételű bulink, kezdve a Folk-Rock Maratonnal, az International Folk Metal Nighton át egészen a születésnapi koncertünking, a Niburthday-ig. Külföld felé is erősen nyitottunk, csatlakoztunk a Beltine Fest Tour 2012-höz, aminek hála nem csak egy népes külföldi rajongótáborral, hanem rengeteg koncertmeghívással is gazdagodtunk.

A következő, Rockmaratonos fellépésünk után stúdióba vonulunk, és felvesszük első nagylemezünket, mely előreláthatólag szeptember végén – október elején jelenik meg. Sokan kérdezték tőlünk, hogy az album szerzői kiadásban jelenik-e meg. A válaszunk egy erős nem, komoly kiadói ajánlatot kaptunk az anyagra, de hogy kitől, az még egyelőre titok! Amit elárulhatunk az az, hogy az album megjelenését egy sokállomásos, külföldi városokat is felölelő turné követi majd, vagyis ősszel érkezik a NiburTour! A koncertsorozathoz a magyar folk metal közösség szinte összes zenekara csatlakozik, tehát egyféle össznépi folk metal túrára számíthatnak a rajongók! Az albumról, a stúdiózásról, a turnéról és a kiadóról részletesebben július 10. után.

 

Komoly változások történtek zenekarunk felállásában is, három tagunktól kellett elbúcsúznunk az elmúlt időszakban. Szilágyi Mártont Patkós Richárd váltja a népi szekcióban, Träger Lili énekesnőnket pedig Horváth Martina Veronika. A metal vonalon is változás van, Kemény Bálint ősszel huzamosabb időre külföldre költözik (északra, a metal Mekkájába), így új gitárost kellett keresnünk, amit hivatalosan is meghirdettünk. A pozícióra rengetegen jelentkeztetek, ami megtisztelő volt számunkra, és végül két potenciális jelöltre szűkítettük a kört, akikkel jelenleg is zajlanak a „válogató” utolsó körei. Bálint július 10-én még utoljára zúz egyet velünk a Rockmaratonon, az új gitáros személyéről pedig hamarosan szintén hírt adunk!

Kapcsolódó cikkek

Niburta – Új felállás, közép-európai turné, készülő lemez

KMZ

Niburta Interjú

ST. Toma

Niburta – ReSet EP

ST. Toma

Eluveitie, Arkona, Skálmöld – Koncertbeszámoló

Gwanath

Niburta – Párizs, gadulka, Niburta!

KMZ

Niburta – az első fecskék a készülő új lemezről!

KMZ

Niburta, ScerrA, Ankh, Dolmen, Isatha – III. Niburthday – Koncertbeszámoló

Gwanath

Folk Farsang: Korpiklaani, Metsatöll, Silent Stream Of Godless Elegy, Avven, Virrasztók, Niburta, Ankh – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Scream from the East – A rajongók szemével!

KMZ

Folk-Metal Underground Extravaganza – Koncertbeszámoló

ST. Toma

NIBURTA – Scream From The East

ST. Toma

SamhainFest Hungary 2012 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Niburta – Mašala – avagy a megcsalt férfi balladája!

KMZ

Niburta – Balkanic Heart – az első dal az új lemezről!

KMZ

Niburta Interjú

ST. Toma

Niburta – Awakening videoklip

KMZ

BeltineFest 2012 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Niburta – Korpiklaanis koncert elmarad!

KMZ

Folk-Rock-Maraton 2012 – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Paddy and the Rats, Dalriada, Lochnesz, Niburta – Koncertbeszámoló

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek