Hírek

Nightingale – Az új „Retribution” album novemberben jelenik meg az IndideOutMusic-nál

A svéd NIGHTINGALE visszatért hetedik stúdióalbumával, mellyel már régóta adós. „Retribution” címmel az album a 2007-es „White Darkness” utódja és november 10-én fog megjelenni az InsideOutMusic-nál.

A bandát Dan Swanö alapította majdnem 20 évvel ezelőtt, és a bandához hűen – melyet Dan testvére, Dag Swanö (gitár, billentyűs), Erik Oskarsson (basszus) és Tom Björn (dob) egészít ki – az új album ismét megmutatja a különböző zenei stílusok időtlen és remek hibridjét: az atmoszferikus metáltól a kapós album-oriented rockig és dallamos progig a „Retribution” a hangulatok és dallamos szövegek széles spektrumát kínálja nekünk.

Dan Swanö így kommentálta az albumot:

„Már 2008-ban elkezdtük az album anyagának írását, de azok közül összesen kettő került fel. Úgy voltam vele, hogy ha nem a legjobb NIGHTINGALE album lesz, ahol bármelyik dal le tudná cserélni korábbi anyagaink dalait, akkor nincs is értelme új albumot csinálni.

A Witherspace debüt írása során rengeteg mindent írtam, ami jobban illett egy NIGHTINGALE albumhoz, és mielőtt észrevettem volna, már megvolt egy potenciálisan király NIGHTINGALE dal váza! Fontos volt, hogy az anyag üteme a régebbi albumokat tükrözze, de mindezt sokkal jobb előadással és produkcióval.

Biztos vagyok benne, hogy minden NIGHTINGALE rajongó imádni fogja a „Retribution”-t, hisz biztosra mentem arra, hogy a kész dalok hallgatásánál ugyan azt az izgalmat érezzem, amit a múltbéli leghíresebb dalaink hallgatása során.”

Tracklist:

1. On Stolen Wings
2. Lucifer’s Lament
3. Chasing The Storm Away
4. Warriors Of The Dawn
5. Forevermore
6. Divided I Fall
7. The Voyage Of Endurance
8. 27 (Curse Or Coincidence?)
9. The Maze
10. Echoes Of A Dream

A borítót Travis Smith (Opeth, Nevermore, Katatonia) készítette, a zene pedig tetszhet Rush, Marillion, Styx, Kansas, The Mission, Queensryche, Enchant, Threshold, Arena vagy akár Opeth és Katatonia nyitottabb szemléletű rajongóinak is.

Diszkográfia

The Breathing Shadow – 1995
The Closing Chronicles – 1996
I – 2000
Alive Again: The Breathing Shadow Part IV – 2003
Invisible – 2004
Nightfall Overture (Compilation) – 2005
White Darkness – 2007
Retribution – 2014

www.facebook.com/nightingalesweden
www.danswano.com/nightingale.php
www.youtube.com/nightingalesweden

Kapcsolódó cikkek

Nightingale – „Retribution” megjelent; új dal feltöltve

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek