Hírek

Nocternity – Megérkezett a várva várt album

Végre megérkezett az elmúlt évtized legjobban várt black metál albuma: a Nocternity – Harps of the Ancient Temples anyaga, melynek nemzetközi kiadási dátuma április 17. az Iron Bonehead Productions jóvoltából. A görög banda első teljes albuma az elmúlt 12 évben, a Harps of the Ancient Temples egy igazi eposz. A 2000-es évek első évtizedének közepén a Nocternity termékeny volt EP téren: először az A Fallen Unicorn jött 2004-ben – önmagában is egy kísérőlemez a 2003-as kultikus Onyx számára – majd split 7”-k különböző bandákkal. Ezután 2007-ben a Harps of the Ancient Temples 7″, ami az új fejezetet nyitotta volna a Nocternity történetében… aztán csend újabb öt évig, mígnem a Nocternity 7″ ki nem jött 2012-ben, csendben, mindössze 300 példányon.

Ez idő alatt azonban a fő agytröszt, K.D. keményen dolgozott az LP#3 munkálatain, és Kyrck Productions nevű kiadóján keresztül újra kiadta a korai ’90-es évek elveszett gyöngyszemeit. “Ezen az albumon már egy évtizede dolgozunk„, fedte fel. „Kétszer vettük fel, különböző tagokkal. Az első, digitális verzió előgyártása Svájcban, Hellászban és Svédországban történt. Az analóg verzió pedig az athéni Studio 5-ben, és végül ez a verzió győzedelmeskedett.

És bizony így lett: a Harps of the Ancient Temples egy messzi, letűnt korból hozza el nekünk a black metált, szó szerint ősi időkből. Ez egy ősi sötétség, mely beburkolja és hipnotizálja hallgatóját, sötét prizmaként bocsátva ki a Nocternity elődjeinek skandináv és görög black metál hatásait. Míg a banda korábbi munkája inkább egy szélfútta, filmszerű drámai képet idézett, addig a Harps of the Ancient Temples album pulzusa már-már katatón állapotba kúszik, a hangulatot a legtisztább obszidiánig csupaszítva le.

Ez az album nem annyira komplex, mint az Onyx,” mondja helyesen K.D.A zenét levetkőztettük a leglényegesebbre… vissza az alapokhoz. Hipnotikus akar lenni, elvinni hallgatóját zenei tájainkra, elhozni a lelkünk legmélyét, melyet mi a black metál érzésnek tartunk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/198332994″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

És valóban, a Harps of the Ancient Temples izzik a Black Metál érzéstől – és ezt is különlegesen teszi. Az 50-egynéhány perc és nyolc titáni (plusz egy bónusz) dal alatt az album egy másik világba viszi hallgatóját, olyan teljes érzéki élményt ajánlva, amit az elmúlt 15 évben kevés black metál kiadvány tudott felmutatni. Tulajdonképpen a Nocternity 1997-ben elültetett gyökereivel a Harps of the Ancient Temples teljes egészében a korai ’90-es évek skandináv és görög BM hullámára köszön vissza, mindenféle tudatosság nélkül: egyszerűen csak megélik. Trióként visszatérve K.D. vezetésével, és az eredeti Harps… vokalista, és a Lunar Aurora-ból is ismert W.-vel és a Sadistic Noise-ból is ismert N.S. ütős teljesítményével az album egy ereszkedés Hádész legmélyebb bugyraiba… vajon visszatérsz belőle?

Nocternity: Harps of the Ancient Temples számlista
1. The Black Gates
2. Harps of the Ancient Temples
3. Titans
4. River of Woe
5. B.O.D.D.
6. Blood Rite Tree
7. Opaline Eye of Death
8. Andromeda

TOVÁBBI INFÓwww.facebook.com/nocternityofficial

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek