Hírek

Nonpoint – Új album szeptemberben

NONPOINT nyolcadik stúdió albumának kiadására készül „The Return” címmel szeptember 26-án Európában a Metal Blade Records-on keresztül. 17 évvel a hátuk mögött a floridai ötös ugyanazt a lendületet tartja ami 1997-ben beindította őket. A riffek szétpattannak az erőtől, a basszus és a dob páratlan ütemet ad, a vokál pedig villámgyorsan idézi fel a fájdalom és kitartás emlékeit. A „The Return” ugyanolyan nyers, pusztító és valós mint a zenészek – Elias Soriano (vokál), Robb Rivera (dob), Rasheed Thomas (gitár), Adam Woloszyn (basszus) és B.C. Kochmitt (gitár).

Breaking Skin” meghallgatható itt: https://www.youtube.com/watch?v=vdIczddHZoU

2014 februárjában a NONPOINT bevette magát a Groovemaster Studios-ba a Grammy díjra jelölt producerrel, Johnny K-val (Disturbed, Staind, Megadeth) és Daniel Salcidoto hangmérnökkel. Ez az alkalom volt második közös munkájuk, ezúttal pedig a banda már összegyűjtött egy nagy adag masszív és veretős anyagot. A vokalista Elias Soriano így pontosít: „Játszani akartam a vokállal, bizonyos helyeken hosszabb történeteket elmondva míg máshol szinte semmit. A lemez teljesen egyedi, mivel mindegyik dala egyedi.” A dobos Robb Rivera így folytatja, „Johnny szinte már a hatodik tagunk! Megdolgoztat de nem árul zsákbamacskát. Annyira természetes volt, hogy csak három hét kellett a trackeléshez. Johnny érti, hogy miről is szól a banda, és bátorít hogy saját magunk legyünk.

Elias az első kislemez hátterét magyarázza: „Függőségről szól, legyen az étel, drog, szex, hazudozás vagy bármi, amire az ember rákaphat. Olyan mint a viszketés, nem tudod abbahagyni a vakarózást a végén pedig véresre kaparod a bőröd. Na, ott már segítség kell és kezelned kell.”

NONPOINT zenéjében az első perctől fogva áramlanak az energiák. Emiatt is van, hogy több mint 800.000 albumot adtak el csak Észak-Amerikában olyan slágerekkel, mint a „What A Day”, „Bullet With A Name”, és Phil Collins „In The Air Tonight”-jának feldolgozása – amit hallhattunk a Miami Vice-ban. Az országot is bejárták már mindenkivel, a Stone Sourtól, Disturbed-től és Papa Roach-tól a Sevendustig, All That Remains-ig és Device-ig, és olyan fesztiválokon léptek fel, mint az OZZfest, Rock on the Range vagy a Summerfest.

Így hát NONPOINT ismét elhozta ütős dalainak gyűjteményét. „Azt akarom, hogy mindenki úgy érezze, egy elejétől a végéig velős lemezt kapott” mondta Elias. „Akarom, hogy valami jelentéssel távozzanak amihez majd egyszer talán visszatérhetnek.

Robb így zárja: „A Nonpoint mindig is ismert volt arról, hogy olyan dalokat ír ami segít az embereken. Ha akár csak egyvalaki is jobban érzi magát miattunk, akkor az már nekem teljesen jó. Remélem mindenki kap valami jót és mosollyal az arcán távozik.”

Aztán később visszajönnek repetáért!

http://www.nonpoint.com
http://www.facebook.com/nonpointworld
http://twitter.com/nonpoint

Kapcsolódó cikkek

Nonpoint „Breaking Skin” videó debüt

KMZ

Nonpoint kiadja a „The Return” színfalak mögött videóját a Loudwire.com-on!

KMZ

Hot News: Nonpoint signs to Metal Blade Records worldwide!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek