Hírek

Novemberben jön a “Legacy Of The Dark Lands”, a Blind Guardian nagyzenekari albuma

A soron következő BLIND GUARDIAN lemezre, melyet az együttes a metal-történelem egyik legambiciózusabb projektjeként harangozott be, tényleg megéri várni. A nagyzenekari album elkészítésének ötlete eredetileg a BLIND GUARDIAN univerzum két vezércsillagának, André Olbrich gitárosnak és Hansi Kürsch énekesnek a fejéből pattant ki az 1990-es években, amikor a BLIND GUARDIAN orkesztrális elemekkel kezdte kiemelni amúgy is pazar hangzásvilágát.

Az utóbbi években ez a gigászi projekt kezdett végre alakot ölteni, ahogy az epikus hang-zuhatagok mellett a dalszövegek koncepciója is fejlődésnek indult. Ennek során a BLIND GUARDIAN egyesítette erőit a német bestseller-szerző Markus Heitz-cel, akinek legújabb, “Die Dunklen Lande” című regénye március 1-jén jelent meg. A könyv 1629-ben játszódik és a november 1-jén kiadásra kerülő BLIND GUARDIAN opusz, a “Legacy Of The Dark Lands” előtörténetét tartalmazza.

Itt egy rövid trailer, hogy megszerezzétek az első benyomást az albumról: https://youtu.be/PW8zzTlp03I

„Hihetetlen, hogy 20 év után tényleg befejezzük ezt a nagyon izgalmas projektet. Nagyon boldog vagyok emiatt, és amit csináltunk, azzal több mint elégedett. Minden egyes dal egy-egy különleges világot tár fel, miközben a saját, teljesen egyedi történetét meséli. Ezzel az albummal a legnagyobb kreatív álmunk végre valósággá válik”, nyilatkozza az énekes-frontember Hansi Kürsch, akinek a kedvenc írója hasonlóképpen izgatott az együttműködés kapcsán: „Tiszta őrület: ’pen and paper’ szerepjátékosokként sokszor hallgattunk BLIND GUARDIAN-t játék közben. És most, évekkel később, együtt dolgozhatok velük, ez hihetetlen. Teljesen elképesztő módon tudnak a dolgok alakulni néha” – emlékszik vissza Markus. – „Természetesen azonnal igent mondtam! Nagyon különleges számomra ez a kreatív együttműködés.”

A két főhős aktívan dolgozott együtt ötleteik kicserélésén az elmúlt öt év során.

Markus nagyszerű történetmesélő; a sokrétű munkánkhoz a “Die Dunklen Lande”-vel a tökéletes helyszínt, a titokzatos Nicolas-szal pedig a tökéletes karaktert teremtette meg. A leleményessége majdhogynem határtalannak tűnik. Ez teljesen lenyűgöző és nagyon inspiráló!– lelkendezik Hansi Kürsch a híres fantasy-szerzővel való gyümölcsöző együttműködésről.

Mindketten a saját módjukon mesélik el a zsoldos Nicolas történetét és belekeveredését a harmincéves háborúba. Markus Heitz szerző kezdi el a történetet a könyvében, a BLIND GUARDIAN pedig követi ezt a mintát a “Legacy Of The Dark Lands”-ben.

Mi lehet Nicolas titka? Vajon képes lesz megszabadulni a háború bilincseitől? Hogy alakul majd szerettei sorsa? A BLIND GUARDIAN Twilight Orchestra által előadott “Legacy Of The Dark Lands”-ben André Olbrich és Hansi Kürsch az impozáns kórusrészek kiemelésével és a klasszikus nagyzenekar alkalmazásával végre beteljesítik régi vágyukat.

A “Legacy Of The Dark Lands” egy olyan műnek ígérkezik, mint semelyik más, amit a német banda kiadott azelőtt, vagy még inkább: egy opusz, amihez korábban még csak hasonlót sem hallhattatok.

A “Legacy Of The Dark Lands” album előrendelése 2019. júniustól lehetséges.
A “Die Dunklen Lande” regény 2019. március 1-től megvásárolható.
Látogassatok el a http://nblast.de/BGLegacyOfTheDarkLands honlapra is!

További információk:

www.blind-guardian.com
www.facebook.com/blindguardian
www.nuclearblast.de/blindguardian

Kapcsolódó cikkek

Blind Guardian Twilight Orchestra Interjú

Muszka Zsuzsanna

BLIND GUARDIAN – Live Beyond The Spheres

Saint-Savin

BLIND GUARDIAN – Beyond The Red Mirror

Saint-Savin

Blind Guardian – Bemutatja új basszusgitárosát

KMZ

Blind Guardian – Twilight Of The Gods (Official Lyric Video)

KMZ

Blind Guardian – „Beyond The Red Mirror” albumtrailer

KMZ

Blind Guardian – „Beyond The Red Mirror” megjelenés

KMZ

A Blind Guardian visszatért a ‘Twilight Of The Gods’ új single-vel

KMZ

Hot News: Blind Guardian – announce European tour in 2015!

KMZ

Hot News: Blind Guardian – the new record: fast, heavy and epic!

KMZ

Hot News: Blind Guardian – announce special best-of-show at Out & Loud Festival

KMZ

Blind Guardian, Grave Digger, Crystal Viper – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Hot News – Blind Guardian: Work With An Orchestra On A Monumental Concept-Album!

KMZ

Blind Guardian, Steelwing – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Blind Guardian Interjú

Darkjedi

BLIND GUARDIAN – At The Edge Of Time

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek