Hírek

Október végén Street Sects koncert a Dürer Kertben!

Október 27-én nem más, mint a kortárs experimentális színtér egyik nagy ígéretessége, az austini Street Sects fogja tiszteletét tenni a Dürer Kertben!

Az indusztriális káosz és noise megtestesítői történetük először járnak majd nálunk. A nem mindennapi performanszaik mellett egyszerűen nem lehet szó nélkül elmenni, amit neked is át kell élned!
A Nine Inch Nails legkeményebb pillanatait szorozd meg legalább kettővel és betekintést nyerhetsz a Street Sects világába! A lemezeik borítóit nézve olyan érzése támad az embernek, mintha egy bűnügyi regényben lenne benne, amit zenéjük csak még jobban alátámaszt, hiszen a modern kori társadalom szenvedéseinek egy neo-noirisztikus disztópiájával állunk szemben, ha a duó lemezeibe temetkezünk. A 2013-ban Leo Ashline és Shaun Ringsmuth olyan célból alakította a Street Sectset, hogy mindamellett a szónikus pusztítás mellett az élet negatív aspektusaira is felhívja a figyelmet. A két hibátlan nagylemez („End Position”, The Kicking Mule”) mellett számos kislemez is része az életműnek, beleértve a Gentrification szériát, ami egy 5 EP-ből álló koncept-sorozat. Az elektronikus hatások mellett megkérdőjelezhetetlenül jelentkeznek a hardcore / punk gyökerek, főképp mondanivaló, rendszer kritikusság terén. Az artworkök ötletei Ashline fejéből pattannak ki, de a gyönyörű és egyedi borítókat A.J. Garces Bohmer neve fémjelzi. Nem érdemes nagyon más zenekarokhoz hasonlítgatni a Street Sects stílusát, mert nincs még egy ilyen, de akinek kapásból bejönnek az olyan zenék, mint a Youth Code, a Big Black, az Agoraphobic Noisebleed, vagy a korábban említett Nine Inch Nails, akkor habozás nélkül tegyen velük próbát. Élőben valószínűleg a maradék életkedvedet is el fogják venni és maradandó halláskárosodással fogsz távozni a koncertjükről.

Hazai részről is elég erős lesz a felhozatal, hiszen olyan nevekkel találkozhattok még az este folyamán, mint Kálmán Pongrácz zajprojektje, a Fixateur Externe és az Entrópia Architektúra frontemberének dark ambient / drone őrülete, a Der Zunder.

Elővételes jegyek a Waveben kaphatóak!

Esemény:
https://www.facebook.com/events/371214933568123/ 

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek