Hírek

Ol Drake (ex-Evile) gitáros kiadja első single-jét Gary Holt, James Murphy és mások közreműködésével

Az EVILE banda korábbi gitárosa, Ol Drake kiadta első single-jét közelgő debütáló ‘Old Rake’ című szólóalbumáról, melyen hihetetlen változatosságot magába foglaló instrumentális gitárjáték hallható többek között zúzós, klasszikus, progresszív, melodikus és akusztikus stílusban. Az album Európában június 22-re várható.

A „Guitarists Playing Guitars” című első szám, mely előző este debütált a BBC Radio 1 Rock Show-n Daniel P. Carterrel megmutatja a hathúros fenomenális játékát olyan különleges vendégszereplőkkel, mint Gary Holt (EXODUS, SLAYER), James Murphy (DEATH, TESTAMENT, OBITUARY) és Josh Middleton (SYLOSIS). Hallható benne továbbá Mike Heller (FEAR FACTORY, MALIGNANCY) ütőmester is, aki a teljes album dobfelvételeiért felelt.

„Guitarists Playing Guitars” Spotify-on itt hallható: http://spoti.fi/1Gat3W9

Ol Drake így kommentált:

„Íme, a már most rozsdás ‘Old Rake’ első single-je. A dal a lehető legelcsépeltebb gitár riffet próbálta megteremteni, majd onnan folytatni.

„Gary Holttal beszéltem, és azt mondta szeretne szólózni az albumon. A véletlen folytán pont akkor jelentette ezt be nekem, mikor a dalszerzés „fő szóló-részének” megírásánál tartottam. Ekkor arra gondoltam, miért is ne gondolkozzak nagyobban. James is bejött a képbe, én pedig el sem akartam hinni: gyerekkorom két nagy bálványa is az egyik saját számomban; egyszerűen elképesztő volt. Ezután megkértem barátomat, Josht (Sylosis) – aki nagyon tud zúzni – és másik barátomat, Amitet. Amittel metál magazinos kiadásának munkálatai közben találkoztam, de leginkább alkohollal átitatott fesztiválokról ismerem – ő is elképesztően tud darálni!

„Ne egy szám alapján képzeld el az egész albumot; minden track más. Remélem élvezni fogjátok a ‘Guitarists Playing Guitars’ című giccsparádémat!”

Az ‘Old Rake’ előrendelhető CD-n és limitált kiadású szignózott CD-n is. Azoknak a merész zenészeknek, akik megpróbálnák játszani az albumot, elérhető egy 242 oldalas delux tabulatúra-füzet is, melyen gitár és basszus tabokat is találhattok, maga Ol Drake átiratában.

Az eredeti tab füzetbe bepillanthatsz itt: https://youtu.be/EFAm2-6mJkA a „Guitarists Playing Guitars” tabot pedig itt próbálhatod ki: http://bit.ly/1D5ofws

Az ‘Old Rake’ a gitáros saját házi stúdiójában lett felvéve, keverése pedig James Murphy  producer és korábbi DEATH/TESTAMENT/OBITUARY gitáros segédletével történt. A CD, szignózott CD és hivatalos tabulatúra füzet európai előrendelése itt lehetséges: http://bit.ly/1JQiubX

Az album előrendelhető iTunes-on is egy exkluzív bónusz számmal együtt és a „Guitarists Playing Guitars” azonnali letöltésével a http://bit.ly/oldrake-itunes linken ‘Old Rake’ album artwork megtekintése: http://bit.ly/1zfgLZ1

További Ol Drake infó:

Hivatalos oldal – http://www.oldrake.co.uk
Facebook – http://www.facebook.com/theoldrake
Twitter – http://twitter.com/old_rake

Kapcsolódó cikkek

Megjelent az ex-Evile gitáros, Ol Drake ‘Old Rake’ című debütáló szóló albuma!

KMZ

Ex-Evile gitáros Ol Drake kiadja közelgő szóló albumának első demóját

KMZ

Hot News: Ol Drake Signs Worldwide Deal with Earache Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek