Hírek

Omen – Huszonöt év új album és videoklip, valamint koncert a Rock On Festen!

2015. szeptember 7-én jelenik meg a Hammer Records gondozásában az Omen együttes „Huszonöt év” című jubileumi albuma. Az új kiadványt elsőként a megjelenés előtt az egy nappal, szeptember 6-án tartott „Rock On! Fest”-en, a budapesti Barba Negra Track ben rendezett közönségtalálkozóval és dedikálással egybekötött nagykoncerten lehet majd megvásárolni.

Az album közvelenül a zenekartól is előrendelhető, akár rajongói csomagban is, a zenekar hivatalos honlapjáról: http://www.omen.hu/25ev/

A videóklip a „ Huszonöt év” című dalhoz készült, mely szeptember 2-án debütált a youtube videómegosztón.

További két új szerzemény (A kémiáról szól, Fáradt ez a hely) pedig szöveges videó formájában került feldolgozásra.

Omen – Huszonöt év (hivatalos videó) :
https://www.youtube.com/watch?v=ch7w7-z_sqE

Omen – A kémiáról szól (hivatalos szöveges videó):
https://www.youtube.com/watch?v=t_kNBW-W6bY

Omen – Fáradt ez a hely (hivatalos szöveges videó):
https://www.youtube.com/watch?v=ITDfesY9Vnc

A friss klip mellé Nagyfi Laci, Nagy Máté és Horváth Attila is elmondott pár gondolatot a címadó nótával kapcsolatban:

Nagyfi László gitáros, zenekarvezető:

„Amikor tavaly elkezdtük a dalírást, tudtuk, hogy idén az Omen 25 éves működésének évfordulóján fog megjelenni az album. Adta magát a cím: Huszonöt év. Arra gondoltam, hogy legyen egy olyan nóta, aminek ez a címe, és megkértem Horváth Attit, hogy ebbe ‘sűrítesen’ bele mindent, ami a huszonöt évünkről szól. Legyen benne minden – jó is rossz is, ami 25 év alatt történhetett. Úgy érzem, hogy ez sikerült a ‘Mesternek’!” (nevet)

Nagy Máté gitáros:

„Eredetileg az én témáimból építkezik a dal, bár én a verze témájának egy szaggatott, szünetekkel operáló shuffle riffet képzeltem el, amit aztán Laci leszavazott, mert túlságosan a Pantera Walkjára hajazott! (nevet)

Általában igaz az összes nótára, hogy egyiket sem felvételre készen mutattuk meg egymásnak, hanem Lacival közösen dolgoztuk ki őket. Így mindkettőnk egyéniségét, ötleteit bele tudtuk szőni a kompozícióba és amikor már elégedettek voltunk vele, akkor véglegesítettük.”

Horváth Attila szövegíró:

„Kell erről bármit mondani? Jubileumi lemezről beszélünk… Aki ismeri a zenekart a kezdetektől fogva, az mindent ért, a visszhangokat is. Aki ezzel a lemezzel fogja megszeretni a bandát, úgyis kíváncsi lesz a korábbi dalokra, lemezekre is. Legalábbis reméljük.”

A negyedszázados banda mostani formációban az alapító Nagyfi László gitár (ex-Pokolgép, ex-Ninive) Nagyfi Zoltán dob (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt) testvérpár mellett Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Szekeres Tamás Project) basszusgitározik, aki az Omen mellett a Piramis jelenlegi felállásában is játszik.

Az együttes énekese, 2009 óta Koroknai Árpád (István, a király, ex-Szfinx, ex-Aberra), aki párhuzamosan a Pandora’s Box frontembere is. Árpi, a rendkívül jó fogadtatásban részesülő 2012-es dupla albummal (Nomen est Omen / Szimfonik) debütált felvételen is az Omenben. A P. Box-szal pedig idén jelentetett meg új CD-t, a néhai zenekarvezető Cserháti István emlékére, „Mindenekfelett” címmel.

2012 decemberétől a banda új szólógitárosa Nagy Máté (ex-Tirana Rockers), aki a görög metalgépezet Crystal Tears mellett lett az Omen bárdistája. Az ő játéka először a jubileumi CD-n lesz hallható.

A „ Huszonöt év” szövegeit ismét Horváth Attila (Taurus, Piramis, Korál, Senator, Pokolgép, Marathon, Tunyogi Rock Band, Mobilmánia, stb.) jegyzi, aki a kezdetek óta már számos alkalommal működött együtt Nagyfiékkal. Attila neve minden esetben a mívesen megfogalmazott, gondolatébresztő mondanivaló garanciájának számít.

A dedikálással egybekötött 25 éves jubileumi és lemezbemutató nagykoncert 2015. november 28-án a budapesti Dürer kert ben kerül megrendezésre.

Omen – Huszonöt év CD (HMRCD153)

ajánlott fogyasztói ár: 999.

Koroknai Árpád – ének
Nagyfi László – gitár
Nagy Máté – gitár
Vörös Gábor – basszusgitár
Nagyfi Zoltán – dob

1. A kémiáról szól
2. Huszonöt év
3. Fáradt ez a hely
4. Most, amíg vannak
5. Tébolydal
6. Testvér, te játssz a mélynek
7. Szabad vagy, ne félj
8. Túlélők vagyunk
9. Keresem
10. Villámokkal jönnöd

Omen biográfia 1990-2015:

Az Omen zenekart 1990-ben, a Pokolgép együttes klasszikus felállásának felbomlása után alapították Nagyfi László gitáros (ex-Pokolgép, ex-Ninive) és Kalapács József énekes (ex-Pokolgép, Kalapács, Hard/Kard, Atilla – Isten kardja, A kiátkozott, Veled, Uram!, Árpád népe, Atilla Fiai Társulat, Akusztika) kezdeményezésére.

Az indulásakor hozzájuk csatlakozott még Nagyfi Zoltán dobos (ex-Ossian, ex-Beatrice, ex-Szekeres Tamás Projekt) és Ács András basszusgitáros (ex-Varga Miklós Band) is. A zenekari munka először Daczi Zsolt (exDeák Bill Blues Band ex-Tirana Rockers, ex-Carpathia Project) szólógitárossal kezdődött meg, ő lett a banda névadója is, de mivel a Bikini mellett nem tudta vállalni a posztot, így Szekeres Tamás (ex-Senator, ex-East, ex-Varga Miklós Band, ex-Keresztes Ildikó Band, Omega) lett a csapat másik gitárosa.

Az Omen számok szövegeit Horváth Attila írta, akinek tehetségét először a legendás Taurus ExT: 25-75-82 együttes, illetve annak utódai, a Piramis és Korál zenekarok slágerei tették országosan ismertté. Attila azóta is rendkívül aktívan dolgozik, többek között Balázs FecóCharlie, Cserháti Zsuzsa, Deák Bill Gyula, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, a Marathon együttes, Mándoki László, a MobilMánia, a Senator, a Tunyogi Rock Band és Varga Miklós is büszkélkedhet Horváth Attila dalszövegekkel, melyek rendkívül nagy arányban váltak örökzöldekké, maradandó slágerekké.

Az Omen, a hazai metal kiemelt érdeklődéssel kísért produkciója rögtön lemezszerződést kapott, és három sikerlemezt (Feketében 1991, Brutális tangó 1992, Anarchia 1993) készített az első felállással.

1994-ben Szekeres helyére Sárközi Lajos (ex-Sámán, Kalapács) gitáros lépett, aki korábban Nagyfi-tanítvány volt. Ebben a felállásban készült el a legendás „ Jelek” album, amit azóta is a banda csúcsalkotásaként, egyben az egyik legsikeresebb Omen korongként tartanak számon. Még ugyanebben az évben, Daczi Zsolt vendégszereplésével egy élő lemez (Koncert 1994) is rögzítésre került.

1997-ben a zenekar egy másik legendás szövegíróval, Müller Péter Sziámival (ex-URH, ex-Kontroll Csoport, ex-Sziámi Sziámi, ex-Sziámi ulrTrArOck, ex-Sziámi, Müller Péter Sziámi Andfriends) is dolgozott egy album erejéig. Az együttműködés eredménye az „ Idegen anyag” című nagylemez, mely ennek a formációnak az utolsó alkotásának bizonyult. 2000-ben elválltak Kalapács József és az Omen útjai, majd kis szünet következett.

2003-ban a banda már egy megújult felállásban, Vörös Gábor (ex-Ossian, ex-Fahrenheit, ex-Satöbbi, ex-Keresztes Ildikó Band, ex-Szekeres Tamás Project, Piramis) basszusgitárossal és immár Daczi Zsoltt al rögzítette a „ Tiszta szívvel” című CD anyagát. A szövegeket ezúttal sem bízták a véletlenre, ekkor Katona László (Akela, Katona Zászló, Kóbor Angyal és a Fekete Bárányok) lett az Omen dalok szerzőtársa.

2004-ben „ Best of Omen” címmel jelent meg válogatásalbum, mely a klasszikussá nemesedett slágerdalok felvonultatása mellett Gubás Tibor (ex-Tirana Rockers, ex-Sharon) énekes debütálásának is helyt adott.

Daczi Zsolt hosszú és súlyos betegsége miatt egy kis kényszerpihenő következett, majd 2006-ban két sorlemez is napvilágot látott. A Gubással rögzített „ Hetedik nap” és az „ Agymosás” egyaránt sikeresnek bizonyultak. Előbbi ismét Horváth Attila, utóbbi pedig Katona László szövegeit tartalmazza. Ebben a felállásban sajnos nem készülhetett több album, mert 2007-ben Daczi Zsolt alulmaradt a betegségével vívott heroikus küzdelemben. Halálával lezárult egy korszak a zenekar történetében.

2012-ben az Omen ismét megújult felállása Szijártó Zsolt szólógitárossal (ex-Akela, ex-After Rain, Kárpátia) és Koroknai Árpád énekessel (P. Box, A Társulat, ex-Szfinx, ex-Aberra) dupla albumot jelentetett meg, melyen az első korongon (Nomen est Omen) szereplő friss szerzeményekhez Horváth Attila és Szeberényi Attila írta a szövegeket. A második lemezen (Szimfonik) pedig a már klasszikusoknak számító régebbi dalok új felvételei szerepelnek, melyekhez Derzsi György írt szimfonikus hangszerelést.

Az első CD bónusz felvétele a Daczi Zsolt emlékére készült „ Jó utat, barátom…” , melyen az Omen egykori és jelenlegi tagjai mellett hazai rock legendái (Deák Bill Gyula, Molics Zsolt, Rudán Joe, Katona Főnök László, Ángyán Tamás, Mohai Tamás ) működtek közre. A kétlemezes monstre alkotás mind a szakma, mind a hallgatóság részéről pozitív fogadtatásban részesült. Az új nóták sodró lendülete, valamint a régiek újrahangszerelt változata kivívta a szakma, a közönség és a kritikusok elismerését is, új lökést adva ezzel a zenekarnak.

2015-ben fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli az együttes. Az Omen legénysége természetesen új nagylemezt (Huszonöt év) is készített a jeles jubileum alkalmából.

A negyedszázados banda jelenlegi formációban az alapító Nagyfi L ászló Nagyfi Zoltán testvérpár mellett továbbra is Vörös Gábor basszusgitározik és Koroknai Árpád énekel. Az új gitáros pedig Nagy Máté (ex-Tirana Rockers, Crystal Tears) lett, aki a „ Huszonöt év” című CD-vel debütál az Omen ben.

Omen albumok 1990-2015:

Feketében 1991
Brutális tangó 1992
Anarchia 1993
Jelek 1994
Koncert 1994 (élő)
Idegen anyag 1997
Tiszta szívvel 2003
Best of Omen 2004 (válogatás)
A hetedik nap 2006
Agymosás 2006
Nomen est Omen + Szimfonik 2012 (a bónusz lemezen szimfonikus átdolgozások)
Huszonöt év 2015

Kapcsolódó cikkek

Omen – szöveges videót kapott a tavaly év végi digitális EP-n megjelent Kikövezett út című dal

KMZ

Új koncertvideó és egy háromszámos EP a hazai metal színtér patinás csapatától, az Omentől: Látszatkirályság

KMZ

Moby Dick / Omen / Magma Rise / Heedless Elegance – Fém bandák találkozója Budapesten!

KMZ

Omen – Motoros klip érkezett az Egy jobb pokol dalhoz

KMZ

Omen – különleges szöveges videó készült a “Szellempont” dalhoz

KMZ

Omen – Stula hangjával megjelent a Halálfogytiglan album

KMZ

Omen – dalpremier, előrendelhető a jövő héten megjelenő Halálfogytiglan album

KMZ

Omen – új énekes, új dal, új lemez!

KMZ

Húsvéti metalkodás – Omen & Záróra Nyíregyházán és Hajdúszoboszlón

KMZ

Omen – Új videóklip debütált a készülő Halálfogytiglan album címadó dalához

KMZ

Omen: Testvér, te játssz a mélynek – új klip, áprilisban Metal Forever Fesztivál

KMZ

Omen – Testvér, te játssz a mélynek – február 20-án debütál az új klip

KMZ

Omen – Új klip, lemezbemutató a hó végén

KMZ

Omen Huszonöt év – Koncert a Roxxyban, vendég: Noctis

KMZ

Hot News: Omen Announce New Lead Vocalist

KMZ

Omen – Világvége talponálló video

KMZ

Új lemezzel készül az Omen!

KMZ

Hatalmas „MetalKarácsony” a Club202-ben

KMZ

Hot News: Legendary US-Metallers Omen with New Album „Hammer Damage”, Out in June 29

KMZ

Omen – készül az új album!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek